Descopera cu Ziare.com: Andalucia, inima Spaniei

Autor: Ana Ilie
Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 12:19
4599 citiri
Descopera cu Ziare.com: Andalucia, inima Spaniei
Foto: www.andalucia.org

Vreti sa mergeti intr-o calatorie unde sa intalniti spiritul pur spaniol, dansatoare de flamenco, tapas, sate albe si fantani arteziene interioare?

Indreptati-va cu incredere spre Andalucia, probabil cea mai "hispanica" regiune a Spaniei.

Unii suspina dupa Barcelona lui Gaudi, altii tanjesc dupa Madrid si amestecul sau fascinant de viata de noapte si atractii turistice.

Cei mai multi insa vorbesc la superlativ de Andalucia.

Totul aici pare infuzat de spiritul spaniol: livezile de portocali si gradinile interioare pavate cu caramida, vestitele corride, tiganii si ghitara spaniola.

Aici veti gasi Spania castanietelor si a siestelor, a fustelor infoiate si a palatelor maure.

Cum treceti de Sierra Nevada, peisajul incepe sa se deschida intr-o intindere spectaculoasa de sate albe presarate pe culmi, livezi de maslini si cele trei orase magnifice ale regiunii, Cordoba, Cadiz si Sevilla.

In Cordoba trebuie neaparat sa parcurgeti la picior stradutele inguste din orasul vechi, pe langa peretii albi care lasa din loc in loc sa se ghiceasca minunatele gradini interioare, "patio", cu fantani arteziene, lamai in ghivece de teracota si cantece de pasari.

Al-Andalus pentru musulmani, adica "paradisul pamantesc", Andalucia este infuzata de spiritul maur, prezent in zilele noastre mai ales in arhitectura, dar si in ritmurile de flamenco, in gradinile retrase si in arabescurile desenate pe placile de faianta ce impodobesc moscheile, aminteste Times.

Din cele trei orase mari ale Andaluciei, Sevilla este cea mai des asociata cu "spiritul pur spaniol", in special datorita faptului ca este un oras unde petrecerile sunt la ele acasa.

In fiecare an, cand festivalul Feria de Abril incepe, tot orasul fierbe de muzica, dans, costume specifice si mai ales chef de viata.

Orasul are stradute incalcite ca un labirint, numai bune de explorat, incarcate de istorie si monumente arhitecturale.

La apusul soarelui, localnicii si turistii deopotriva ies la plimbare in oras, pentru a vedea si a fi vazuti.

De asemenea, nu trebuiesc ratate mancarurile specifice Andaluciei: gazpacho alb - o supa groasa de usturoi si alune, jamon Iberico si foie gras.

Cadiz este un port plin de viata, aglomerat si vesel, despre care se spune ca ar fi cel mai vechi oras din Europa.

Contrastul dintre plajele linistite si relaxante si orasul aglomerat este unul placut pentru vizitatori, si este usor aici sa te pierzi in cautarea faimoasei "la dolce vita".

Ramasitele orasului medieval Cadiz reprezinta doar o mica parte a orasului vechi, iar stilul arhitectonic predominant este cel de secol XVIII, cu cladiri in stil colonial, cu feronerie bogata.

Stradutele inguste iti rezerva o multime de surprize, si, din cand in cand, cate o gradina inverzita sau o fantana arteziana aduc o oaza de racoare in vara andaluza.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#sfaturi calatorie Spania, #vacanta Spania , #Europa travel