Top 5 destinații din Europa pentru degustări de vin de care îți vei aduce mereu aminte

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 04:12
5073 citiri
Top 5 destinații din Europa pentru degustări de vin de care îți vei aduce mereu aminte

Pasionații de călătorii ar străbate lumea întreagă pentru a vizita locurile înţesate de istorie, alții pentru tot ceea ce înseamnă artă sau chiar pentru artă culinară.

Unii iubitori caută cele mai bune cafenele de specialitate oriunde se duc, alții visează la cea mai specială degustare de vin din viața lor alături de persoana iubită sau împreună cu cei dragi. Acest tip de turism poartă denumirea de turism viticol iar vizitele spectaculoase în crame şi în locurile absolut minunate nu pot fi date uitării.

Dacă ești în căutare de spaţii europene pentru iubitorii de vin, vola.ro a realizat un clasament al celor mai speciale destinaţii din Europa pentru acest tip de vizite.

1. Bordeaux, Franța

Bordeaux este al doilea cel mai vizitat oraș francez după Paris și, probabil, cea mai faimoasă destinație pentru cei ce apreciază vinul de calitate. Aici poți face degustări atât în baruri precum CIVB Bar à Vin și Au Bon Jaja, cât și la Cité du Vin, un muzeu care te va purta prin istoria vinului și, la final, îți va oferi o degustare de vinuri la înălțime, la barul de pe acoperiș.

După ce ai explorat orașul, poți rezerva un tur în zona rurală a Bordeaux-ului, Saint-Emilion fiind una dintre cele mai bogate zone în materie de castele și crame. Vei gusta sortimente fabuloase de vin, mai ales roșu, precum Merlot și Cabernet Sauvignon.

2. Valea Douro, Portugalia

Dacă adori vinul, cu siguranță arzi de nerăbdare să încerci un pahar (sau mai multe) de port sau vinho do Porto, cum i se spune în țara sa natală.

Știai că acest faimos vin de Porto nu își are originea chiar în orașul al cărui nume îl poartă, ci în regiunea din apropiere, pe Valea râului Douro? În trecut, vinul produs în această zonă era transportat pe râul Douro până în Porto, unde era păstrat în cele mai bune condiții.

Astăzi, un tur pe Valea Douro îți oferă ocazia perfectă să faci degustări de vin cât e ziua de lungă. Această uriașă podgorie pitorească este plină de vinării care te așteaptă să deguști felurite sortimente de port, dulce și cu o tărie ridicată, datorată conținutul de brandy.

Cele mai faimoase crame din zonă sunt Quinta do Tedo, Quinta da Roêda, Quinta da Pacheca, Quinta do Seixo, Quinta das Carvalhas.

3. Toscana, Italia

Dacă iubești vinul și Italia, Toscana poate deveni destinația ta preferată din Europa. Poți să zbori către Florența, de unde să-ți pornești călătoria. Începe cu o degustare de vin chiar în inima orașului, la Casa del Vino sau Le Volpi e l’Uva („Vulpile și Strugurii”).

Apoi, mergi să explorezi zonele Chianti, San Gimignano, Siena, Montalcino și Montepulciano, cu vinăriile lor minunate.

4. Champagne, Franța

Ne întoarcem în Franța, de data aceasta pentru o zonă unde vei avea parte de degustări de vinuri ceva mai diferite. Dacă Bordeaux e paradisul iubitorilor de vin roșu, în regiunea Champagne intuiești ce vei bea.

Explorează Hautvillers și învață mai multe despre Dom Perignon, călugărul care a contribuit enorm la dezvoltarea băuturii pe care, azi, o numim șampanie. Apoi, vizitează orașul Eparnay și crama Vollereaux, unde poți degusta mai multe sortimente de băuturi fine.

Iar dacă timpul tău este limitat, poți rezerva un tur de o zi al zonei Champagne, cu plecare din Paris.

5. La Rioja, Spania

Spania nu poate lipsi din acest top, fiind și ea una dintre cele mai mari producătoare de vinuri din Europa.

Dacă vrei să ai parte de acele degustări de vin memorabile, rezervă-ți o călătorie în regiunea La Rioja. Poți ajunge acolo din Bilbao, Zaragoza sau chiar din Madrid.

Odată ajuns în zonă, vizitează crama Vivanco și află totul despre procesul de pregătire a vinului, apoi mergi la Muzeul Vinului pentru a descoperi cultura locală în ceea ce privește mult iubita băutură. De asemenea, trebuie neapărat să ajungi și la Riojania Wine Cellar, o cramă care există încă din secolul al XVIII-lea.

Citeste si:
OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării
OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în...
O nouă sub-variantă Omicron, detectată în Europa, provoacă temeri în lumea medicală. Caracteristicile sale nu au fost analizate
O nouă sub-variantă Omicron, detectată în Europa, provoacă temeri în lumea medicală. Caracteristicile sale nu au fost analizate
O nouă sub-variantă Omicron, apărută în urmă cu câteva săptămâni, ridică semne de întrebare şi este monitorizată cu mare atenţie de oamenii de ştiinţă, informează AFP şi...