Cum să te ferești de înșelăciuni când închiriezi un apartament pentru concediu

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 03:15
3462 citiri
Cum să te ferești de înșelăciuni când închiriezi un apartament pentru concediu
Închirierea proprietăților private pentru concedii a luat avânt în ultimii ani FOTO Unsplash

Românii care pleacă în concediu în țară sau în străinătate aleg, tot mai des, să închirieze apartamente sau chiar vile întregi, în loc să stea la hotel.

Găsirea locului perfect de cazare este o sarcină complicată, mai ales când paleta de opțiuni este foarte bogată. Pentru a nu risca să fiți dezamăgiți când ajungeți la locul unde veți fi găzduiți în concediu trebuie să evitați o serie de greșeli demne de începători, potrivit thetravel.com.

Locul exact

Una dintre principalele greșeli pe care le fac oamenii este că nu caută amplasamentul exact al proprietății, fiind vrăjiți de pozele frumoase și de prețul atrăgător. Dacă nu sunteți familiarizați cu zona, trebuie să știți exact unde se află ca să puteți cerceta mai departe ce opțiuni de deplasare aveți și nu numai. Există trei aspecte importante aici:

  • Siguranța
  • Transportul: dacă nu vă puteți deplasa pe jos, trebuie să luați în calcul costuri suplimentare pentru transport și să analizați opțiunile.
  • Zgomotul: cei care vor să se relaxeze nu vor să nimerească în mijlocul unui cartier recunoscut pentru viața de noapte.

Recenziile

Există o mulțime de informații găsite în recenzii pe care turiștii nu s-au gândit niciodată să le ia în calcul. Pe lângă datele evidente, există o altă perspectivă asupra detaliilor mai fine ale proprietății. Vorbim despre lucruri precum o saltea incomodă, ferestre care nu se închid bine sau semnal prost la internet.

Părerile cu privire la cât de receptivă este gazda sunt deosebit de utile, mai ales dacă optați pentru un sejur lung.

Certitudini, nu presupuneri

Dacă aveți anumite așteptări privind dotările, trebuie să întrebați ca să fiți siguri, nu doar să presupuneți că vor exista.

Una dintre cele mai mari neînțelegeri este cea privind existența aerului condiționat. În anumite zone și țări, aerul condiționat fie nu există deloc în locuințe, fie există doar într-o cameră, cum ar fi dormitorul matrimonial. O altă practică comună este ca oaspeții să plătească o taxă dacă doresc să folosească aerul condiționat.

De asemenea, ar trebui să vă interesați și dacă există internet și cât de bine funcționează, mai ales dacă aveți de gând să lucrați de la distanță în timpul concediului. Cu atât mai mult dacă mergeți într-o zonă rurală, de munte sau în curs de dezvoltare.

Nu uitați nici să întrebați de parcare dacă este necesar, mai ales în zonele aglomerate sau în apropiere de plaje. Dacă există parcare gratuită, cu plată, sau dacă este securizată.

Nu în ultimul rând, articole de uz casnic de care ați putea avea nevoie ca să știți dacă le puneți în bagaj sau nu, cum ar fi uscătoare de păr sau prosoape de plajă.

Regulile casei

Încercați să nu încălcați regulile casei, iar dacă există situații speciale să le negociați cu gazda. De exemplu, dacă limita admisă în proprietate este de patru persoane, este foarte important să menționați dacă alți doi prieteni vor să se alăture, de exemplu. Același lucru se aplică și în cazul animalelor de companie.

Dacă încălcați regulile deja stabilite puteți ajunge să plătiți taxe de penalizare și chiar să fiți dați afară fără drept de ramburs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#vacanta, #concediu, #inchiriere apartamente, #hotel , #stiri vacanta