Români abandonați peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria. "Au dormit pe scaune metalice, mese sau pe ciment"

Duminica, 01 August 2021, ora 09:31
13510 citiri
Români abandonați peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria. "Au dormit pe scaune metalice, mese sau pe ciment"
Grupul de români a dormit peste noapte în condiții improprii și în frig FOTO Facebook/ Forum Grecia

Un grup de aproximativ 30 de turiști români trăiește o experiență de coșmar la întoarcerea din Grecia în România.

Potrivit unei relatări făcute pe grupul de Facebook Forum Grecia, grupul urma să plece spre casă cu un autocar din portul Limenas, principalul oraș de pe insula Thassos.

Plecarea a fost programată sâmbătă, 31 iulie, la ora 16.00. Cu două ore înainte de plecare, grupul de turiști a fost informat că autocarul, comandat la firma InterTour, s-a stricat.

"În intervalul 15.30-20.00 am vorbit la telefon în nenumărate rânduri cu Alex de la InterTour, cu o doamna de la Ruefa Chartere (Alex zicea că Ruefa e agenția, de fapt, InterTour e doar o platforma), cu șoferul mașinii stricate, cu grecoaică Alexa, cu Stephanos, șoferul grec al unui alt autocar care strângea românii de pe insula, cu domnul Paul, care se ocupă de flota de mașini. Informațiile de la cei care ar fi trebuit să ne ajute veneau trunchiat, complet eronat și un pic grotesc: "Nu știu numărul autocarul grec care vine să îi ia, nu au vrut să ni-l dea"", relatează o persoană a cărei fiică se află în grupul care întâmpină probleme.

În cele din urmă, un autocar grecesc i-a preluat din port și a plecat spre continent cu ultimul ferryboat disponibil, la ora 20.30. Li s-a promis turiștilor de către agenție că vor fi transportați până în Sofia și ulterior cu un alt autocar către casă.

"Numai că autocarul grec i-a lăsat în Vama Kulata la miezul nopții. Pe la ora 4.00 noaptea (n.r. - duminică, 1 august) li s-a spus că autocarul românesc vine la 7-7.30, pe la 6.00, că vine la 8-8.30. Realitatea e că nu avem nicio dovadă că a plecat un autocar spre ei. De ieri, de la 15.30 și până acum, la 07.15, oamenii aceștia nu au primit nimic - nici măcar o sticlă de apă. În vamă, peste noapte, a fost totul închis. Și frig. În grup sunt și oameni în vârstă, și copii - au dormit pe scaune metalice, mese sau ciment", mai arată autoarea postării.

Un autocar a venit în cele din urmă, în jurul orei 8.30, să preia grupul de turiști. "Au trecut vama pe jos, cu bagajele în mâini și s-au urcat în Bulgaria. Sper să-i ducă până în Romania", a adăugat femeia care a scris postarea pe grupul Forum Grecia.

#vama Kulata, #romani Grecia, #autocar intertour, #autocar stricat thassos , #Grecia