Topul celor mai atragatoare hoteluri plutitoare (Galerie foto)

Miercuri, 15 August 2012, ora 19:00
3180 citiri
Topul celor mai atragatoare hoteluri plutitoare (Galerie foto)
Foto: Askmen

In ultimii ani, din ce in ce mai multi hotelieri au inceput sa fie preocupati de extinderea afacerii lor si in mediul acvatic, nu doar in cel terestru, initiativa apreciata mai ales de turistii in cautare de nou si cu bani.

Potrivit Askmen, iata cateva dintre cele mai interesante hoteluri plutitoare din lume - unele deja in uz, altele in curs de construire.

1. Six Senses, Soneva Gili, Male, Insulele Maldive

Soneva Gili este gazda uneia dintre cele mai mari lagune din Insulele Maldive, fiind perfecta pentru un complex turistic de lux marca Six Senses. La acest hotel plutitor oaspetii ajung dupa un drum de 15 minute cu barca, din capitala Republicii Maldive - Male.

Cele mai multe vile de pe apa sunt legate de insula prin chei, dar cateva sunt pur si simplu independente, plutind deasupra Oceanului Indian. La mare cautare sunt puntile pe care turistii se pot bronza in timp ce se si balacesc in apa.

2. Punta Caracol, Panama

Punta Caracol cuprinde sase casute confortabile, cu acoperisuri din frunze de palmier, iar turistii care ajung aici au parte de mult contact cu natura. Mai exact, nu doar ca sunt cazati deasupra Marii Caraibilor, dar au si posibilitatea de a face surf alaturi de delfini, de a calatori in padurile tropicale din zona sau de a pescui si de a face snorkeling in preajma recifului din apropiere.

Totodata, casutele sunt prietenoase cu mediul inconjurator fiind construite nu doar din frunze de palmier, ci si din bambus si alte plante native.

3. Bora Bora Lagoon Resort & Spa, Bora Bora, Polinezia Franceza

Construit in apropierea unei insulite aflate la circa 1,6 kilometri de insula Bora Bora, acest complex este foarte potrivit pentru cei care cauta o destinatie exotica pentru a petrece luna de miere. Cuprinde 44 de bungalouri construite in apa, plaje cu nisip alb, precum si cateva gradini.

Cele mai cautate sunt bungalourile de la capetele pontoanelor, deoarece ofera o priveliste completa asupra Muntelui Otemanu, care are o inaltime de circa 730 de metri. Resortul include si spa-uri de prima clasa si restaurante cu numeroase preparate culinare savuroase.

4. Dragon Inn Floating Resort, Semporna, Malaezia

Sub acoperisurile din frunze de palmier, Dragon Inn Floating Resort, cunoscut si sub denumirea Semporna Floating, ofera oaspetilor camere somptuoase, care au tot confortul. In plus, designul este realizat in asa fel incat turistii isi pot face o idee despre cum arata satele traditionale Bajau - un aspect nemaintalnit la niciun alt hotel de pe insula.

Si, cum era de asteptat, complexul turistic ofera si unele dintre cele mai bune oportunitati de scufundare din aceasta parte a lumii, cu excursii zilnice catre apele din jurul Insulei Sipadan - faimoasa pentru fauna bogata pe care o detine.

5. Floating & Rotating Hotel Tower, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Acest hotel turn va avea 25 de etaje atunci cand va fi finisat, proiectul fiind realizat de catre o firma din Amsterdam, specializata in constructii pe apa. Hotelul va fi construit in principal din sticla si otel, iar caracteristica cea mai impresionanta consta in faptul ca se va roti cate un grad la fiecare minut.

6. Conrad Maldives, Insula Rangali, Maldive

Asezat in apele turcoaz a doua insule private din Oceanul Indian, hotelul Conrad Maldives este unul preferat de oamenii bogati si celebri. Si, desi unitatea turistica are si cateva constructii pe pamant, cea mai mare parte a ei se afla in apa - 50 de vile luxoase, un restaurant realizat integral din sticla si situat sub apa si 21 de vile pentru tratamente spa.

Construite la circa 500 de metri de tarm, in mare, vilele pentru cazare constituie un colt de lume aproape incredibil de relaxant, cu valurile clipocind in jurul pilonilor constructiilor si cu o priveliste care te poate lasa fara cuvinte.

7. Oberoi Udaivilas, Udaipur, India

Situata in mijlocul Lacului Pichola, Oberoi Udaivilas este una dintre cele mai impresionante unitati turistice construite pe apa. Arhitectura este cea a unui palat traditional indian, care cuprinde inclusiv domuri, fiind completata cu gradini romantice si mici fantani arteziene.

Interiorul este si el unul extravagant, incluzand fresce, oglinzi uriase si artifacte autentice. Oaspetii se pot bucura, printre altele, de piscina privata prezenta in fiecare apartament sau de o terasa pe care pot face yoga ori pot medita.

In plus, pana si drumul catre aceasta oaza care pare desprinsa din alta lume este unul special: turistii sunt adusi cu o gondola traditionala Kashmiri, echipata inclusiv cu sampanie si canapele.

8. ReefWorld, Marea Bariera de Corali, Australia

Desi este un proiect indraznet, ReefWorld a primit credit de la Great Barrier Reef Marine Park Authority si va oferi un spa situat complet sub apa, opt dormitoare, bai cu pereti realizati numai din sticla si chiar un punct pentru cercetare. In plus, pretinde ca va fi primul hotel plutitor ecologic, urmand a genera propria caldura si energie printr-o combinatie de turbine, panouri solare si generatoare subacvatice.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#hoteluri plutitoare, #hoteluri plutitoare deosebite, #hoteluri plutitoare impresionante , #hoteluri