Topul atractiilor turistice din Polonia (Galerie foto)

Sambata, 11 August 2012, ora 09:42
9879 citiri
Topul atractiilor turistice din Polonia (Galerie foto)

Polonia a reusit de-a lungul secolelor sa ramana o tara indepedenta, fara probleme, vizitatorii descoperind un taram plin de cultura, peisaje impresionante si locuri incarcate de istorie.

Fie ca vrei sa explorezi orase vibrante sau paduri pustii si misterioase, ai de ales din belsug, conform Touropia.com. Poti chiar sa mergi si sa te cutremuri la Auschwitz-Birkenau, unde este construit un muzeu dedicat celor morti in lagarele de concentrare.

Castelul Wawel

Castelul a fost construit in secolul 14 la comanda monarhului Casimir al III-lea. Este realizat in stil gotic si inauntrul sau se afla singura piesa din Bijuteriile Coroanei poloneze, o sabie Szczerbiec legendara, de incoronare. Taisul ei este decorat cu simboluri si diverse modele florale.

Dunele de nisip Slowinski

Dunele de nisip se afla in Parcul national Slowinski, pe coasta Marii Baltice. Parcul este numit dupa slovacii care au locuit odata aici, iar un muzeu in aer liber din orasul Kluki detine artefacte ale culturii lor. Dunele sunt formate ca niste valuri si vantul poarta nisipul chiar si pana la 30 de metri inaltime.

Castelul Malbork

Castelul Malbork a fost fondat in 1274 de catre cavalerii teutoni si folosit ca sediu central pentru strategiile de aparare impotriva dusmanilor Poloniei. Numerosi cavaleri au fost antrenati aici, pana cand s-au retras la Konigsburg in 1466. Astazi este cea mai populara atractie turistica a orasului Malbork.

Minele de sare din Wieliczka

Localizate langa Cracovia, minele de sare Wieliczka sunt considerate ca fiind cea mai veche companie din lume, datand din secolul 13. Practic acolo este un oras subteran sculptat in roca salina, inclusiv o capela despre care se spune ca are cea mai buna acustica din Europa. Zeci de sculpturi in sare, facute de artisti contemporani, impodobesc incinta.

Padurea Biawieza

Aceasta padure este o ramasita mare a padurilor primare, care odata acopereau intreaga Europa. Padurea se afla la granita dintre Polonia si Belarus, turistii putand trece granita cu piciorul sau plimbandu-se cu bicicleta. Ea gazduieste o specie protejata de bizoni, pe cale de disparitie.

Vechiul oras Gdansk

Localizat pe coasta baltica, Gdansk a fost si el in secolul 14 locuit de cavalerii teutoni, fiind fortareata lor. In secolul al XV-lea, Casimir al IV-lea a permis demolarea multor structuri teutonice, dar tot au ramas mori, biserici si granare.

Piata pricipala

Piata mare din Cracovia dateaza din secolul XIII, fiind cea mai mare piata medievala din Europa si una dintre principalele atractii turistice din tara. Este inconjurata de cladiri istorice, palate si biserici. Centrul este dominat de Cloth Hall, reconstruit in 1555 in stil renascentist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#atractii turistice Polonia, #Polonia Cracovia turism, #Polonia obiective turistice, #Polonia cultura istorie, #Polonia destinatie turistica , #destinatii