Unde mergi sa stai degeaba in vacanta? Inclusiv in Delta Dunarii

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 09:16
3194 citiri
Unde mergi sa stai degeaba in vacanta? Inclusiv in Delta Dunarii

Atunci cand mergi in vacanta, de cele mai multe ori vrei sa vizitezi obiective turistice si sa faci lucruri aventuroase. Alteori, insa, ai nevoie de o perioada de liniste, in care pur si simplu sa nu faci nimic in afara de a te relaxa.

Publicatia Lonely Planet a intocmit o lista cu destinatii unde iti poti odihni mintea si sufletul intr-o atmosfera calma, departe de agitatia marilor orase. Printre acestea se afla si Sulina, micul oras din Delta Dunarii, laudat si pentru delicatesele sale culinare, bazate pe peste.

Iata si alte locuri unde sa iti incarci bateriile:

Poti sa nu faci nimic pe o plaja

Bineinteles ca atunci cand te gandesti la relaxare iti vine in minte inevitabil si o plaja, unde sa stai si sa nu faci nimic, dar trebuie sa alegi cu atentie, caci te poti trezi intr-un zumzet grozav si o mare de lume agitata. Daca vrei cu adevarat sa ai parte de relaxare, mergi in El Salvador, El Tunco, Ngapali sau Burma. Nu ai auzit de unele din aceste locuri? Tocmai asta e si ideea. Preturile nu sunt deloc mari si plajele arata senzational.

Complet lipsit de activitate intr-un orasel micut

Multi se simt incorsetati atunci cand se gandesc ca vor petrece cateva zile intr-un oras mic sau pe o insula, dar ar putea fi un prilej minunat sa te cunosti pe tine mai bine si sa te infrupti cu bunatatile gastronomice locale. Pe langa Delta, care este exemplul perfect, conform publicatiei, mai poti incerca insulele Ko Mak si Ko Kut, din Thailanda, sau oraselele imprastiate pe dealurile din Toscana, precum Montepulciano sau Massa Marittima.

Degeaba la ferma

Poti sa gasesti asemenea ferme in America de Nord, Australia si chiar Asia, dar niciunele nu sunt precum cele din Italia. Acolo vei gasi animale pe care fermierii le-au invatat sa fie foarte prietenoase cu clientii. In plus, poti sa traiesti exact ca la tara, sa mergi sa aduni ouale din cuibar, sa hranesti pasarile si sa calaresti cai.

Desert cat vezi cu ochii

Putine sunt locurile unde simti ca nu mai exista nimic pe lume in afara de tine cum este cazul in desert. Parcul National Zion, din SUA, arata ca de pe alta planeta, cu formatiuni rosii de roca si nisip cat vezi cu ochii.

Stai degeaba pe vas de croaziera

Multi oameni care prefera singuratatea se feresc de croaziere, caci de multe ori acolo este mare agitatie, spectacole, petreceri si nu prea poti sa te regasesti.

Totusi, poti sa iti iei bilet pe un vas mai mic, cum ar fi unul de 100 de persoane, nu unul de 3.000. Acesta te va duce in golfuri izolate, pe plaje mai deloc frecventate si astfel vei putea sa te odihnesti cat vrei tu, in liniste.

Stai degeaba intr-o iurta

Desi rimeaza cu turta, iurta nu este un fel de mancare, ci un cort tipic mongolez in care poti sa iti petreci cateva zile, in locuri departe de lumea dezlantuita.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vacante izolate locatii, #vacante linistite idei, #vacante locatii izolate, #vacante locatii linistite izolate, #vacanta stat degeaba , #destinatii