10 orasele europene secrete (Galerie foto)

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 12:28
12645 citiri
10 orasele europene secrete (Galerie foto)
Foto: Travel+Leisure

Chiar daca tentatia capitalelor incarcate de istorie sau a insulelor exotice este mare, afla ca exista si locuri retrase, dar de o frumusete aparte, de care te-ai putea indragosti imediat.

Travel + Leisure a descoperit cateva orasele europene putin cunoscute, dar al caror farmec sta in bisericutele medievale, stradutele inguste sau livezile de maslini.

Bolgheri, Italia

La 64 km de Pisa se afla un orasel cu doar 1.000 de locuitori. Bolgheri este cunoscut pentru podgoriile sale, vinurile locale, dar si pentru privelistile de vis.

Daca ai de gand sa iti petreci o vacanta aici, afla ca proprietatea Relais Saint Elena este una dintre cele mai apreciate, cu paturi cu baldachin, seminee din piatra, dar si un restaurant in care te vei delecta cu mancaruri traditionale italienesti.

Staufen im Breisgau, Germania

In sudul Germaniei, la 75 de minute de Strasbourg, se afla un orasel al vinului. Alaturi de podgoriile terasate sta chiar statuia lui Bachus, iar localnicii te invita sa degusti specialitatile locale, dar si vinurile de care sunt atat de mandri. Poti alege sa stai la Hotel-Gasthof Kreuz-Post, hotel ce ofera si un restaurant apreciat de turisti.

Lavenham, Anglia

Multi cred ca oraselul din Suffolk ar fi cel mai frumos din Marea Britanie. Cu mai mult de 300 de case patrimoniu national, in Lavenham te poti plimba in voie pe stradutele inguste, poti cumpara suveniruri de la magazine si poti servi un ceai de la ceainariile cochete ce impanzesc oraselul.

In Suffolk poti ajunge cu trenul din Londra, iar doua dintre variantele de cazare ar fi Great House Hotel sau Buxhall Coach House.

Aberdour, Scotia

Aberdour este un catun aflat la doar 30 de minute de mers cu trenul de Edinburgh. Turistii aleg sa stea aici atunci cand vin la Festivalul International din Edinburgh. In rest, oraselul este unul linistit, cu magazine si puburi. The Woodside Hotel este o varianta de cazare.

Norcia, Italia

Oraselul aflat la 111 km de Roma este binecunoscut pentru preparatele traditionale absolut delicioase, cum ar fi branza Pecorino sau friptura de mistret. Daca mai adaugam si ca mierea este din florile salbatice de pe campiile de aici sau ca, periodic, cainii dresati cauta trufe in paduri, e clar ca Norcia este un taram idilic.

Palazzo Seneca dispune de 24 de camere, fiind o solutie de cazare convenabila.

Roundstone, Irlanda

Se spune ca in poienitele din Roundstone gasesti cele mai bune mure din lume. Satucul din secolul XIX se afla la 122 km de Galway, Irlanda, si este o adevarata oaza de liniste. Te poti caza la Cashel House Hotel, aflat la doar cativa km est de Roundstone.

Chassignolles, Franta

La mijlocul distantei dintre Clermont-Ferrand si Le-Puy-en-Velay se afla Chassignolles, un orasel popular in anii '50. Astazi, Chassignolles ascunde vulcani verzi, inactivi, si cladiri medievale. Auberge de Chassignolles este un hotel decorat cu bun gust, intesat de antichitati.

Folegandros, Grecia

Aproape de vestita insula Santorini, Folegandros este un loc ce imbina rusticul cu exoticul: plajele cu pietris, moara de lemn ce se zbate sub briza sarata, cladirile ce nu au mai mult de doua etaje, portul vechi, in care nu poposesc niciodata vase de croaziera, tavernele micute ce inlocuiesc restaurantele de lux - toate te vor face sa te indragostesti si de aceasta fata a Greciei.

Poti alege sa stai la Anemomilos Apartments sau Anemi Hotel.

Giornico, Elvetia

Din Ascona, la 50 de minute nord, pe A13 sau N2, se afla un loc care te poarta, parca, in trecut. Aici se afla un mic rau, traversat de doua poduri de piatra arcuite, iar restaurantele locale numite "grotte" sunt renumite pentru mancarurile traditionale.

Getaria, Spania

Despre Getaria se spune ca, daca nu ar fi fost chiar langa mult mai cunoscutul San Sebastian, ar fi putut fi perla Spaniei. Cu toate astea, oraselul este preferat de cei care isi doresc o vacanta relaxanta, linistita. Portul este vestit pentru fructele de mare.

Hotelul Saiaz Getaria este o solutie potrivita daca doresti un loc de cazare confortabil, dar si vedere la mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#orase europene uitate, #orasele europene secrete, #destinatii vacanta linistite Europa, #destinatii necunoascute vacanta Europa , #exotic
Comentarii