Spargeri auto în serie reclamate de români aflați în Grecia: "Poliția a venit după 3 ore și nu a făcut nimic”

Luni, 02 August 2021, ora 10:25
38126 citiri
Spargeri auto în serie reclamate de români aflați în Grecia: "Poliția a venit după 3 ore și nu a făcut nimic”

Pe grupurile destinate celor care călătoresc în Grecia au început să circule, în ultimele zile, mai multe mesaje de atenționare pentru cei care călătoresc în țara elenă cu mașina.

Mai mulți români au povestit cum s-au trezit cu mașinile sparte și cu bunurile furate.

Un român care se afla în Atena a transmis că și-a parcat mașina pe o stradă din centrul capitalei Greciei, iar când s-a întors a găsit geamul spart și bunurile îi lipseau.

„Atentie mare în Atena! Mașina parcată în centrul capitalei Greciei, pe o stradă circulată și cu camere de filmat! Încercați să fiți mai vigilenți ca noi, deposedați de toate bunurile de valoare aflate în mașină, iar poliția nu prea dă 2 bani pe asta, cică au minim 50 de spargeri pe săptămână. Din fericire, a fost doar atât și nu am "ținut toate ouăle în același coș", dar concediul e distrus și ne întoarcem cu 2 săptămâni mai devreme față de cât am plănuit”, transmite omul.

În comentarii, mai mulți internauți se plâng că au trecut prin situații asemănătoare.

„Și noi am pățit la fel azi, 1 august, în Halkidiki. Am ajuns mai devreme și cum camera nu era gata, am fost la plajă. Ne-au luat un rucsac cu electronice (laptop, aparat foto, diverse încărcătoare, baterii exerne). Cel mai grav este geamul distrus. Suntem extrem de dezamăgiți și furioși. Poliția a venit după 3 ore de la apelul telefonic...și oricum, nu a făcut nimic. Angajații plajei spuneau că e a 5-a spargere în ultimele zile”, scrie un român.

„Am pățit și eu! Culmea este ca eu l-am întrebat pe hoț dacă o pot lăsa acolo!🤣🤣🤣

Legat de poliție, aceștia mi-au râs în nas spunându-mi că sunt români ....am găsit un geam la dezmembrări”, povestește altcineva într-un comentariu.

Într-o altă postare, o altă femeie povestește că i-a fost spartă mașina.

„Bună seara! Lăsăm un mesaj de avertizare pentru toată lumea. Astăzi 01.08.2021, lângă localitatea Pefkochori ne-a fost sparta mașina și ne-au fost furate din lucruri (un ghiozdan întreg cu electronice și niște mărunt, vreo 50 euro). Nici nu am ajuns bine și ne-am oprit pentru o oră pe plajă pentru că ne puteam caza doar după ora 13. Totul s-a întâmplat cam într-o oră, de la 12 la 13, hoții au acționat metodic... nu au lăsat nicio geantă/borsetă nedeschisă. Am chemat poliția care a venit după 3 ore și nu au făcut absolut nimic (doar m-au întrebat cum mă cheamă). Niște angajați de pe plajă ne-au spus că suntem a cincea mașina din ultima perioadă. Așa că aveți grijă pentru că nici Grecia nu mai e....ce era”, a povestit românca pentru Forum Grecia.

Femeia a descris și cum ar fi acționat hoții: „mașina era parcată lângă multe altele (dar era singura cu număr de România). Nu a fost nimic la vedere, totul în portbagaj. Au spart un geam și așa au deschis și mașina. Bănuiesc ca ne-au văzut când am plecat spre plajă, fata mea își amintește că au trecut pe lângă noi 2 tineri mai dubioși ..oricum, cineva a ținut de 6 și altcineva a căutat. Am găsit bancheta din spate rabatată și totul răvășit și deschis”.

Citeste si:
Fugarul Dragoș Săvulescu dă în judecată România. "Țară comunistă. Nu este un stat de drept. Am suferit foarte mult." Cum a fost prins pe insula bogaților
Fugarul Dragoș Săvulescu dă în judecată România. "Țară comunistă. Nu este un stat de drept. Am suferit foarte mult." Cum a fost prins pe insula bogaților
Fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, a atacat dur România după ce a fost reținut și apoi eliberat în Grecia. Într-un interviu pentru presa elenă, omul de afaceri se declară...
Experiența neplăcută a unui medic român, în concediu în Grecia: ”Este prima oară când am pățit așa ceva”
Experiența neplăcută a unui medic român, în concediu în Grecia: ”Este prima oară când am pățit așa ceva”
Paul Ichim, un cunoscut chirurg din Galați, a povestit prin ce a trecut în vacanță, în Grecia. Acesta spune că a fost adesea în concedii în insulele elene, dar că este ”prima oară când...
Sursa: Ziare.com
Comentarii