Aberatia zilei: Distractie maxima platita cu viata pe litoral

Marti, 09 August 2016, ora 14:55
14706 citiri
Aberatia zilei: Distractie maxima platita cu viata pe litoral
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi oameni au murit inecati in mare intr-o singura zi, pentru ca nu au respectat avertismentul transmis de salvamari prin ridicarea steagului rosu.

La Eforie Nord, o femeie s-a avantat in valuri cu putin timp inainte de ora 19, desi steagul rosu era arborat si intrarea in apa strict interzisa.

Tatal ei, in varsta de 68 de ani, a incercat sa o salveze, intrand si el in apa, insa doar femeia a fost adusa la mal in viata, informeaza Digi24.

Martorii spun ca "la momentul respectiv nu era niciun salvamar pe plaja privata", dar salvamarii neaga, sustinand ca programul lor se incheie la ora 19:00, dar daca nu au fost gasiti, inseamna ca patrulau prin apropiere.

Si la Neptun a murit un om inecat.

Luni, litoralul era sub cod galben de vant, iar valurile atingeau chiar si un metru inaltime, motiv pentru care fusese arborat steagul rosu. Barbatul nu a tinut cont de restrictiile introduse de salvamari si a intrat in mare, intr-un loc in care in urma cu o luna murise un alt turist. Dupa un timp a inceput sa strige dupa ajutor, pentru ca nu mai putea face fata curentilor puternici. A fost scos din apa fara viata, informeaza ProTV.

"Am reusit sa recuperam o persoana de 58 de ani din largul marii. (...) Au fost doua persoane, unul a iesit constient si unul din pacate decedat in apa. Au fost curentii prea puternici, 58 de ani, varsta, n-a avut putere suficienta sa iasa la mal (...) Intreaba ca de ce n-au voie aici, le explicam, totusi, nu inteleg. Le-am aranjat o zona unde pot intra fara curenti, cu valuri, totusi nu inteleg...", a declarat un salvamar pentru sursa citata.

Intrebat de reporter daca nu se teme ca si-ar putea pierde viata din cauza valurilor foarte mari, un turist a replicat inconstient: "Nu. De ce sa imi fie frica? Este foarte fain daca stii sa inoti, stii cum e adrenalina, distractie maxima!".

Intr-o singura zi, la 112 s-au inregistrat zece apeluri din cauza unor turisti aflati in pericol de inec. Peste 30 de oameni s-au inecat in acest sezon pe litoral.

"Distractia maxima" e platita de unii cu viata.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#inecati litoral steag rosu , #litoral
Comentarii
Poza doru0506
doru0506
rank 3
auzi ce timpenie 'sa patruleze salvamarii pe marea in valuri...
Poza cuiulluipepelea
cuiulluipepelea
rank 1
Barbatul nu a tinut cont de restrictiile introduse de salvamontisti