Topul insulelor izolate unde sa fugi de lume (Galerie foto)

Joi, 23 August 2012, ora 12:38
11628 citiri
Topul insulelor izolate unde sa fugi de lume (Galerie foto)
Foto: Travel + Leisure

Zonele de litoral foarte cunoscute au devenit din ce in ce mai cautate pentru petrecerea vacantei de vara si, implicit, mai aglomerate. Exista, insa, turisti care isi doresc un concediu intr-un loc mai retras, unde mana omului nu a facut prea multe.

Potrivit Travel + Leisure, iata cateva dintre cele mai deosebite insule izolate din lume.

1. Insula Robinson Crusoe, Chile

Aceasta insula, care este situata la doua ore de zbor de Santiago, a capatat acest nume de la navigatorul Alexander Selkirk, din secolul XVIII, care a poposit aici in acea vreme si care a inspirat cartea "Robinson Crusoe". Atmosfera care sugereaza aventura inca persista in zona, existand zvonuri chiar si despre o posibila comoara ingropata pe suprafata insulei.

Turistii ajung pe Robinson Crusoe la bordul unui avion cu sapte locuri, iar ulterior pot face si o calatorie de circa 30 de minute cu barca, spre orasul San Juan Bautista.

2. Insula Colonsay, Scotia

O calatorie de doua ore si jumatate cu un feribot, din orasul Oban, te aduce pe aceasta insula, unde numarul oilor este cu mult mai mare decat cel al oamenilor. Ii poti intalni pe localnici sambata, la o petrecere specifica zonei, si te poti caza la Hotelul Colonsay, construit in anul 1750 in stil georgian.

3. La Maddalena, Italia

La Maddalena seamana cu Insula Capri, dar este mai modesta si mai linistita. In hotelul cu acelasi nume te poti caza in una dintre cele 96 de camere si poti beneficia de spa-ul din sticla si travertin, care este cea mai mare atractie a acestei unitati de cazare.

De asemenea, aici ai posibilitatea de a inchiria un iaht si de a face excursii in imprejurimi, de a te plimba pe plaje imaculate si prin golfulete retrase sau de a descoperi pasari rare.

4. Insulele Desert, Emiratele Arabe Unite

La circa 240 de kilometri est de Abu Dhabi, zgomotul puternic din acest oras este inlocuit cu murmurul valurilor din insulele Golfului Arabiei. Sir Bani Yas este singura care ofera si un hotel, pe langa albiile uscate, mangrove si un sit arheologic care reprezinta o manastire crestina.

Hotelul, desi singular in zona, este unul care include 64 de camere in stil arab. Clientii sunt invitati in excursii, de la plimbari cu caiacul pana la calatorii in parcul din apropiere, unde pot fi studiate indeaproape fauna si flora salbatica.

5. Insula Lummi, Washington

Pasionatii de natura vor iubi aceasta oaza cu vegetatie luxurianta, pe care se gasesc si foarte multe ferme. Te poti caza la Willows Inn, de unde vei avea vedere catre Insula Orcilor.

Totodata, aici te poti desfata cu diverse delicatese culinare, gatite de bucatarul sef Blaine Wetzel, venit la acest hotel de la celebrul restaurant danez Noma, care a fost desemnat si in 2012, pentru al treilea an la rand, drept cel mai bun din intreaga lume.

6. Insula Salt Spring, Columbia Britanica

Insula Vancouver este cea care se bucura de multa atentie din partea turistilor, dar Salt Spring, care ii este vecina, este mai retrasa si mai pitoreasca, impresionand prin tarmuri stancoase, pasuni intinse si stejari foarte inalti. Aici locuiesc cei care se ocupa cu prepararea branzei, cativa artisti si un grup de mestesugari.

7. Insula Southport, Maine

Aceasta insula este accesibila doar printr-un pod mobil, dar incanta prin casele in stil colonial, drumurile serpuite si magazinele mici, satesti. Mai mult, aici ai la dispozitie si restaurantul Robinson's Wharf, vechi de 40 de ani, unul dintre cele mai apreciate restaurante pe baza de fructe de mare din zona - serveste intotdeauna creveti, homari si stridii proaspete.

Iar spre capatul insulei gasesti hotelul Newagen Seaside Inn, cu 30 de camere care au vedere catre ocean, si te poti plimba prin portul in apropiere.

8. Islas de Rosario, Columbia

Cartagena s-ar putea sa fie cel mai in voga loc latino-american in care iti poti petrece vacanta de vara, insa, daca ajungi in zona, mergi si catre Islas de Rosario - un lant de 27 de insulite, cele mai multe nelocuite. Acestea gazduiesc cel mai mare recif de corali din Columbia, au plaje cu nisip alb si mangrove pe anumite portiuni.

Te poti caza la San Pedro de Majagua Hotel, de pe Isla Grande, care ofera 17 camere cu accente nautice. Mai mult, hotelul organizeaza excursii pentru scufundari si snorkeling in 45 de locuri, unde poti admira vietati marine pe care poate nici la televizor nu ai ocazia sa le vezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#insule izolate, #insule retrase poze, #insule putin cunoscute imagini, #insule izolate deosebite , #insule