Hotelurile doar pentru adulti exista si in Romania - Ce servicii ofera

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 07:40
45267 citiri
Hotelurile doar pentru adulti exista si in Romania - Ce servicii ofera
Foto: Arhiva Pixabay

Nici nu mai stii de cand nu ai mai fost intr-un concediu cu partenerul sau sotul, doar voi doi, fara copii? Nici nu mai stii de cand nu ati mai avut o vacanta romantica, in care sa va "hraniti" relatia? Sa luati micul dejun tarziu, poate in pat, sa beti sampanie indiferent de ora, fara sa aveti parte de priviri piezise?

Nu, nu e vorba ca nu va plac copiii - poate si voi aveti - pur si simplu, vreti o vacanta doar pentru voi. Poate copiii sunt in tabara sau in vacanta la bunici.

Conceptul de "adult only" e relativ nou in Romania, unde inca nu exista prea multe hoteluri din aceasta categorie.

Vei gasi insa cel putin unul in Mamaia, de patru stele, si o alta unitate in Vama Veche.

Vorbind despre acest concept, managerul de la Splendid Hotel, Razvan Dobre, din Mamaia, a declarat ca: "Toate hotelurile care l-au introdus au avut un singur lucru in comun: linistea si relaxarea pe care vor sa o ofere turistilor. Oricine isi doreste la un moment dat (chiar si cei care au copii) sa aiba parte de o vacanta sau un sejur in care sa se odihneasca, sa se relaxeze si sa scape de stresul cotidian. La acest lucru ne-am gandit si noi atunci cand am hotarat sa incercam acest concept.

Se datoreaza si faptului ca, de-a lungul timpului, am avut solicitari din partea turistilor nostri de a-i caza intr-o zona mai linistita a hotelului. In aceasta aripa a hotelului nu oferim servicii pe care nu le gasesc in alta parte (sunt camere de hotel cu dotarile moderne si necesare pentru gradul de clasificare al hotelului). Oferim, in schimb, posibilitatea de a nu fi deranjati de copii, care uneori pot fi galagiosi sau, jucandu-se, pot tranti usi, alerga pe culoare sau scari etc.".

Vila Tagoo, din Vama Veche, se adreseaza celor cu varsta minima de 18 ani. Si aici se mizeaza pe liniste. "Nu vrem sa fim intelesi gresit, iubim copiii si avem un alt punct de cazare, tot in Vama Veche, dedicat familiilor. Insa am inteles ca uneori clientii nostri tanjesc si dupa momente de liniste si relaxare", a declarat pentru Ziare.com un reprezentant al Vila Tagoo.

Aici, clientii pot primi sampanie la orice ora, indiferent de cat de "nepotrivita" ar fi, si pot lua inclusiv micul dejun adus la pat, un rasfat binemeritat intr-o zi de concediu.

"Vama Veche avea nevoie de un astfel de loc. Am stat de vorba cu multi clienti inainte si ne-am dat seama ca asta cerea piata. Atunci ne-am gandit sa raspundem nevoilor pietii cu un astfel de loc. Si s-a dovedit ca am avut dreptate, gradul de ocupare, vara aceasta, fiind de 100%", a mai spus reprezentantul Vila Tagoo.

Aici sunt puse la dispozitie 9 camere (7 duble standard si 2 tip bungalow), inclusiv in luna septembrie, o luna care, pana acum, a avut temperaturi de vara.

Dusul emotional, printre serviciile oferite

La hotelul cu acelasi concept din Mamaia, serviciile trimit tot cu gandul la relaxare: fizica si psihica. Aici exista o zona SPA, unde turistii pot folosi piscina interioara cu zona de jacuzzi, sauna umeda si uscata, dusul emotional, fantana de gheata si zona de relaxare cu sezlonguri incalzite, unde se poate citi o carte, asculta muzica.

Si daca nu ai auzit inca de notiunea de "dus emotional", afla ca e vorba despre dusuri cu presiuni diferite, care actioneaza ca un masaj, si chiar cu arome diferite, in care un rol important il joaca si sunetele sau culorile. Un adevarat program de wellness, care garantat relaxeaza.

Cine sunt cei care apeleaza la aceste servicii? "Avand in vedere ca deja conceptul este raspandit in lume, avem clienti straini care stiu de el si il aleg in mod special, insa sunt si foarte multi turisti romani (chiar si care au copii) care apreciaza acest concept si aleg sa vina cateva zile sa se odihneasca (fara ei - n. red.) ", ne-a spus managerul Splendid Hotel.

Potrivit acestuia, nu sunt putini cei care vin in Mamaia pentru viata de noapte, ziua preferand sa si-o petreaca odihnindu-se. Pentru cei care vin pentru un weekend romantic sau chiar in luna de miere, cele mai potrivite sunt camerele cu jacuzzi.

Conceptul de adult only a fost incercat intai in tari ca Grecia, Turcia sau Spania, insa a ajuns si in Bulgaria. In nordul statiunii Sunny Beach se afla, de exemplu, DIT Orpheus Boutique Hotel, unde sunt primiti doar turisti cu varsta de peste 16 ani.

Iata si mai multe hoteluri cu acelasi specific din Santorini, Grecia, dar si unul din Republica Dominicana, Punta Cana Princess.

Si in Italia vei gasi astfel de hoteluri. Iata cateva din Sardinia.

Nu inseamna ca nu va iubiti copilul daca va luati cateva zile libere "pentru voi". Dimpotriva! Faptul ca v-ati relaxat, v-ati reincarcat bateriile, inclusiv pe cele ale cuplului, se va vedea si in relatia cu cel mic, care va avea numai de castigat.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre hotelurile din Capitala, pe timpul verii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#hoteluri pentru adulti, #hoteluri adults only Romania, #hoteluri doar adulti Romania, #Mama hotel adults only, #adults only hotel Bulgaria Grecia , #hoteluri