Top 10 destinatii turistice relaxante (Galerie foto)

Luni, 29 August 2011, ora 07:02
7003 citiri
Top 10 destinatii turistice relaxante (Galerie foto)
Foto: askmen

O vacanta este de cele mai multe ori minunata, indiferent daca preferi una de "documentare" - in care mai mult vizitezi -, una in care experimentezi senzatii tari sau una care este doar de relaxare.

Pentru cei care prefera doar sa se relaxeze si au si posibilitatea de a ajunge in locuri mai speciale, Askmen.com a intocmit o lista cu zece destinatii turistice legendare in acest sens. In cele mai multe locuri mentionate mai jos te poti bucura de caldura si in alte luni decat cele de vara.

1. Bali, Indonezia

Cunoscut pentru climatul cald si umed, Bali este un loc perfect pentru a uita de toate grijile. Si, desi ofera si activitati interesante si generatoare de ceva adrenalina, cum ar fi explorarea unor palate sau descoperirea unor lucruri putin cunoscute despre vulcanii din regiune, Bali este si un loc de refugiu in care te poti relaxa in voie, bucurandu-te de plajele superbe sau de centrele spa ori de yoga si meditatie.

Iar daca vrei si putina miscare, dar nu ceva prea aventuros, poti vizita parcurile si gradinile botanice din zona.

2. Kefalonia, Grecia

Multe insule grecesti sunt cunoscute pentru specificul petrecaret, dar Kelafonia este ideala daca vrei mai mult sa te relaxezi la plaja. Aici te poti bucura de apa de un turcoaz incredibil, de plajele cu nisip albicios si de restaurante traditionale deosebite.

3. Costa Rica

Aceasta tara din America Centrala iti ofera circa 1.226 de kilometri de litoral, in care cu siguranta poti gasi un loc pentru relaxare.

Iar daca vrei sa iti sporesti aceasta stare, gasesti foarte usor o statiune care include centre spa (sunt multe de acest gen aici), unde te poti rasfata cu masaj, bai pentru detoxifiere, yoga si altele. Poti cere chiar tratament cu produse locale, cum ar fi noroi vulcanic.

De asemenea, cele mai multe hoteluri si statiuni sunt situate pe plaja, astfel ca ai parte si de un peisaj splendid, cu totul la indemana.

Iar la o departare mai mare de ocean, spre interiorul tarii, se afla jungle vaste, lacuri si munti, care pot fi vizitate in excursii de grup.

4. Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik este un loc incarcat de istorie astfel ca, in timp ce iti faci vacanta pe coasta sau pe plajele insulare, poti afla si cate ceva despre cultura locala. Centrul vechi al Dubrovnikului a fost deja inclus in lista siturilor de mostenire internationala a UNESCO.

5. Whistler, Columbia Britanica (Canada)

Acest loc este potrivit in special pentru iubitorii de schi, dar aici poti avea parte si de alte activititati de petrecere a timpului liber, cum ar fi sa joci golf. De asemenea, gasesti magazine recunoscute la nivel international, galerii, restaurante interesante si centre spa.

6. Auckland, Noua Zeelanda

Auckland este una dintre acele destinatii care ofera aproape orice, dar pentru relaxare are parcuri pitoresti, crame si kilometri de plaja de care sa te bucuri in voie. Orasul este cunoscut insa si pentru bucataria speciala, care combina stilul de gatit local cu cel asiatic.

7. Provence, Franta

Regiunea este binecunoscuta printre pictori si artisti, multi venind in aceasta zona pentru a gasi inspiratie. Insa, si daca nu esti un artist, vei fi incantat de privelistea oferita de ocean si de podgorii. De asemenea, poti savura preparatele culinare specifice si poti vizita gradinile botanice maiestuoase.

8. Insulele Seychelles

Cele 115 insule incluse in aceasta denumire sunt cunoscute pentru plajele lor incantatoare, iar clima este calda si umeda. Departe de nisip sunt insa parcuri si rezervatii naturale, asta daca te mai si plictisesti de stat la plaja. Iar in zona gasesti si numeroase vase care transporta turisti de la o insula la alta, pe parcursul zilei.

9. Districtul Sonoma, California

Zona este cunoscuta in special pentru numeroasele crame, dar ofera si centre spa, plaje la Oceanul Pacific, paduri si terenuri de golf. In plus, poti inchiria o masina decapotabila cu care sa te plimbi pe unul dintre cele mai frumoase drumuri de coasta din lume.

10. Algarve, Portugalia

In regiune poti avea parte de o multitudine de cai prin care sa te relaxezi, printre care sa lenevesti pe plajele rezervatiei naturale Ria Formosa, sa joci golf sau sa savurezi fructe de mare proaspete. Daca vrei sa faci si o plimbare, poti vizita orasele istorice Sagres si Silves sau sa explorezi pesterile din zona Lagos.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#destinatii turistice relaxante, #turism relaxare, #destinatii turistice relaxare , #destinatii