8 insule artificiale uimitoare (Galerie foto)

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 12:29
9969 citiri
8 insule artificiale uimitoare (Galerie foto)
Foto: Oddee

Cum creativitatea omului nu are limite, insulele artificiale, construite in cele mai spectaculoase destinatii si oferind servicii neobisnuite, castiga din ce in ce mai mult teren.

Iata 8 insule artificiale care pot concura in orice moment cu cele faurite de natura, conform Oddee.

Umi Hotaru, Japonia

Tokio Bay Away Line este o cale de acces care leaga Kawasaki, Kanagawa si Kisarazu, Chiba. Autostrada a fost realizata in urma incrucisarii unui tunel subacvatic cu un pod. Tunelul are 9,6 km si incepe in Kawasaki, iar la conexiunea acestuia cu podul exista o insula artificiala, numita Umi Hotaru.

Insula Spirala, Mexic

In 1998, Richie Sowa s-a gandit sa isi construiasca propriul paradis tropical. Asadar, folosind peste un sfert de milion de sticle din plastic, Richie si-a creat o insula in forma de spirala. Din pacate, constructia i-a fost distrusa cativa ani mai tarziu de un uragan. Acest incident nu l-a descurajat pe barbat, acesta apucandu-se sa construiasca o alta insula, mai mare si cu mai multe facilitati.

Mexcalititan, Mexic

O insula-oras construita de om, aflata in largul coastei mexicane Nayarit, despre Mexcalititan se spune ca ar fi locul de nastere al aztecilor, de unde acestia ar fi plecat in pelerinaj in 1091.

Insula este acum promovata ca atractie turistica, fiind accesibila cu barca din La Batanza, o zona situata la 40 de km de Santiago, Ixcuintla. Nu se stie cand a fost construita, iar in prezent multa lume se refera la ea ca la Venetia mexicana, in sezonul ploios toate strazile fiind inundate.

The World Islands (Insulele Lumii), Emiratele Arabe Unite

The World Islands reprezinta de fapt un arhipeleag construit in largul coastei Dubai, Emiratele Arabe Unite. Cu o suprafata de 55 km patrati, regiunea cuprinde 300 insule artificiale, construite in forma unei harti a lumii.

Insulele Khazar, Azerbaidjan

Insulele Khazar, 41 la numar, toate artificiale, se afla la 25 km sud de Baku, Azerbaidjan, si acopera o suprafata de 3.000 de hectare. Insulele Marii Caspice, asa cum mai sunt cunoscute, vor gazdui un super-oras cu aproximativ 1 milion de rezidenti, 150 de scoli, 50 de spitale, centre culturale si universitare, malluri, ba chiar si un traseu de Formula 1.

Emblema insulelor va fi Turnul Azerbaidjan, un proiect de 2 miliarde de dolari, acaesta putand deveni cea mai inalta constructie de acest gen din lume.

No Man's Land Fort, Marea Britanie

Localizat in largul coastei Marii Britanii, fortul construit in perioada victoriana contracara in trecut atacurile marinei franceze, dupa care a devenit un hotel de lux cu 21 de camere, doua piste de aterizare a elicopterelor si o piscina interioara, incalzita.

Desi a fost pusa in vanzare in 2007, compania care l-a preluat a falimentat, iar de atunci niciun alt investitor nu s-a mai aratat interesat de fort.

Insula Orsos

O firma austriaca s-a gandit ca nu ar fi rau sa construiasca o insula artificiala, plutitoare, prevazuta si cu doua motoare mici, care sa ii ajute pe turisti sa schimbe cand si cand peisajul. Asadar, insula cu forma ovala combina mobilitatea unui iaht si confortul unei case.

Orsos are 6 dormitoare distribuite pe 3 etaje, 4 terenuri de tenis si multe alte facilitati. Pentru cei doritori sa isi cumpere propria insula mobila, investitia se ridica undeva in jurul sumei de 6,5 milioane de dolari.

Insulele Real Madrid, Emiratele Arabe Unite

Aflate inca la stadiul de proiect, se preconizeaza ca Insulele Real Madrid vor fi gata in 2015. Anul trecut, echipa de fotbal Real Madrid a anuntat ca planuieste sa construiasca un complex turistic de lux, in valoare de 1 miliard de dolari, in Emiratele Arabele Unite.

Arhipelagul de insule artificiale va cuprinde un complex turistic conceput ca un parc tematic pentru cei pasionati de fotbal, doua hoteluri, vile de lux, un stadion de fotbal cu o capacitate de 10.000 de locuri la malul marii, un port si un muzeu high-tech dedicat istoriei echipei de fotbal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#insule artificiale poze, #insule create om, #insule uimitoare, #insule artificiale imagini , #insule
Comentarii