Vacanta de vis in Romania: Vezi care e cel mai scurt traseu spre Lacul Dracului, un colt de Rai din tara noastra

Luni, 05 Iunie 2017, ora 07:36
14521 citiri
Vacanta de vis in Romania: Vezi care e cel mai scurt traseu spre Lacul Dracului, un colt de Rai din tara noastra

Lacul Dracului este cel mai mare lac carstic din tara (format prin dizolvarea calcarului din rocile calcaroase) si se afla in Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita, Muntii Locvei, Jud. Caras-Severin.

Initial a fost un lac subteran, dar care a iesit la suprafata in urma prabusirii unei parti din tavanul pesterii in care se afla. Are 700 mp, diametru de 20 m si o adancime de aproximativ 12 m, desi localnicii spun ca nu ar avea fund. Numele ii vine de la o legenda locala, conform careia Satana s-ar fi aruncat in apele lacului dupa ce a pierdut un ramasag pus cu un cioban.

Sunt mai multe variante de a ajunge la el, cea mai lunga fiind cea de la Podul Bei - 6-8h (doar dus), in functie de antrenamentul fiecaruia, cu mentiunea ca traversarea Nerei se face direct prin apa. In acesta perioada (mai 2017) apa ajungea putin peste genunchi. Probabil ca vara si toamna nivelul apei scade, in functie de precipitatii.

Alte doua variante, mult mai scurte, sunt prin Carbunari sau de la Sopotul Nou, ambele de aproximativ 2h (dus).

Cea prin Sopotul Nou pare cea mai pitoreasca, o buna parte din drum fiind prin gospodariile localnicilor. Traseul porneste chiar din drumul judetean, dar inca 1,5 km se pot face cu masina, pe un drum de carute ingust, cu putine locuri in care poti parca sau intoarce.

Iti dai seama ca esti pe drumul cel bun cand ajungi la indicatorul ce te trimite prin curtea unui localnic. Acolo este unul din putinele locuri in care poti parca fara sa incurci pe nimeni, numai ca spatiul este destul de mic si nu intra mai mult de 3-4 masini.

Pentru inca aproximativ 3,5 km se merge numai prin gospodariile oamenilor, paralel cu Raul Nera. Curtile sunt separate prin porti de lemn, ce trebuie neaparat inchise la loc, pentru a nu permite animalelor sa iasa. Desi va parea ciudat sa treceti pe langa oamenii ce-si muncesc pamantul, pe langa casele si curtile lor pline de pasari si animale, pe langa nelipsitii caini care isi apara teritoriul - totusi, sunt obisnuiti cu turistii, latra mai mult ca sa arate cine-i seful -, mergeti mai departe pana ajungeti in Poiana lui Trifu, unde veti intalni doua indicatoare, ambele spre lac, dar cu variante diferite de traseu. Unul "pe la scara si vad", iar celalalt "pe la Moara Untan". De aici mai sunt 1,5 - 2 km.

Parca cel pe la Moara Untan suna mai bine, mai ales ca duce imediat spre podetul care traverseaza raul Nera, fiind clar ca nu va fi nevoie de nicio scara in niciun vad.

Dupa traversarea Nerei intri in cea mai frumoasa padure de fag vazuta vreodata.

Afla mai multe despre cum ajungi la Lacul Dracului si vezi imagini minunate cu traseul pe Vacantacumasina.ro.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...