Litoralul românesc, şi anul acesta cea mai căutată destinaţie a verii. Mamaia Nord și Eforie Sud rămân cele mai populare stațiuni

Vineri, 06 August 2021, ora 18:33
7347 citiri
Litoralul românesc, şi anul acesta cea mai căutată destinaţie a verii. Mamaia Nord și Eforie Sud rămân cele mai populare stațiuni
Mamaia Nord, printre cele mai populare destinații de pe litoral FOTO Mamaia Nord/ Facebook

Litoralul românesc este şi anul acesta cea mai căutată destinaţie a verii, iar printre cele mai populare staţiuni se numără Mamaia Nord, Eforie Sud şi Olimp, potrivit platformei de rezervări online Travelminit.ro.

Pentru sejururile mai lungi, turiştii se orientează acum mai mult către apartamente spaţioase, unde pot regăsi multe dintre facilităţile pe care le au acasă. Aici preţurile încep de la 170 lei / noapte şi pot ajunge şi la 900 lei / noapte.

”Chiar dacă am intrat deja în ultima lună a sezonului estival tradiţional, se pare că vara aceasta va intra în prelungiri, astfel că românii se vor putea bucura de vacanţe la mare şi temperaturi prietenoase şi în toamnă. Acesta este şi motivul pentru hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi case de vacanţă continuă să lanseze numeroase oferte noi la preţuri avantajoase şi să îi atragă pe turişti cu pachete complexe, care includ cazare, pensiune completă sau demipensiune, dar şi diferite servicii de wellness şi agrement (piscine, locuri de joacă pentru copii, saună, săli de fitness, terenuri de sport etc.).

Aşa cum era de aşteptat după o lungă perioadă de restricţii, românii au încercat să recupereze din plin anul trecut şi să se bucure de cât mai multe sejururi în ţară. Vara aceasta, România a fost în topul celor mai căutate destinaţii de către turişti, mai ales în contextul în care călătoriile internaţionale sunt în continuare condiţionate de măsurile luate de fiecare stat în parte”, arată Travelminit.ro, vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit unui raport al companiei care are peste 600 de apartamente doar din zona Mării Negre listate pe site, dintre rezervările efectuate până acum în sezonul estival 41% au fost pe litoral, Printre destinaţiile populare de la mare se numără Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn şi Năvodari.

Conform aceluiaşi raport, în sezonul estival, românii s-au orientat şi către zonele de munte (23% din rezervări), staţiunile balneare (19% din rezervări) şi marile oraşe (17% din rezervări).

Când vine vorba despre un sejur mai lung, cum sunt cele de minimum o săptămână, mulţi turişti îşi doresc cazări care să le ofere cât mai multe facilităţi care să le confere sentimentul că sunt „ca acasă”. Acesta este şi motivul pentru care, în ultimii ani, românii au început să caute tot mai des apartamente spaţioase, atât pe litoral, cât şi în celelalte destinaţii din ţară.

Potrivit Travelminit.ro, vara aceasta, cele mai rezervate unităţi de cazare de la mare sunt hotelurile (49.43%) şi apartamentele (31%), acestea fiind urmate de pensiuni şi case de vacanţă. În general, familiile şi grupurile de turişti le preferă pe cele din urmă în faţa hotelurilor, căutând locuri dotate cu toate facilităţile necesare unui sejur mai lung, intime, perfecte pentru cercul lor restrâns.

”În ceea ce priveşte priveşte preţurile pentru cazarea pe litoral, acestea variază în funcţie de unitatea de cazare aleasă. În medie, preţul pe o cameră porneşte de la 170 de lei pe zi. În ceea ce priveşte sejururile la mare, o cazare pentru două persoane, timp de cinci nopţi, începe de la 1 700 de lei, în timp ce preţurile pentru o cazare pentru patru persoane, tot pe o durată de cinci nopţi, încep de la 2 600 de lei”, mai arată compania.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine peste 8.000 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Eveniment Quarterly Report

Taxă pentru românii care merg în străinătate în vacanță: "Fiecare turist care pleacă din țară să participe la promovarea României"
Taxă pentru românii care merg în străinătate în vacanță: "Fiecare turist care pleacă din țară să participe la promovarea României"
Federația Patronatelor din Turismul Românesc a a propus ca românii care merg în străinătate în concediu să plătească o taxă în plus când cumpără vacanța, pe lângă taxa turistică...
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
#Mamaia Nord, #litoral romanesc, #vacante , #litoral