Romania, pe primul loc intr-un top al destinatiilor internationale - la ce capitol exceleaza (Galerie foto)

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 20:30
6334 citiri
Romania, pe primul loc intr-un top al destinatiilor internationale - la ce capitol exceleaza (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Cand vine vorba de atractii subterane, Romania are cu ce se mandri, e de parere publicatia americana Business Insider. Intr-un top al celor mai frumoase locuri aflate sub pamant, aceasta asaza salina de la Turda pe primul loc.

Salina Turda, Romania

Sapata de mana omului acum cateva secole, mina este in prezent un muzeu subteran si un centru de recreere cautat, avand chiar si cosuri pentru baschet. In interior, se poate juca si golf, iar cei care au chef sa se plimbe cu barca o pot face chiar in mina, pentru ca acolo exista si un lac, mentioneaza Business Insider.

E un spatiu vast, aflat la peste 100 de metri sub pamant. Vizitele la salina Turda sunt recomandate mai ales celor care au alergii sau astm, aici existand dotari de spa. Aerul este ionizat, iar umiditatea este potrivita pentru a se trata problemele respiratorii persistente.

Camera Magmei, Vulcanul Thrihnukagigur, Islanda

Pe locul doi in topul atractiilor subterane se afla camera de magma a vulcanului Thrihnukagigur, din Islanda.

Vulcanul islandez Thrihnukagigur doarme de 4.000 de ani. In loc sa erupa, magma s-a solidificat in mod misterios, formand niste formatiuni minerale colorate "psihedelic", dupa cum le califica publicatia.

Vizitatorii sunt coborati cu un lift la aproape 120 de metri adancime in interiorul vulcanului, in perioada iunie - iulie. Ei au parte de o experienta unica intr-o viata de om.

Poco Encantado, Brazilia

Langa Andarai, in nord-estul Braziliei, se afla Poco Encantado, un lac subteran de o frumusete uluitoare. Intre aprilie si septembrie, soarele face ca apa sa capete un albastru adanc, misterios. E atat de limpede, incat se poate vedea la 60 de metri adancime, bustenii putreziti si pietrele de pe fundul apei parand dezorientant de aproape.

Raul subteran Puerto Princesa, in Filipine

Inclus in patrimoniul UNESCO, raul subteran Puerto Princesa, din Filipine, masoara opt kilometri lungime. Intreaga zona, un parc national, este visul oricarui naturalist, aici traind peste 800 de specii de plante (descoperite pana acum). De altfel, zona abunda de viata, adapostind si numeroase specii de animale.

Cu toate acestea, aici se fac excursii cu barca, chiar rafting, turistii putand intra si in mai multe "camere" de piatra, unele largi de peste 100 de metri si inalte de 60 de metri. Exista insa si pasaje atat de inguste incat senzatia de claustrofobie e greu de suportat.

Pestera Cristalelor, Mexic

Pestera Cristalelor, din Mexic, a fost descoperita in 2000, dupa ce apa a fost scoasa dintr-o camera de 9 pe 27 de metri cand se faceau sapaturi pentru o mina. Nu exista nimic asemanator pe pamant sau sub el, coloanele de cristal fiind cele mai mari care au fost gasite pana in prezent in stare naturala.

In ciuda frumusetii locului, turistii nu pot vedea cu ochii lor minunatia, din cauza umiditatii de aproape 100% si a temperaturilor extrem de ridicate, date de magma de sub pestera. Oamenii de stiinta isi pun chiar problema pomparii apei, din nou, in acest loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#top destinatii subterane, #clasament destinatii subterane Romania, #Romania destinatii turism subteran, #salina Turda Romania, #turism atractii subterane , #destinatii