Americanii ne curata plaja de la Mamaia de gunoaie

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 16:17
6281 citiri
Americanii ne curata plaja de la Mamaia de gunoaie

Peste 300 de voluntari americani si romani au curatat de gunoaie plaja din statiunea Mamaia, sambata, intr-o actiune organizata de Ambasada SUA la Bucuresti si Liga Navala a Statelor Unite - Consiliul din Romania, cu prilejul Zilei Internationale de Curatare a Plajelor.

Alaturi de adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti, Dean Thompson, si de angajati ai Ambasadei SUA la Bucuresti, la curatarea de gunoaie a plajei si a zonelor limitrofe au participat militari ai fortelor armate americane si romane.

La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai autoritatilor constantene, sportivi consacrati - printre care fostul presedinte al Federatiei Romane de Atletism Ilie Floroiu si vicecampioana mondiala la handbal feminin Elena Francu, elevi de la Colegiul National "Mircea cel Batran" si Clubul Sportiv "Farul" Constanta, reprezentanti ai Fortelor Navale ale Romaniei si ai Jandarmeriei.

"Va multumesc tuturor ca ati venit astazi, aceasta este o initiativa foarte importanta. (...) A avea grija de oceanele noastre, a avea grija de mediile noastre marine este ceva pentru care suntem cu toti raspunzatori, pentru ca aici traim si ne afecteaza pe toti.

Astazi, vom fi un exemplu bun, precum am fost si in anii trecuti.

Gunoaiele de pe plaja din Navodari, adunate de diplomati si militari americani

Anul trecut, jumatate de milion de voluntari au adunat peste 16 milioane pounds de gunoi, aproape 8 milioane de kilograme. E important ceea ce facem, o sa pastram fauna marina in siguranta si o sa pastram caile navigabile maritime deschise pentru comert, pentru shipping si recreere", a spus, sambata, adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti, Dean Thompson.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

La finalul actiunii de curatare a plajei, care a durat aproape trei ore, au fost stransi aproximativ 700 de saci menajeri cu gunoi.

Ziua Internationala de Curatare a Plajelor, celebrata in fiecare an pe 19 septembrie, este un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate in mari si oceane. Acestea afecteaza sanatatea oamenilor, a florei si faunei, precum si resursele care depind de sanatatea apelor.

Evenimentul este organizat in contextul apropiatei conferinte anuale dedicate oceanelor care va avea loc pe 5 si 6 octombrie in Santiago de Chile.

Departamentul de Stat si ambasadele SUA din intreaga lume se implica in actiuni de curatare a plajelor, in efortul constant de a imbunatati administrarea mediului marin pe trei directii: poluarea marina, acidifierea oceanelor si pescuitul sustenabil.

Citeste si:
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciază că este "un pas important înainte" faptul că PSD vorbeşte de un armistiţiu pentru susţinerea noului guvern până la 1 februarie. "Dacă e...
PNL, în cădere liberă
PNL, în cădere liberă
Domnul Florin Cîțu, referindu-se la “zvonul” că PNL ar fi refăcut pe sub masă USL 2.0, își asigură electoratul, deja buimac de deciziile luate până acum, că „mergem (cu noul guvern...
Sursa: AGERPRES