Cat te costa sa te cazezi pe apa, in jungla cambodgiana? (Galerie foto)

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 11:02
4253 citiri
Cat te costa sa te cazezi pe apa, in jungla cambodgiana? (Galerie foto)

Daca esti in cautarea unor locuri nonconformiste in care sa-ti petreci vacanta, fara sa te calci in picioare cu alti turisti, jungla cambodgiana poate fi o optiune.

In mod traditional, regiunea Koh Kong nu era una ospitaliera cu turistii, insa lucrurile s-au schimbat. Acum te poti caza chiar pe raul Tatai, intr-o zona izolata din sud-vestul Cambodgiei, la 4 Rivers Eco Lodge.

Regiunea Koh Kong era, pana de curand, o zona izolata, inaccesibila turistilor, in primul rand din cauza reliefului si lipsei infrastructurii. S-au construit cateva drumuri, insa zona si-a pastrat salbaticia, autenticitatea, astfel ca turistii veniti de la oras, mai ales din cele mari, pot fi incercati de sentimente complexe.

Pe rau sunt montate, pe niste plute, 12 corturi, insa confortul oferit este mult peste cel tipic unei vacante cu familia, tot cu cortul, unde seara goneai tantarii, cand in sfarsit era indeajuns de racoare pentru a putea spera la un somn.

Structura "cortului" e din lemn, patul - o noutate pentru cort - e dublu, exista mobila, televizor cu ecran plat, dus cu apa fierbinte si chiar mini bar. Exista chiar si Wi-Fi, ca sa-ti amintesti de lumea de dincolo de munti, daca chiar iti doresti asta intr-un asa paradis.

De pe punte poti vedea creaturi exotice, cum ar fi tigri sau chiar elefanti, conform Gizmag.

Daca in sfarsit te lasi convins sa iesi din cort, poti explora imprejurimile cu caiacul, "parcat" chiar in fata usii, poti face drumetii in munti sau jungla, pe jos sau cu motocicleta, poti sa-ti pescuiesti singur cina sau sa te lasi plimbat cu barca pana la cascata Tatai, un spa natural.

Poti chiar calatori in timp, in trecut mai ales, daca mergi in satul de pescari din apropiere, Koh Sralao. Daca preferi sa ramai in camera, ai tot confortul, chiar daca sub o alta forma, cum este cel oferit la baie.

Cum ajungi la 4 Rivers? Din capitala tarii, Phnom Penh, faci 4 ore cu masina pana in orasul Tatai. De acolo, in 10 minute de mers cu barca ai ajuns la hotelul, mai precis cortul, visurilor tale.

Daca mergi singur, te costa 119 dolari pe noapte, iar daca iti iei cu tine si perechea, pentru o luna de miere aventuroasa, vei scoate din buzunar 135 de dolari pe noapte.

Citeste si:
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Sursa: Ziare.com