Grecia va avea hoteluri, restaurante si magazine exclusive pentru cei vaccinati anti-COVID-19

Marti, 29 Iunie 2021, ora 17:53
3463 citiri
Grecia va avea hoteluri, restaurante si magazine exclusive pentru cei vaccinati anti-COVID-19
Grecii creeaza spatii exclusive "libere de COVID" FOTO Pixabay

Grecia va avea restaurante, baruri, centre comerciale si culturale libere de coronavirus, exclusiv pentru persoanele vaccinate si, in plus, va obliga anumite grupuri, precum personalul sanitar, sa se vaccineze pentru a accelara imunizarea populatiei in fata amenintarii variantei Delta, a anuntat marti guvernul de la Atena, relateaza agentia EFE.

Dupa cum a explicat la o conferinta de presa ministrul de stat Giorgos Gerapetritis, aceste spatii, care din 15 iulie se vor regasi in cafenele, restaurante sau cinematografe, dar si stadioane si alte zone cu posibile aglomerari, vor fi impartite in doua categorii: "libere de COVID" sau mixte.

In primele vor putea intra doar cei vaccinati ori care au fost infectati in ultimele sase luni, iar in cele din urma accesul va fi permis persoanelor care au efectuat un test PCR sau un test rapid si acestea vor fi obligate sa poarte masti.

Se vor efectua controale pentru verificarea respectarii acestor masuri, iar operatorii economici vor putea verifica online certificate de vaccinare prezentate de clienti.

Spatiile "libere de COVID", atat cele in aer liber cat si cele inchise, vor putea functiona la 85% din capacitate si fara obligativitatea purtarii mastii. Spatiile mixte vor putea fi ocupate numai la jumatate din capacitate, in cazul incintelor inchise, sau la 70% cele in aer liber, dar cu masca mereu obligatorie.

Cluburile de noapte vor avea dreptul sa functioneze la capacitate si mai redusa, in timp ce stadioanele vor fi accesibile numai persoanelor vaccinate, intrucat acolo riscul de infectare este mai mare.

Anuntarea acestor masuri survine dupa ce guvernul grec a decis sa ofere tinerilor cu varste intre 18 si 25 de ani care se vaccineaza un card preplatit de 150 de euro, pentru a stimula vaccinarea anti-COVID-19.

Pana in prezent circa 47% din populatia Greciei a fost vaccinata cel putin cu o doza si peste 36% cu schema completa.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#Grecia, #vacanta grecia, #vaccin grecia, #concediu Grecia , #Grecia