Tot ce trebuie să știe românii despre plecarea in Grecia

Marti, 03 August 2021, ora 18:57
17410 citiri
Tot ce trebuie să știe românii despre plecarea in Grecia

O adevărată minienciclopedie cu privire la toate documentele necesare românilor care călătoresc cu autoturismele personale în Grecia a fost publicată de administratorii paginii de Facebook ForumGrecia.

„MiniEnciclopedie pentru vacanța în Grecia, 3 august 2021 ~ noțiuni elementare:

✔️ PLF = formular necesar EXCLUSIV PENTRU INTRARE ÎN GRECIA 🇬🇷 (deci nu și pentru întoarcerea în România)

-> se completeaza DOAR AICI: https://travel.gov.gr/#/ se poate completa inclusiv în ziua de intrare în Grecia;

-> NU se plătește, e complet GRATUIT!!!

-> se completează un singur PLF pe familie / mașină;

-> poate fi edidat (în acest sens: My Dashboard + selectarea creionului de editare + modificarea corespunzătoare a acelor informații ce se impun a fi modificate), iar, daca acest lucru nu mai este posibil, se poate genera un altul, de la o alta adresa de e-mail;

-> în urma completării acestuia, se generează un COD QR (fix de acel cod aveți nevoie la vamă, deci e tocmai bine).

***corespondentul vămilor din lista PLF: Makaza => Nimphaea; Kulata => Promachonas...lista rămâne deschisă, dar acestea au constituit principalele nelămuriri.

✔️ VIGNETA necesară pentru tranzitarea Bulgariei 🇧🇬:

-> se poate achiziționa on-line de aici: https://web.bgtoll.bg/ (pentru limba română, accesați meniul din dreapta sus, apoi semnul de glob și limba româna - ultima din listă);

-> poate fi achiziționată și la punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria.

✔️ CONDIȚIILE DE INTRARE ÎN GRECIA 🇬🇷: le regăsiți expuse pe https://travel.gov.gr/#/, inclusiv în limba română. Varianta în limba engleză se actualizează mai rapid.

✔️ CĂLĂTORIA CU FERRYBOAT-ul ÎN GRECIA 🇬🇷: găsiți detalii aici:

https://www.facebook.com/.../permalink/4240599309388463/

❗️ATENȚIE: măsuri valabile la acest moment! Vă recomandăm să urmariți pe grup, pentru informații actualizate, pe care le vom publica, imediat după adoptarea acestora!

✔️ CONDIȚIILE DE ÎNTOARCERE ÎN ROMÂNIA 🇹🇩: găsiți detalii aici: https://www.facebook.com/.../permalink/4276223622492698/

❗️ATENȚIE: măsuri valabile la acest moment! Va recomandăm să urmăriți pe grup, pentru informații actualizate, pe care le vom publica, imediat după adoptarea acestora!

⚠️P.S.: includerea Greciei, de către România, în lista în zona roșie NU produce efecte în privința masurilor pe care le adopta autoritățile elene la nivel local, ci are relevanta exclusiv din perspectiva condițiilor și măsurilor aplicabile de autoritățile române, la momentul revenirii în Romania.

Nota #ForumGrecia: aceste aspecte de maxim interes au fost adunate și explicate în urma postărilor repetate cu un puternic impact emoțional.🧨

In final, vă dorim drum bun tuturor, vacanță frumoasă și să reveniți cu bine acasă! Vă așteptăm să împărtășiți pe grup poze și experiențe din vacanța în Grecia!”, se arată în postarea citată.

Citeste si:
Experiența neplăcută a unui medic român, în concediu în Grecia: ”Este prima oară când am pățit așa ceva”
Experiența neplăcută a unui medic român, în concediu în Grecia: ”Este prima oară când am pățit așa ceva”
Paul Ichim, un cunoscut chirurg din Galați, a povestit prin ce a trecut în vacanță, în Grecia. Acesta spune că a fost adesea în concedii în insulele elene, dar că este ”prima oară când...
Dezamăgire cruntă pentru un turist român plecat în Grecia, la mijlocul lunii septembrie. ”Ajungi și descoperi că ceea ce ai plătit la pret dublu e de o mizerie absolută”
Dezamăgire cruntă pentru un turist român plecat în Grecia, la mijlocul lunii septembrie. ”Ajungi și descoperi că ceea ce ai plătit la pret dublu e de o mizerie absolută”
Turistul a postat informațiile și fotografiile despre vacanța sa pe grupul de Facebook ”Forum Grecia”. ”Studiezi oferta, pui niste intrebari, oscilezi intre varianta cea mai ieftina...
Sursa: Ziare.com