De ce nu mai merita sa te duci in Vama Veche si totusi o faci

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 16:03
3362 citiri
De ce nu mai merita sa te duci in Vama Veche si totusi o faci

"S-a stricat Vama"! Cam cu aceasta fraza incepe orice vamaiot "adevarat" conversatia sau postarea din blog despre vremurile apuse din-nainte de 90' in Vama Veche.

In ultimii ani, s-a scris foarte mult, pe bloguri si in presa, despre cum Vama Veche nu mai e dom'le ce-a fost/s-a facut prea "cool"/e prea populata/e prea asfaltata/e manelizata/a ajuns-o capitalismul din urma!

Printre picaturi, cateva exemple:

"Ia uite cocalarii la plaje la Vama Veche frateee unde e atmosfera estivala si distractie noncomformista!" (blog.dubios.ro)

"In primul rand, Vama Veche este toata un santier. (...) Au terminat de canalizat toate strazile, gurile de canal sunt peste tot, acum lucreaza la nivelat ca sa se apuce de turnat asfaltul. Minunatul asfalt." (bloc.deliceu.ro)

"Vama Veche statiunea unde te simti gen liber (...) M-a impresionat placut plaja plina de mucuri de tigara, sticle de whiskey si cioburi acompaniata de nespalati care domeau pe ici si colo." (tudormateescu.ro)

"In fiecare an aud jeluirea binecunoscuta: 'Vama nu mai e ce-a fost'. O zic chiar si cei care vin, culmea, a doua sau a treia oara. Dar asta nu inseamna ca nu e adevarat." (unda.ro)

"Weekendul asta am fost in 2 Mai si Vama Veche (...) Drumuri aglomerate, parcari arhipline, cocalari si pitzipoance, tigani pe plaja, manele, note de plata umflate si servicii proaste." (raluxa.ro)

"Sambata 28 iunie 2008 in inima mea Vama Veche a incetat sa mai existe. Cam intr-o luna se implineau 11 ani de cand merg in Vama." (aer-liber.blogspot.com)

Fiecare vamaiot de odinioara s-a gandit la un moment dat ca nu mai merita sa mergi in Vama (Sa fie cand a aparut Salsa oare? Sau cand era plin de chioscuri pe plaja? Cand s-a asfaltat?). Unii chiar s-au tinut de cuvant, se duc prin 2 mai, Tuzla, Vadu...Majoritatea insa au inghitit in sec si au revenit in fiecare an.

De ce nu mai merita sa mergi in Vama Veche?

- E asfaltata.

- E suprapopulata.

- E scumpa.

- E semi-manelizata.

- Lumea vine cu Mertan si Audi.

- Nu mai poti sa-ti pui cortul unde ai chef.

- E mizerie.

- Faci 8 ore cu trenul.

De ce te duci totusi?

- Pentru ca acolo se duc toti prietenii tai.

- Pentru ca acolo se mai asculta muzica buna (cateodata).

- Pentru ca poti sa faci cheta daca ramai fara bani.

- Pentru bancile instabile de La Pirati.

- Pentru clatitele bune de tot.

- Pentru ca poti sa intri in mare imbracat/dezbracat/cu pene, fara sa se uite cineva chioras la tine.

- Pentru ca in Vama nu te plictisesti niciodata.

- Pentru ca e un altfel de acasa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vama Veche asfaltata, #Vama Veche 2010, #Vama Veche rock , #litoral