Uita de vacantele la schi. Alege o destinatie exotica sau o excursie in Antartica

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 08:00
2415 citiri
Uita de vacantele la schi. Alege o destinatie exotica sau o excursie in Antartica
Foto: Shutterstock.com

Iarna aceasta poti calatori atat de departe incat sa nu-ti mai amintesti cum arata zapada, viscolul sau ploile unei ierni tot mai imprevizibile in ultimii ani. Afla care sunt alternativele pentru vacantele la schi din Austria, Bulgaria sau Poiana Brasov si descopera partea exotica a lumii sau aventureaza-te chiar la capatul ei.

Fie ca alegi o destinatie din Asia, o insula paradisiaca din Oceanul Indian sau o plaja cu nisip alb din Caraibe, vei avea o vacanta de vis sub un cer insorit, cu valuri calde in zare. Iar daca iti place iarna, dar te-ai cam saturat de aglomeratia din statiunile de schi, ce zici sa pleci intr-o calatorie in Antartica, un loc in care putini turisti au ajuns vreodata?

Unde poti zbura in lunile de iarna?

De sute de ani, atunci cand peste mai toata Europa sunt ploi si ninsori, turistii fug in emisfera sudica. Ce-ar fi sa repeti si tu traseul lor? Poti alege insulele paradisiace din Oceanul Indian, insulele care tarmuiesc Marea Caraibelor sau coasta Asiei.

Daca nu vrei sa zbori atat de departe, ai cateva destinatii accesibile chiar in Europa ca Tenerife si Creta, sau Madeira si Algarve, de pe coasta estica a Oceanului Atlantic. Desi in cele din urma locatii nu poti face plaja sau nu poti inota, apa fiind rece, te poti bucura de o primavara blanda, cu temperaturi de peste 15 ⁰C.

Maldive si Mauritius, insulele paradisului din Oceanul Indian

Foto: Shutterstock.com

Poti vizita oricand insulele Maldive si plajele cu nisip alb risipite in apele calde ale Oceanului Indian. Temperaturile sunt ridicate tot timpul anului. Iar cand vine vorba de cazare, Insulele Maldive sunt recunoscute pentru serviciile de top si luxul din resorturile private.

Odata ajuns acolo, poti face scufundari si snorkeling printre pesti exotici si recife de corali, dar si tratamente de infrumusetare sau masaj de relaxare. Iar daca iti place sa explorezi locuri mai putin umblate, e bine sa stii ca insulele ascund zeci de locuri secrete accesibile doar cu barca.

E suficient sa gasesti un localnic si sa ii ceri sa te duca intr-unul dintre ele. Chiar si dupa ce te imbarci in avionul care te duce inapoi in Bucuresti, o sa-ti amintesti culorile si briza oceanului. Si cine stie, poate o sa te reintorci.

Viza pentru Maldive se poate acorda la punctul de trecere a frontierei pentru o perioada de maximum 30 zile si nu trebuie obtinuta in prealabil. Un pachet de vacanta ajunge in jur de 2.000/3.000 euro de persoana si include biletul de avion si cazarea pentru 7 sau mai multe nopti.

Mauritius nu e doar o destinatie pentru plaja, ci o insula care aduna laolalta paduri exotice, lagune albastre, plantatii de ceai si piete cu arome imbietoare. Tara africana e un amestec eclectic de culturi si culori, o destinatie ideala unde poti petrece luna de miere sau sarbatori nunta de argint sau de ce nu, te poti chiar casatori. Ramane ca nunta cu prietenii si familia sa o faci la vara in Romania.

Iar daca iti plac vacantele active, poti vizita Parcul National Black River Gorges, unde sunt peste 300 de specii de plante si mii de specii de pasari colorate, fie poti explora padurea exotica sau practica sporturi de apa. Iar daca tot ce iti doresti e o oaza de liniste si relaxare, te poti retrage pentru cateva ore intr-un spa sau intr-un colt pustiu pe plaja.

Foto: Shutterstock.com

Nu ai nevoie de viza pentru Mauritius, ci doar de un pasaport valabil pentru cel putin 6 luni. Un pachet de vacanta in Mauritius, care include si biletul de avion, ajunge in jur de 2.000/euro persoana pentru 7 nopti.

Emiratele Arabe Unite, o vacanta perfecta in mijlocul iernii

Dintre destinatiile exotice de pe mapamond, Emiratele Arabe Unite sunt preferate de turistii romani datorita zborurilor low-cost disponibile tot timpul anului, din mai multe orase ale tarii, nu doar din Bucuresti.

Dubai e o destinatie perfecta pentru plaja, shopping, luna de miere sau excursii alaturi de copii. Iar din noiembrie si pana in aprilie, clima uscata si temperaturile prietenoase care nu mai depasesc 40 ⁰C te conving usor sa descoperi orasul zgarie-norilor si a Insulei Palmier.

Odata ajuns la destinatie, poti alege dintre zeci de plaje cu nisip fin, poti face un tur al cladirilor zgarie-nori si poti servi cina la inaltimi ametitoare. Copiii sunt tratati regeste in Dubai, sunt numeroase locuri special amenajate pentru ei, acvarii cu pesti exotici chiar in hoteluri, parcuri de amuzament si spatii de joaca. Daca vrei sa ai parte de o experienta de neuitat, planifica-ti un safari in desert spre asfintit.

