Cum te pregatesti pentru un road trip?

Vineri, 30 Martie 2018, ora 08:30
2241 citiri
Cum te pregatesti pentru un road trip?

Se apropie acea perioada a anului din nou: perioada in care te pregatesti sa iti impachetezi lucrurile, familia sau prietenii, sa va urcati in masina si sa porniti la drum in cautarea unei noi aventuri, descoperirea celor mai interesante destinatii si a distractiei.

Atunci cand planuiesti excursia perfecta poate fi epuizant, dar noi suntem aici sa te ajutam cu cateva detalii care iti vor usura munca cu singuranta.

In articolul urmator vei descoperi 5 pasi simpli pentru pregatirea excursiei perfecte.

Ai nevoie de o masina echipata cu piese auto de calitate, o harta a traseului stabilit in prealabil, cateva economii si voie buna!

1. Planifica ruta si opririle inainte sa porniti la drum

Te-ai decis care este destinatia, dar nu stii ce ruta sa alegi? Sau ai o viziune de ansamblu asupra obiectivelor pe care vrei sa le vezi, dar nu ai stabilit un traseu exact?

Sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand planifici o calatorie, iar in final totul se rezuma la preferintele personale si prioritati.

Costurile cat mai mici sunt prioritatea ta pentru aceasta calatorie? Sunt importante conditiile atmosferice? Iti doresti sa vezi cat mai multe atractii turistice pe traseu? Sau tot ce iti doresti este sa ajungi cat mai rapid la destinatie?

Dupa ce reusesti sa iti raspunzi la toate aceste intrebari, urmeaza cel mai important pas: stabilirea traseului.

Pentru a te asigura ca totul iese asa cum doresti, iti recomandam sa iei o harta si sa marchezi principalele obiective pe care doresti sa le vezi, punctul de plecare si destinatia.

Planifica chiar si opririle, pauzele de pranz si incearca sa estimezi durata medie a traseului. Stim ca excursiile planificate pe ultima suta de metri pot fi excitante si chiar amuzante, dar cu siguranta este mai benefic sa salvezi timpul pentru astfel de decizii dupa ce ai facut cateva planuri generale pe care le poti adapta oricarei situatii.

2. Viziteaza un service autorizat

Cu cat este mai lunga calatoria, cu atat este mai important acest pas. Avand in vedere faptul ca vei parcurge mii de kilometri, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca masina functioneaza in parametrii optimi.

Chiar daca ai facut schimbul de ulei sau ai investit in noile cauciucuri pentru aceasta calatorie, inainte de a pleca este extrem de important sa ai avizul unui mecanic specialist. O inspectie a masinii este esentiala pentru siguranta ta si a pasagerilor.

Daca masina ta este echipata cu piese auto de calitate, acestea iti pot garanta o excursie fara probleme din punct de vedere tehnic, evitand astfel situatiile in care masina te poate lasa balta in mijlocul pustietatii. Astfel, cu siguranta vei avea un concediu pe care nu il vei uita prea curand.

3. Stabileste un buget estimativ

Bugetul poate fi definitoriu pentru intreaga desfasurare a calatoriei. In functie de acesta puteti planifica toate detaliile, iar daca sunteti limitati, cea mai buna decizie este analiza tuturor factorilor care ar putea influenta costurile.

Pauzele de masa, cazarea, intrarile la atractiile turistice, parcarile si costul combustibilului pot fi estimate cu usurinta in urma unui research pe google.

Chiar daca ai un buget considerabil, asta nu inseamna ca nu poti salva niste bani. Mai putini bani consumati inseamna mai multi bani pentru distractie.

4. Ia in calcul toate masurile de precautie

O vorba din popor ne invata "sa nu punem raul inaintea binelui", dar pentru a te pregati pentru o astfel de aventura, iti recomandam sa iei in calcul toate masurile de precautie.

Este posibil ca drumul sa fie aglomerat, iar in cazul in care ati stabilit un program, acesta poate fi dat peste cap de micile chestii neprevazute. Nu e tocmai o idee prea buna sa ratezi principalele obiective din cazua programului si a traficului.

Pentru cazare iti recomandam sa faci un research cu cateva saptamani inainte in functie de perioada estimata a traseului. Chiar daca pare o idee buna sa faci rezervarea inainte, trebuie sa fii sigur ca acest aspect nu va transforma concediul vostru intr-un maraton pentru ca trebuie sa ajungi din locatia X in locatia Y.

Urmareste cu atentie consumul combustibilului si asigura-te ca ai alimentat inainte ca acul rezervorului sa ajunga pe rosu. Nu este foarte placut sa ramai fara combustibili intr-o zona pustie.

Inainte de a pleca iti recomandam sa pregatesti un kit de urgenta. Verifica cauciucurile, trusa de prim ajutor si extintorul, nu uita sa iei niste becuri de rezerva dintr-un magazin de piese auto, nu se stie niciodata cand ai nevoie de consumabile.

Pastreaza niste bani pentru situatiile de urgenta, niciodata nu stii ce se poate intampla.

5. Impacheteaza doar ceea ce este necesar

Okay, traseul este stabilit, masina este pregatita, iar bugetul a fost calculat responsabil, asa ca tot ce mai ramane de facut este sa puneti bagajele in masina si sa va aventurati pe sosea.

Nu e cea mai buna idee sa pleci cu toata casa dupa tine, mai ales daca masina nu are foarte mult spatiu in portbagaj. Asigura-te ca impachetezi doar lucruile de care ai cu adevarat nevoie si lasa acasa tot ceea ce este in plus. E bine sa fii pregatit atat pentru zilele calduroase, cat si pentru cele reci sau ploioase.

Optimizeaza spatiul pentru a putea ajunge usor la lucruile de care ai nevoie. Nu uita camera foto, bateriile pentru lanterna, rucsacul si harta, iar cateva aplicatii pentru mobil sigur vor salva timp si iti vor fi de ajutor.

Un road trip poate fi o aventura de neuitat pentru tine si prietenii sau familia ta, dar de asemenea poate fi o o experienta foarte stresanta daca nu luati o pauza sa faceti planurile din timp.

So, ce mai astepti? Urmeaza pasii de mai sus si nu-ti mai face girji! Totul o sa fie bine, iar experienta va fi de neuitat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ghid calatorie, #sfaturi calatorie, #sfaturi road trip , #ghid