Atractie inedita pe litoral: Parc de aventura in padure, la Neptun

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 17:43
6630 citiri
Atractie inedita pe litoral: Parc de aventura in padure, la Neptun
Foto: Hepta/Arhiva

Primul parc de aventura de pe litoralul romanesc, Paradis Land, construit in 2015 in padurea Comorova, de la Neptun, este una dintre noile investitii care, potrivit primarului municipiului Mangalia, Cristian Radu, va atrage turistii in statiunile din sudul litoralului.

Primarul Mangaliei a sustinut, intr-o conferinta de presa organizata cu prilejul deschiderii oficiale a parcului, ca investitorii opteaza tot mai mult pentru statiunile din sudul litoralului romanesc - Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn, sase statiuni cu potential turistic in crestere datorita proiectelor de dezvoltare derulate de municipalitate, proiecte bazate in primul rand pe crearea de spatii verzi, parcuri si pe reabilitarea cladirilor existente.

"Mangalia are o padure foarte frumoasa, de peste 400 de hectare, avem lacuri, zece izvoare termale, plaja, avem potential, dar nu l-am pus in valoare. (...) Incercam sa dezvoltam aceasta zona care a fost uitata oarecum si de administratia centrala, dar nici administratia locala poate nu si-a facut temele asa cum ar fi trebuit. In aceasta zona se vor intampla foarte multe lucruri frumoase, deja foarte multi investitori vin aici", a afirmat Cristian Radu, la evenimentul desfasurat sambata.

Potrivit acestuia, printre proiectele derulate se afla faleza cu finantare europeana intre Mangalia si Olimp.

"Ne dorim o faleza pietonala de 9 km. Se lucreaza deja in zona Neptun, sa speram ca vom da curand drumul si la Saturn. (...) Padurea Comorova nu se va distruge si vom crea cat mai multe zone verzi, parcuri si sper sa reusim sa nu se mai construiasca nimic. Interesul nostru este ca tot ce este construit sa fie pus in valoare, dupa care vom vedea daca vom mai construi ceva. Primaria Mangalia nu mai are terenuri de vanzare, tot ce mai are ne dorim sa ramana parcuri, zone verzi ingrijite asa cum ar trebuie", a mai spus primarul.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, cel ce a investit in construirea parcului de aventura, a spus ca de la inceputul lunii aprilie si pana in prezent parcul a avut aproximativ 10.000 de clienti, tinta propusa fiind de 50.000 de clienti pe parcursul intregului an, pe o perioada de circa 10 luni cat se preconizeaza a putea fi tinut deschis parcul.

Investitia se ridica la peste 300.000 de euro, parcul de aventura fiind construit pe o suprafata de doua hectare, teren luat in concesiune pe o perioada de 49 de ani de la Primaria Mangalia.

Potrivit reprezentantului ANAT, in ultimii patru-cinci ani investitiile in statiunile din sudul litoralului au inceput sa creasca, la fel ca si numarul turistilor care opteaza catre aceasta zona pentru petrecerea vacantelor.

"Business-ul in sudul litoralului este in crestere evidenta de patru, cinci ani. Saturn are majoritatea hotelurilor renovate. Venus are hoteluri de 4-5 stele acum, Venus care era o cenusareasa acum peste cinci ani. Jupiter, aproape toate hotelurile sunt renovate, sunt hoteluri de trei stele pentru ca acesta este standardul statiunii.

La Neptun situatia este intr-o zona gri, dar se indreapta spre bine. Si Olimp unde, cu adevarat, lucrurile stau poate cel mai prost din punctul meu de vedere. Dar, totusi, fata de acum peste 5 ani, statiunile acestea arata mult mai bine si asta se vede.

Iohannis, la Neptun - pentru prima data pe litoralul romanesc de cand e presedinte

Tarifele sunt cu 20-30% mai mici decat in Mamaia. Toate aceste lucruri au impulsionat vanzarile si avem cresteri, in ultimii 4 ani, cam de aproape 10% in fiecare an, ceea ce inseamna un numar din ce in ce mai mare de turisti in zona", a mentionat Aurelian Marin.

Parcul de aventura construit la Neptun este primul parc de acest gen de pe litoralul romanesc, el avand 14 trasee diferite ca marime si dificultate, unele dintre ele ridicate la inaltimi de peste 10 metri, 200 de ateliere de lucru si un panou de catarare.

Pentru accesul in parcul de aventura, timp doua ore si jumatate, copiii de pana la 14 ani trebuie sa plateasca 35 de lei, cei cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani precum si studentii - 40 de lei, iar adultii 50 de lei.

Investitiile in parc vor continua cu amenajarea unei zone de minigolf cu echipamente profesioniste, o zona de paint-ball si trasee de bicicleta.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#parc aventura padure Neptun, #investitii litoral, #parc aventura padure Comorova , #litoral