Grecia relaxeaza radical conditiile pentru turisti incepand din 5 iulie. Copiii sub 12 ani "calatoresc liber"

Duminica, 04 Iulie 2021, ora 22:51
62679 citiri
Grecia relaxeaza radical conditiile pentru turisti incepand din 5 iulie. Copiii sub 12 ani "calatoresc liber"
Plaja pe insula Mykonos Grecia FOTO Unsplash.com

Seful Protectiei Civile din Grecia, Nikos Hardalias, a anuntat noi reguli si documente COVID pentru calatoriile catre sau din insulele grecesti.

Oficialul grec a precizat in seara zilei de duminica, 4 iulie, ca masurile sunt luate ca urmare a recomandarilor comitetului epidemiologic.

Incepand de luni, 5 iulie 201, cei care vor sa mearga in insulele grecesti trebuie sa aiba la ei unul din urmatoarele documente, conform keeptalkinggreece.com:

Pentru adulti

(a) certificat de vaccinare sau certificat de boala

b) test PCR negativ efectuat in ultimele 72 de ore,

c) test rapid negativ efectuat in ultimele 48 de ore.

Pentru minori

(a) pentru varsta de 12-17 ani orice test negativ, inclusiv autotest

(b) Minorii cu varsta de pana la 12 ani calatoresc liber - adica nu este nevoie de test.

Intoarcerea de pe insule

La intoarcerea din insule, se recomanda ca toti cei care au peste 12 ani sa efectueze un autotest.

Exceptii

Sunt excluse din masura testelor sau certificatelor insulele: Evia, Lefkada si Salamina, precum si:

a) cei care se deplaseaza zilnic intre diferite unitati regionale insulare in scopuri de munca; ei efectueaza saptamanal un autotest.

B) cei care se deplaseaza intre insule situate la distante foarte apropiate sau pe feriboturi care leaga continentul cu insulele din apropiere, prin efectuarea unui autotest saptamanal daca sunt angajati, asa cum se intampla deja in prezent. Pentru deplasarea pe distante mai mari este necesar un autotest.

Regulile sunt valabile si pentru turistii straini.

In ceea ce priveste calatoriile interregionale pe uscat, Hardalias a spus ca guvernul evalueaza datele epidemiologice ale fiecarei regiuni si situatia va fi reevaluata in urmatoarele saptamani.

Se pare ca se referea la rapoartele anterioare ale presei conform carora vor fi necesare teste negative pentru calatoriile cu mijloacele de transport in comun (autobuze interregionale, trenuri, avioane etc.)

In concluzie, daca nu sunteti vaccinat sau va recuperati de la Covid-19, veti continua testele pentru a merge si a reveni de pe insule si veti avea si teste pentru a lua masa, a lua o cafea sau o bautura in spatiul inchis al unui restaurant (incepand cu 15 iulie 2021.) Puteti adauga toate aceste costuri suplimentare la bugetul dvs. de calatorie.

Cat costa testele:

Test PCR la 60 euro, Test rapid: 20-30 euro, Autotest la farmacie: 6-7 euro

Certificatul de vaccinare Covid este obtinut in ziua urmatoare a vaccinarii complete (a doua doza sau 1 de J&J) si este valabil din ziua 14/15 dupa vaccinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #insule Grecia, #documente calatorie, #restrictii intrare grecia, #conditii intrare grecia, #restrictii covid grecia , #Grecia