Romanii nu au nevoie de viza pentru Dubai pentru o sedere de 90 de zile, ci doar de un pasaport valabil cel putin 6 luni. Un pachet de vacanta in Dubai in mijlocul iernii porneste de la 580 euro pentru 7 nopti, dar poti incerca si un city break, mai ales daca vrei sa mergi la shopping. Caz in care poti sa iti rezervi un bilet de avion in urmatoarele luni si apoi sa-ti cauti cazare.

Insulele care tarmuiesc Marea Caraibelor

In Caraibe, ai cateva variante de vacanta de-a dreptul fantastice. Fie ca alegi Cuba, o tara a contrastelor, cu o cultura bogata, samba si zone urbane nu atat de dezvoltate, fie ca alegi resorturile All Inclusive din Republica Dominicana sau paradisul adultilor din Cancun, o sa simti placerea de a calatori si de a descoperi lumea noua. Si nu o sa te intorci de acolo doar cu amintiri, ci si cu un bronz de invidiat in mijlocul iernii.

Foto: Shutterstock.com

In Cuba, istoria locala e inca foarte puternica, iar tara pare la ani distanta de zonele cosmopolite ale tarilor vest-europene sau ale oraselor nord-americane. Arhitectura oraselor Havana si Trinidad a ramas neschimbata, iar daca vrei sa calatoresti in timp, intr-o tara cu oameni calzi si peisaje mereu surprinzatoare, biletul de avion spre Cuba e cel pe care trebuie sa-l achizitionezi in perioada urmatoare.

E bine sa stii ca daca alegi Cuba doldora de povesti ai nevoie de viza. Cea mai buna perioada sa o vizitezi e undeva la mijlocul lunii februarie, cand temperaturile sunt mai usor de suportat decat cele foarte ridicate din timpul verii.

O destinatie cu mult mai populara decat Cuba ramane Republica Dominicana, cunoscuta pentru plajele ireal de frumoase si serviciile de lux. E greu sa gasesti o destinatie de vacanta atotcuprinzatoare, cu munti, deserturi, paduri exotice si plaje cu nisip fin. Dar Republica Dominicana le are pe toate.

Odata ajuns acolo, o sa descoperi orase coloniale peste care nu par sa fi trecut secolele, dar si destule plaje izolate daca vrei sa ai parte de putina intimitate. Iar cand vine vorba de serviciile All Inclusive, Republica Dominica inseamna inca o data diversitate. Nu ai nevoie de viza pentru Republica Dominicana, doar de pasaport valabil pentru 6 luni.

Foto: Shutterstock.com

A treia varianta de vacanta in Caraibe e Riviera Cancun, Mexic, un adevarat paradis al adultilor. Cartierele orasului sunt pline de cluburi de muzica jazz sau salsa, dar si de baruri si cluburi cu o viata de noapte palpitanta.

In Cancun, petreci pana-n zori oriunde ai fi, asta e o certitudine. Si daca a doua zi ai nevoie de putina umbra, plajele cu nisip de culoarea untului sunt pline de palmieri sub care te poti adaposti, ba chiar mai poti atipi putin. Daca esti pasionat de sporturile acvatice poti practica scuba-diving sau snorkeling. Apa turcoaz e atat de limpede ca poti numara pestii si vedea cu ochiul liber recifele de corali.

Anual, statiunea e vizitata de mii de turisti care isi doresc sa petreaca macar cateva zile intr-un paradis tropical. N-ai vrea sa fii unul dintre ei? Un pachet de vacanta care include zborul cu avionul si cazarea pentru 7 nopti te ajunge la 1.760 euro/persoana si nu ai nevoie de viza pentru a calatori in Mexic.

Foto: Shutterstock.com

Croaziera in Antartica via Buenos Aires

Poate nu vrei sa pleci la schi in perioada urmatoare, dar nici intr-o vacanta sub soarele tropical. Daca esti in cautarea unei experiente unice iti sugerez o croaziera in Antartica, fix la capatul lumii, intr-un loc unde prea putini turisti au ajuns vreodata.

Cum ajungi acolo? Cu un vas de croaziera care pleaca din Buenos Aires. Pachetul de vacanta include zborul cu avionul pana in Argentina, iar de acolo urmeaza sa te imbarci pe un vas de croaziera care te duce in Antartica. O sa ai cateva zile sa te adaptezi, iar intreaga aventura dureaza 14 zile.

Daca esti atat de norocos incat poti sa transformi visul acesta in realitate, poate ne spui si noua cum e taramul ghetarilor si linistea aparte de la capatul lumii. Cu siguranta, ai nevoie de timp si putin curaj pentru a planifica o calatorie in desertul de gheata al Antarticii. Asa ca tine-o minte.

Foto: Shutterstock.com

Ce alte destinatii ai in minte pentru lunile urmatoare?

Daca nu poti visa atat de departe, ia-ti bilete de avion spre unul dintre punctele extreme de pe harta Europei, unde temperaturile medii ajung in jurul valorilor de 15-20 ⁰C.

Poti alege un city break in Madeira sau o vacanta in Cipru sau Tenerife. Biletele de avion sunt mai ieftine in extra-sezon si nici nu trebuie sa apelezi la economii. Dar parca tot insulele Paradisului sunt o alegere mai buna, plajele cu nisip alb, padurile exotice cu explozii de culoare sau tara desertului de gheata.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#destinatie exotica Revelion, #croaziera Antarctica, #bilet avion Cancun, #bilet avion Cuba , #destinatii