Cele mai linistite insule grecesti in care poti sa te refugiezi. Departe de aglomeratie si zgomot

Miercuri, 05 August 2020, ora 06:04
18557 citiri
Cele mai linistite insule grecesti in care poti sa te refugiezi. Departe de aglomeratie si zgomot
Folegandros, Grecia FOTO: Pixabay

Grecia este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pe timpul verii. Exista peste 200 de insule locuite in Grecia, asa ca sansele de a gasi locuri cu istorii fascinante care nu au fost acaparate de turisti sunt in continuare destul de mari.

FOLEGANDROS

Insula Folegandros este o insula stancoasa si arida, cu plaje greu accesibile, in Mareea Egee.

Folegandros si-a luat numele dupa cel al fiului Regelui Minos. Aceasta destinatie captiveaza prin frumustea salbatica a plajelor sale, apele de un albastru ireal si stilul architectural care s-a pastrat intact de-a lungul timpului.

Folegandros FOTO: Facebook/Five Star Greece

In regiune nu exista lanturi hoteliere, banci sau ATM-uri. De asemenea, Folegandros nu este destinatia cautatorilor de sporturi acvatice si viata de noapte vibranta.

Folegandros FOTO: Facebook/Visit Greece

La 200 de metri deasupra nivelului marii, cei care vin aici vor descoperi castelul in stil venetian, Kastro.

Stradutele inguste si pietruite din Hora, capitala insulei, sunt inconjurate de case albastre, cu usi si ferestre colorate. De asemenea, orasul ofera si experienta delicateselor locale, cu preparate traditionale precum "matsata" (taitei de casa cu carne de cocos sau de iepure), souroto (branza de capra) si "rakomelo" (raki cu miere), o bautura traditionala.

IKARIA

Insula Ikaria se afla in Mareea Egee si este in special cunoscuta pentru longevitatea locuitorilor sai. O treime din populatia insulei depaseste varsta de 90 de ani, ceea ce face ca insula Ikaria sa intre in top cinci destinatii, cunoscute drept Blue Zone, in care oamenii traiesc cel mai mult. Sardinia (Italia), Nicoya (Costa Rica), Okinawa (Japonia) si Loma Linda (California) se afla alaturi de Ikaria pe aceasta lista.

Plaja Faros, Ikaria FOTO: Facebook/Island-Ikaria.com-IkariaTours.com

Reteta longevitatii locuitorilor de pe aceasta insula ar fi alimentatia sanatoasa si stilul de viata activ. De asemenea, medicii si antropologii care studiaza comunitatile din Blue Zone noteaza importanta legaturilor familiale stranse si apartenenta la grupuri fundamentate pe credinta.

Desi este o destinatie linistita, frecventata de un numar mai mic de turisti, insula Ikaria ofera oportunitati de socializare si distractie. Pasiunea pentru dans caracterizeaza spiritul localnicilor care se aduna in numar mare pe strazi si celebreaza aceasta arta in timpul festivalului "Panagiria".

CHIOS

Insula Chios a cincea cea mai mare insula din Grecia. Frumusetile sale istorice sunt insa pe jumatate descoperite de turisti. Chios se remarca prin calitatea produselor naturale, in special citricele, si este una dintre cele mai ofertante destinatii pentru gurmanzi. Tufele de Mastic, valoroase prin raritatea lor, se gasesc din plin in regiunea Chios si cresc salbatic la marginea drumului.

O asezare cunoscuta din Insula Chios este orasul Pyrgi care se distinge prin cladirile unice, decorate in stilul sgraffito.

Cel mai remarcabil punct de reper al insulei Chios este plaja Mavra Volia (Pietricelele Negre), in zona sud-estica, al carei nume este inspirat de pietrisul vulcanic care margineste plaja.

ELAFONISOS

Insula Elafonisos nu este o destinatie usor accesibila. Vizitatorii trebuie sa parcurga un drum de patru ore cu masina din Atena pana in Neapoli si sa mearga 15 minute cu feribotul.

Lakonia, Elafonisos FOTO: Unsplash

Elafonisos este localizata intre Peloponez si Kythrie si impresioneaza prin nisipul fin si apa curata, de culoare turcoaz, care ofera conditii excelente pentru pasionatii de snorkeling. De asemenea, este una dintre putinele insule in care turistii aleg sa isi petreaca vacantele cu cortul.

Un punct de atractie al zonei este biserica Agios Spyridon, construita pe o fasie separata de insula si conectata de restul plajei printr-un pod.

NAXOS

Insula Naxos este una dintre cele mai inverzite din arhipelagul Cicladelor. Este inconjurata de aproape 100 km de plaje albe si o apa limpede.

Pentru pasionatii si cautatorii de istorie, o plimbare prin Kastro, cel mai vechi cartier din Naxos Town, cu cladirie din piatra, strazi pavate si arcade, care dateaza din perioada venetiana, este alegerea potrivita.

Poarta de marmura, este simbolul insulei si se remarca la intarea in port, o ramasita a templului lui Apollo, din secolul 6 i.Hr.

Poarta de marmura FOTO: Facebook/Naxos, Greece

Distileria de lichior de lamaie din Vallindra este o experienta unica pe care insula o ofera. Mai mult, vinul produs in Naxos este cunoscut pentru calitatea lui foarte buna.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#Grecia, #insule Grecia, #destinatii turistice , #insule