Grecia incepe sa ridice restrictiile de carantina pentru turisti. Lista tarilor care se incadreaza

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 07:16
3361 citiri
Grecia incepe sa ridice restrictiile de carantina pentru turisti. Lista tarilor care se incadreaza
Grecia ridica restrictiile de carantina pentru anumite tari FOTO Pixabay

Grecia ridica de luni restrictiile de carantina pentru vizitatorii neinfectati cu coronavirus din mai multe tari, precum Rusia si Austrialia, marind exceptiile inainte de deschiderea oficiala pentru venirea turistilor, de pe 15 mai, a anuntat, duminica, Ministerul Transporturilor, transmite Reuters.

Schimbarea, care are loc in timp ce Grecia a depasit pragul de 10.000 de decese din cauza Covid-19, urmeaza unei masuri luate in aceasta luna de ridicare a restrictiilor impuse vizitatorilor din tarile UE, Statele Unite si Marea Britanie, printre alte tari.

Vizitatorii din aceste tari au permisiunea de a merge in Grecia fara a petrece o saptamana in carantina, atata timp cat sunt vaccinati sau dau rezultate negative pentru coronavirus. Pe langa Australia si Rusia, Grecia va mai ridica restrictiile pentru vizitatorii din Noua Zeelanda, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda si Singapore, a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Vizitatorii din Serbia, Israel si Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, scutiti de cerinta de carantina, incepand de luni.

Grecia, care a iesit anul trecut din primul val al pandemiei intr-o forma mult mai buna decat multe alte tari din Europa, a fost lovita grav in ultimele luni, numarul crescand de pacienti exercitand presiuni mari asupra spitallor din multe zone.

Cu toate acestea, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat saptamana trecuta ca pandemia da semne de stabilizare si a confirmat planurile pentru deschiderea sectorului turistic vital pentru economia tarii din 15 mai.

In pofida unui inceput dificil al vaccinarilor in Uniunea Europeana, guvernul elen spune ca este mai bine pregatit pentru vara decat anul trecut datorita testelor pe scara larga, a hotelurilor pentru carantina si actiunilor de vaccinare pe insulele mici si in randul lucratorilor din turism.

Autoritatile au raportat duminica 1.400 de cazuri noi si 57 de decese provocate de Covid-19.

Pandemia a provocat un total de 333.129 infectii in Grecia si 10.007 de decese.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Răzvan Lucescu, distrus după drama trăită aseară: "E greu de suportat"
Răzvan Lucescu, distrus după drama trăită aseară: "E greu de suportat"
PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a ratat, aseară, calificarea în finala Cupei Greciei, fiind eliminată în semifinale de Panathinaikos, la lovituri de departajare. În tur, la 14...
Șeful Shin Bet a avertizat că restricțiile de pe Muntele Templului de Ramadan ar putea declanșa războiul sfânt
Șeful Shin Bet a avertizat că restricțiile de pe Muntele Templului de Ramadan ar putea declanșa războiul sfânt
Șeful serviciului de securitate Shin Bet i-a avertizat pe miniștri că războiul Israelului împotriva grupării teroriste Hamas s-ar putea extinde și s-ar putea transforma în conflict religios...
#Grecia, #restrictii, #carantina , #Grecia