Premierul Greciei anunță cetățenii că urmează ”zile grele”. Vânturile puternice vor agrava situația

Vineri, 06 August 2021, ora 13:07
2892 citiri
Premierul Greciei anunță cetățenii că urmează ”zile grele”. Vânturile puternice vor agrava situația
Premierul se așteaptă ca incendiile din Grecia să ia amploare FOTO Twitter/ Jaz

Guvernul grec a avertizat joi că ţara trebuie să se pregătească pentru zile grele care vor urma, având în vedere că ţara se confruntă cu numeroase focare de incendii, relatează dpa.

"Ne confruntăm cu zeci de incendii forestiere. Trei dintre ele - în Atena, Peloponez şi Eubeea - sunt de o intensitate şi o amploare enorme", a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis în timpul unui discurs la televiziunea de stat joi seara.

El a avertizat că vineri vor fi vânturi puternice dinspre vest, un ''fenomen fără precedent, deoarece ultimele zile de căldură şi secetă au transformat ţara într-un butoi cu pulbere''.

Din cauza situaţiei periculoase, grecilor li se interzice accesul în păduri până cel puţin luni. De asemenea, sunt interzise activităţile în cursul cărora s-ar putea produce scântei sau flăcări.

''Prioritatea noastră este să protejăm vieţile oamenilor'', a declarat Mitsotakis, îndemnând cetăţenii să rămână calmi, să rămână uniţi şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor, pompierilor şi poliţiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #incendii Grecia, #premier, #avertizare , #Grecia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5