Turism de aventura la capatul lumii: Australia

Miercuri, 20 August 2014, ora 17:23
6181 citiri
Turism de aventura la capatul lumii: Australia

Turismul de aventura este o categorie de nisa care incepe sa devina cautata si de romani. O aventura cu motocicleta in Nepal, o croaziera pe Amazon sau un safari in Australia sunt experiente unice ce se adreseaza in primul rand cunoscatorilor si, de ce sa nu recunoastem, celor largi la punga, o vacanta de acest gen fiind destul de costisitoare.

Australia este o destinatie turistica unica si inedita pentru cei ce isi doresc sa o descopere, cu peisaje contrastante si minunatii naturale incredibile, cu deserturi aride, dealuri intinse, alaturi de o multime de orase cosmopolite, sate pitoresti si plaje de vis. Australia detine mai mult desert decat orice alt continent, este cea mai joasa intindere de uscat si cea mai secetoasa din lume - iata cateva motive care fac din aceasta tara-continent una dintre cele mai atractive destinatii turistice.

Pentru cel ce se aventureaza pana in acest capat de lume, este indicat sa se informeze despre oferta de circuite Australia.

Orice agent de turism specializat in vacantele pe continentul australian iti va spune ca nicio vacanta in Australia nu este considerata completa daca nu petreci cateva zile la Alice Springs, Kakadu sau Ayers Rock, cateva dintre cele mai renumite outback-uri.

Aceste tinuturi salbatice din centrul Australiei, habitatul cangurilor si al pasarilor emu, cu deserturi de nisip rosu, pline de praf si presarate ici colo cu arbusti sunt paradisul turististilor dornici de aventura.

Cei mai multi vin in aceasta parte atrasi de renumele Muntelui Uluru sau Muntele de granit rosu, un masiv stancos izolat in desert care domina peisajul pe o raza de aproximativ 100 de kilometri. Masivul stancos este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani, format din gresie care apare ca o formatiune bizara intr-o regiune intinsa de ses.

Cei ce iubesc natura, nu trebuie sa piarda din vedere regiunile din sudul Australiei, renumite pentru splendorile naturale din aceste locuri. Ajuns aici, nu trebuie sa ratezi o excursie pe Lacul Eyre sau pe fluviul Murray, al doilea fluviu ca lungime din Australia (2589 km).

Chiar daca nu ai fost in Australia, cu siguranta ai auzit de Marea Bariera de corali, cel mai mare sistem de recif de corali din lume cuprinzand aproximativ 3000 de recifuri si 300 de insule ce se intind de-a lungul a 2600 kilometri.

Cei ce vor sa combine aventura cu una-doua zile de relaxare la plaja vor gasi aici ceea ce doresc. Australia are 60.000 km de plaja, o suprafata de 1.5 ori mai mare decat circumferinta globului.

Coasta de est a Australiei este renumita pentru litoralul superb, in timp ce orasul Forster, situat aici, este frecventat de turistii care doresc sa porneasca in expeditii spre Lacul Wallis. Daca iti place sa lenevesti pe plaja, Melbourne ofera cateva plaje fantastice:

  • St. Kilda (una dintre cele mai populare plaje)
  • Elwood (excelenta pentru plimbarile cu yahtul sau barca, dar si pentru inot)
  • Kerfoard Road (zona care nu permite accesul barcilor sau yahturilor pentru a proteja inotatorii)
  • Mentone (ideala pentru iubitorii de ski nautic)
  • celor mai curajosi le recomandam plaja de nudisti Lady Bay

Cand ne gandim la excursii Australia trebuie sa amintim si ecosistemul acestui fascinant continent, care se remarca printr-o mare diversitate de fenomene naturale, flora si fauna unice pe planeta. Printre vietatile specifice Australiei se numara ursul koala, cangurul, diavolul tazmanian, emu si kakadu, de asemenea multe specii de animale marine si de apa dulce.

Australia este destinatia ideala pentru experientele unice de vacanta, la capatul lumii: fie ca esti un aventurier dornic sa cunoasca secretele desertului sau culturi noi, fie ca esti pasionat de diving, snorkeling sau surfing, fie ca te atrag marile metropole, te va intampina cu bratele deschise si cu un calduros Ow ya doin'mate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacanta Australia, #turism aventura Australia, #oferte turism Australia , #destinatii