Adrenalina si pericol, in scopuri nobile: Doi romani pleaca in raliul vietii, in Mongolia

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 08:29
2969 citiri
Adrenalina si pericol, in scopuri nobile: Doi romani pleaca in raliul vietii, in Mongolia

Un corporatist si un medic stomatolog vor porni in raliul vietii lor, o cursa de 19.000 de kilometri de la Bucuresti pana in Ulan Bator, la bordul unei masini mici, fara asistenta tehnica sau sprijin logistic din partea organizatorilor.

Vlad Grigore, project manager si trainer, si Razvan Stuparu, medic stomatolog, formeaza echipa Mongolification, care va reprezenta Romania la Mongol Rally - cel mai important raliu caritabil din lume.

Cum s-au decis sa plece in aventura vietii lor? Vlad spune c-au vrut sa demonstreze ca se poate traversa Europa si Asia intr-o masina de oras si sa promoveze Romania intr-un eveniment international.

Cei doi aventurieri urmeaza sa plece din Romania, la bordul unui automobil Peugeot 206 din 2008, pe 11 iulie, urmand traseul Anglia, Cehia, Romania, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Rusia, Mongolia.

Unul dintre checkpoint-urile oficiale ale raliului a fost stabilit la Mamaia, iar celelate trei sunt Londra, Praga si Ulan Bator. Inainte de plecare, cei doi aventurieri organizeaza o petrecere in Centrul Vechi, din Capitala - Hai la bere cu Mongolification!. De asemenea, pe 17 si 18 iulie, raliotii romani organizeaza o petrecere pentru echipajele internationale, la Sibiu.

Aventura va dura, dupa toate probabilitatile, aproape doua luni pe cont propriu: fara ajutorul organizatorilor, fara asistenta tehnica sau medicala si fara aer conditionat. In plus, vor avea atasat pe masina un echipament GPS care va transmite locul in care se afla cu o actualizare de 10 minute.

La final, aventurierii romani au fost selectati sa apara in documentarul oficial al evenimentului, pentru care au fost alese doar 25 de echipaje din cele 280 care vor participa la raliu.

Vlad si Razvan nu sunt la prima aventura. In 2006, au zburat in California, au depanat o Mazda care avea sa ii plimbe pe toata coasta de Vest, din San Diego pana in San Francisco. Patru ani mai tarziu, s-au jucat de-a scafandrii in Hawaii si si-au obtinut certificarile internationale de scuba diving. In noiembrie 2012 au aflat despre Mongol Rally si au decis imediat ca vor sa participe la raliu.

Ce este Mongol Rally?

The Mongol Rally este cel mai mare si important raliu caritabil din lume, organizat de britanicii de la "The Adventurist". Anul acesta, raliul la care participa 280 de echipaje din intreaga lume a ajuns la editia a zecea. De altfel, Mongol Rally a fost inclus de BBC in TOP 10 Raliuri Internationale de Enduro, printre nume ca Raliul Dakar, Le Mans 24 de ore ori Indianapolis 5.

Pe parcursul celor peste 18.000 de kilometri ai traseului, concurentii vor avea de-a face cu drumuri neasfaltate, vor traversa Marea Caspica, trei regiuni de desert si alte cateva rauri si fluvii.

Toate masinile care ajung la destinatie vor fi vandute, iar banii obtinuti vor fi folositi in scopuri caritabile - in acest an, salvarea padurilor tropicale. De asemenea, pe langa masina, fiecare echipa se angajeaza sa doneze cate 500 de lire sterline catre cauza si sa sprijine o alta cauza umanitara din tara sa de origine.

Ziare.com va tine la curent cu aventura celor doi romani viteji care pleaca in Mongolia sa participe la ceea ce pare a fi raliul vietii lor.

Urmariti pe Ziare.com un jurnal de bord al baietilor de la Mongolification, cu fotografii, video, si peripetii povestite chiar de ei din aventura la care s-au inhamat. Calatorie fara incidente!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#raliu Mongolia romani, #Mongolification aventura raliu caritabil , #exotic