Insule pe care ti-ai dori sa le cumperi daca ai avea bani (Galerie foto)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 09:11
12515 citiri
Insule pe care ti-ai dori sa le cumperi daca ai avea bani (Galerie foto)

Achizitionarea insulei de vis nu este un lucru imposibil in momentul in care detii banii necesari. Exista foarte multe insule scoase la vanzare, incepand de la cele mai mici pana la cele cu suprafete de peste 600 hectare, cu panorame ce iti taie rasuflarea si vile opulente, unde beneficiezi de serviciile angajatilor tot timpul.

How Stuff Works prezinta un top al insulelor private pe care ti le-ai putea achizitiona la un moment dat, daca norocul ar da peste tine. Unele dintre acestea au fost cumparate de celebritati, de la actori si pana la oameni de afaceri, insa si norocul acestora se poate schimba intr-o buna zi.

Little Hall's Pond Cay, Bahamas

Inconjurata de apele cristaline ale Bahamasului, acest paradis cu o suprafata de 18,2 hectare a fost cumparat de actorul Johnny Depp in schimbul sumei de 3,6 milione de dolari in 2004. In afara de flora si fauna sa exotice, Little Hall's Pond Cay mai are sase plaje cu nisip alb si cateva case alimentate cu energie solara.

Little Hall's Pond Cay este aflata in zona unui recif de corali care se gaseste la granita dintre Exuma Cays Land si Sea Park, la 104 kilometri de Nassau, capitala Insulelor Bahamas. Este o zona protejata, ceea ce inseamna ca sunt interzise pescuitul si efectuarea oricaror lucrari de dezvoltare.

Insula Skorpios, Grecia

Oferind un decor spectaculos pentru nunta magnatului Aristotel Onassis cu Jacqueline Kennedy in 1968, insula Skorpios a jucat un rol esential in lansarea notiunii de insula privata ca un accesoriu al celor foarte bogati.

Cumparata de Aristotel Onassis in 1963 pentru 200 milioane de euro, insula are o suprafata de 12,9 hectare. Recent, insula a fost achizitionata de un miliardar rus de la nepoata lui Aristotel Onassis, Athina Onassis.

Skorpios se afla in Marea Ionica, la vest de tarmul Greciei, si are terenuri de tenis, vila personala a Jacquelinei Kennedy, numita "Pink House", doua imobile luxoase de oaspeti, o ferma si cateva plaje stralucitoare pe care se gasesc mai multe casute. Pe insula se afla si o centrala electrica.

Insula Great Hans Lollik, Insulele Virgine (SUA)

Insula Great Hans Lollik se gaseste la 2,4 kilometri distanta de St. Thomas, in frumosul arhipelag al Insulelor Virgine. Are o suprafata de 206 hectare, plaje cu nisip alb, ape verzi-albastrui si paduri de palmieri. In plus, se poate urca pana la o inaltime de 217,3 metri, de unde panorama este uimitoare.

Din februarie 2011, Insula Great Hans Lollik a fost scoasa la vanzare la pretul de 45 milioane de dolari. In prezent, insula nu este locuita si nici nu s-a construit nimic acolo, desi localizarea ei ar permite infiintarea unei mici statiuni si constructia a 150 de case, ca si a unui sistem de utilitati si a unui eliport.

Insula Petra, New York

Insula Petra, aflata la 15 minute de New York cu elicopterul, are 4,5 hectare si sunt doua case construite pe suprafata sa: una cu o suprafata de peste 11 metri patrati, proiectata si construita de Frank Lloyd Wright in 1950, si o alta resedinta de 464,5 metri patrati, ridicata in urma cu cateva decenii, avand la baza tot schitele lui Wright.

Insula Petra este pe piata din februarie 2011, insa pretul sau nu a fost facut public. Proprietarul actual, Joseph Masarro, a cumparat insula si casuta in 1991 pentru suma de 700.000 de dolari si a terminat constructia resedintei principale in 2007.

Insula Necker, Insulele Virgine Britanice

Sir Richard Branson a cumparat aceasta insula in 1978, in schimbul sumei de 100.000 de dolari. La o suprafata de 30 de hectare, se estimeaza ca valoarea actuala a insulei este de 60 milioane de dolari.

Pentru miliardarul Richard Branson, aceasta insula este casa si refugiul sau. Insula este inconjurata de apele albastre si curate ale Marii Caraibilor si recife de corali. In afara de casa lui Branson, pe insula mai exista vile pentru oaspeti.

Grupuri de 28 de persoane pot inchiria insula pentru pretul de 53.000 de dolari pe noapte si pot practica o serie de sporturi nautice. Pentru o taxa suplimentara, poti explora apele de la suprafata cu submarinul Necker Nymph.

Isla de sa Ferradura, Spania

Localizata in Marea Mediterana chiar in largul coastei Ibiza, Isla de sa Ferradura este un paradis privat care poate gazdui 14 persoane in acelasi timp. Are o suprafata de 5,7 hectare, fiind o statiune exclusivista. Pentru o saptamana petrecuta aici, pretul ajunge la 196.000 de dolari. Taxa de cazare include mese, petreceri private si tratamente de spa.

Oaspetii stau la o ferma cu o suprafata de peste 12.000 de metri patrati, unde beneficiaza de conditii de lux (baie turceasca, sauna, solar, cabine cu raze infrarosii si salon de frumusete).

Pe insula se gasesc si gradini luxuriante, plaje linistite si piscine cu apa tropicala sarata. Forbes estimeaza ca valoarea acestei insule era de 39,7 milioane de dolari in 2006.

Insula Tetiaroa, Polinezia Franceza

Tetaroa nu este o singura insula, ci un complex de 13 insule inconjurate de un recif de corali. Este localizata la 48,2 kilometri de Tahiti. Actorul Marlon Brando s-a indragostit de aceasta insula in timp ce filma Mutiny on the Bounty si a cumparat-o la pretul de 200.000 de dolari in 1965.

Tetaroa are o suprafata totala de 580 de hectare, reprezentand o oaza verde in marea cu nuante de turcoaz, are palmieri si plaje cu nisip alb. Dupa moartea lui Marlon Brando, in 2004, un dezvoltator a achizitionat-o in schimbul sumei de doua milioane de dolari.

Insula Nafsika, Grecia

Cu o suprafata de 500 de hectare, Insula Nafsika nu este doar una dintre ultimele insule nedezvoltate din Marea Ionica, dar si una dintre cele mai mari. Nafsika se afla chiar in dreapta insulei Skorpios, estimandu-se ca are o valoare de zece milioane de dolari.

Cu vegetatie luxurianta si munti inalti, Nafsika este locatia perfecta pentru construirea unei statiuni private. Insula are cateva porturi unde te poti opri cu iahtul, insa nu dispune de plaje cu nisipuri albe.

Insulele Majagual si Maje, Panama

Avand o suprafata totala de 91 de hectare, insulele Majagual si Maje reprezinta visul inotatorilor, iubitorilor de natura si persoanelor carora le place sa pescuiasca. Scoase la vanzare pentru pretul de 2,2 milioane de dolari fiecare, pe aceste insule nu se afla nimic in prezent, insa ofera un spatiu ideal pentru constructii.

Insula are o rezerva de apa proaspata, mai mult de 80 de specii de pasari si cantitati mari de stridii si moluste comestibile, aflate in imediata vecinatate a acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#insule scoase la vanzare, #insule vanzare, #insule private preturi, #achizitie insule private, #cele mai frumoase insule , #insule