Mesajul unui hotel din Elvetia a starnit furie: Dragi evrei, faceti dus!

Miercuri, 16 August 2017, ora 14:42
25095 citiri
Mesajul unui hotel din Elvetia a starnit furie: Dragi evrei, faceti dus!
Foto: Twitter / AparthausParadies

Un hotel din Elvetia se afla in centrul unui imens scandal dupa ce managerul acestuia a lipit doua afise ofensatoare la adresa comunitatii evreiesti.

"Pentru oaspetii nostri evrei, femei, barbati si copii: va rugam sa faceti un dus inainte de a inota si dupa iesirea din apa. Daca incalcati regula, vom fi obligati sa inchidem piscina pentru voi", se arata in primul afis lipit la Aparthaus Paradies, in Arosa, estul Elvetiei, scrie publicatia britanica The Telegraph.

Un al doilea afis adresat tot "oaspetilor evrei" ii atentiona pe acestia ca nu au acces la frigider decat in anumite momente ale zilei. "Sper ca intelegeti ca nu ne place sa fim deranjati tot timpul", scria pe afis.

Imaginile au fost postate pe retelele de socializare, starnind o puternica revolta si reactii inclusiv la nivel oficial, atat in Israel, cat si in Elvetia.

Managerul de la Aparthaus Paradies a scos imediat afisele si s-a grabit sa vina cu explicatii. Ruth Thomann a explicat ca totul a fost interpretat eronat, iar afisele au fost "o greseala".

"Nu a existat nicio intentie antisemita (...) Nu avem nicio problema cu oaspetii evrei la hotelul nostru", a declarat aceasta pentru cotidianul Blick.

De fapt, hotelul este popular in randurile comunitatii evreiesti ultra-ortodoxe datorita reputatiei create privind respectarea restrictiilor alimentare impuse de Sabat, scrie publicatia britanica.

Managerul hotelului a explicat ca a lipit primul afis pentru ca doua fete evreice ar fi intrat in piscina fara sa faca dus inainte. In ceea ce priveste accesul la frigider, aceasta a explicat ca familiilor acestei comunitati li s-a permis sa il utilizeze pentru a-si depozita alimentele, iar al doilea afis era menit sa atraga atentia asupra faptului ca, totusi, nu pot intra si iesi tot timpul din camera staff-ului.

Mai mult, un oaspete israelian a declarat pentru postul de stiri Channel 2 ca personalul hotelului a fost "foarte amabil", iar afisele l-au socat. "A fost un incident antisemit pe care nu l-am mai trait anterior", a declarat clientul.

Ministerul israelian de Externe a depus o plangere formala catre ministerul elvetian de resort, iar ministrul adjunct, Tzipi Hotovely, a catalogat incidentul drept un "act antisemit de cel mai rau si mai urat fel".

"Din nefericire, antisemitismul in Europa inca mai este o realitate si trebuie sa fim siguri ca sanctionarea incidentelor de acest fel ii va descuraja pe cei care nutresc asemenea ganduri", a mai spus aceasta.

La randul sau, un purtator de cuvant al Ministerului elvetian de Externe a declarat ca "Elvetia condamna rasismul, antisemitismul si discriminarea sub orice forma".

De asemenea, unul dintre cele mai importante grupuri pentru drepturile evreilor, Centrul Simon Wiesenthal, a reactionat vehement dupa acest incident, publicand marti o scrisoare prin care a cerut "inchiderea hotelului si sanctionarea conducerii".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#afise antisemite hotel Elvetia , #hoteluri