Top 10 hoteluri futuriste din lume (Galerie foto)

Vineri, 22 Martie 2013, ora 13:00
6030 citiri
Top 10 hoteluri futuriste din lume (Galerie foto)
Foto: Listverse.com

Daca ne uitam peste proiectele propuse in domeniul arhitecturii viitorului, suntem indreptatiti sa credem ca imaginatia nu cunoaste limite. Hotelurile de lux, de exemplu, vor semana in viitor mai mult cu niste statii spatiale sau nave desprinse din filmele SF.

Bonrich prezinta 10 proiecte futuriste ale hotelurilor de lux din lume, incepute sau in stadiu de proiect.

Statia spatiala comerciala Skywalker: hotelul spatial gonflabil

Designer: Bigelow Aerospace, Las Vegas

Loc: 515 km deasupra Pamantului

Stadiu: accesibila pana in 2015

Costuri estimate: 500 milioane de dolari

Baza va avea sectiuni diferite care se vor "umfla" pentru a lua o forma reala, fiind alimentate cu celule solare. In viitor, modulele vor fi utilizate si pentru aterizarea rachetelor si altor navete spatiale, conceptul avand la baza tehnologia gonflabila.

Apartamentele galactice

Designer: Xavier Claramunt, ADD + ARQUITECTURA

Stadiu: in asteptare, prototipul este gata

Visul oricarui aventurier este de a-si petrece o vacanta in spatiu. Ei bine, in curand acest lucru va fi posibil prin intermediul apartamentelor concepute de Xavier Claramunt. Hotelul galactic va avea in jur de 22 de camere, dar si alte facilitati precum baruri, restaurante, sali de conferinte etc.

Desi unul dintre cele mai indraznete proiecte de acest fel, hotelul galactic isi asteapta inca investitorii.

Hotelul zburator

Designer: Igor Pasternak (Worldwide Aeros Corporation), Wimberly Allison Tong& Goo (WATG)

Stadiu: prototip in curs de dezvoltare

Aeroscraft este numele navei concepute pentru a transporta pasagerii intr-un hotel spatial, de lux. Hotelul zburator are o suprafata egala cu cea a doua terenuri de fotbal si poate gazdui 250 de turisti. Aeronava-hotel de tip hi-tech va include si restaurante si un cazinou.

Hotelul de pe Luna

Designer: Hans-Jurgen Rombaut, Wimberly Allison Tong&Goo (WATG)

Stadiu: gata in 2050

Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de Luna, asa ca ideea unui hotel si a unei vacante petrecute chiar acolo este, cu siguranta, una foarte atractiva. Designerul este foarte optimist cu privire la finalizarea proiectului pana in 2050.

Astfel, pe Luna vor fi doua turnuri inclinate si inalte de 160 de metri, echipate cu capsule pentru locuit, in forma de lacrima, care vor servi ca apartamente pentru turisti.

Hydropolis, hotelul subacvatic din Dubai

Designer: Joachim Hauser, Crescent Hydropolis Resorts

Costuri: 500 milioane de dolari

Frumusetea oceanului va putea fi admirata prin intermediul acestui hotel aflat la 60 de metri sub apa. Proiectul va cuprinde un mall, vile insulare, restaurant, cinema hi-tech si un sistem de aparare antiracheta.

Cu 220 de apartamente tematice, Hydropolis este unul dintre cele mai ample si indraznete proiecte din lume. Aproximativ 150 de firme sunt implicate, proiectul urmand sa fie demarat atunci cand vor fi puse la punct toate detaliile tehnice si financiare.

Complexul subacvtatic Poseidon, Fiji

Designer: Bruce Jones

Stadiu: in constructie

Costuri estimate: 105 milioane de dolari

Prima statiune subacvatica din lume va fi construita in Fiji si va fi inconjurata de recife de corali si 5.000 acri de laguna. Site-ul aferent proiectului mentioneaza faptul ca primii 1.000 de oaspeti vor avea numele inscriptionat permanent pe doua monumente de pe insula.

Waterworld, China

Designer: Atkin's Architecture Group

Stadiu: concept

Firma Atkin's Architecture Group a castigat primul premiu in cadrul unei competitii de design cu un proiect pe cat de indraznet, pe atat de spectaculos. Waterworld din China va fi un complex cu 400 de camere, spatii publice, camere de oaspeti, cafenele, restaurante, dar si multe alte facilitati pentru practicarea sporturilor extreme.

Hotelul Burj al-Arab, Dubai

Designer: Tom Wright, Khuan Chew

Stadiu: complet

Costul proiectului: 650 de milioane de dolari

Neoficial, hotelul Burj al-Arab este primul si singurul hotel de 7 stele din lume. Cu o inaltime de 321 de metri, construit pe o insula artificiala in apropierea plajei Jumeirah, hotelul are 28 de etaje duble si 202 de apartamente de lux cu preturi intre 1.000 si 28.000 de dolari pe noapte.

In plus, Burj al-Arab ofera restaurante, baruri, sali de conferinta, sali fitness si alte facilitati recreationale.

Apeiron, hotelul-insula

Designer: Sybarite

Stadiu: concept

Costuri: 500 milioane de dolari

Apeiron va fi un complex de 7 stele, cu o suprafata totala de 200.000 de metri. Aflat la 185 de metri inaltime, hotelul, in faza de concept, se mandreste cu 350 de apartamente de lux, un design futurist, o laguna privata, plaje, restaurante, cinema, galerii de arta, magazine, spa si alte facilitati. Cu alte cuvinte, un hotel transformat peste noapte intr-o insula de lux.

Hoteluri mobile

Designer: m3 Architects, Londra

Costuri: 72-104 milioane de dolari

Daca varianta unui hotel luxos, deja construit poate parea unora destul de banala, iata ca arhitectii s-au gandit la crearea unor hoteluri pliabile, ce pot fi transportate in orice destinatie exotica, in jurul lumii.

Citește și:
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...