Se moare pe capete pe litoralul romanesc - Ce amenzi drastice iau cei care nu respecta ce zice salvamarul in alte tari

Miercuri, 09 August 2017, ora 11:58
16737 citiri
Se moare pe capete pe litoralul romanesc - Ce amenzi drastice iau cei care nu respecta ce zice salvamarul in alte tari
Foto: Arhiva Ziare.com

Tot mai multi romani mor din cauza ca nu respecta indicatiile salvamarilor, in zilele in care marea este agitata. Salvatorii sunt neputinciosi in fata inconstientilor, si nici legea nu-i ajuta: in Romania nu se dau amenzi si nu se aplica nicio sanctiune pentru cei care intra in marea agitata, desi salvamarii ridica steagul rosu, care interzice scaldatul.

Miercuri dimineata, trupul unui barbat care a intrat in mare pentru a salva o femeie si pe fetita ei a fost gasit pe plaja la Mangalia, relateaza Observator.tv.

Tanarul si-a riscat viata din cauza inconstientei femeii, iar asemenea acesteia sunt zeci de turisti in fiecare zi care nu asculta indicatiile salvamarilor si intra in apa cand este arborat steagul rosu. Numarul celor care au murit inecati in aceasta vara pe litoral a ajuns la 18.

"Noi ne-am cam saturat sa fim pe post de paratrasnet. Toata lumea ne jigneste, ne ameninta si e suparata pe noi, cand noi incercam sa salvam vieti. Iar noi nu putem face absolut nimic ca sa-i impiedicam sa-si riste viata.

Oamenii spun 'Ce faci ma? Eu fac sute de kilometri ca sa fac o baie in mare si tu ma scoti pe mal?'. Noi putem numai sa fluieram, sa-i rugam si sa-i avertizam. In rest nu putem sa facem nimic sa-i tinem afara din apa", a spus coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Botes, citat de Mediafax.

In alte tari, insa, sunt date amenzi celor care nu respecta interdictiile de a intra in apa.

In Franta, amenzile sunt cuprinse intre 11 si 33 de euro, scrie Le Figaro, care relateaza despre cazuri inregistrate la malul Marii Mediterane.

In Belgia, amenda pentru intratul in apa Marii Nordului este de 250 de euro, scrie Le Vif.

In Spania, un turist olandez care a nesocotit apelurile repetate ale salvamarilor si a intrat in apele Marii Balearelor a primit o amenda de 750 de euro din partea politistilor, relateaza si RTN Online.

In Portugalia, politia maritima din Algarve, sudul tarii, aplica amenzi cuprinse intre 55 si 250 de euro celor care nesocotesc avertizarile salvamarilor, atunci cand este arborat steagul rosu, scrie The Portugal News.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#amenzi steag rosu litoral, #inecati steag rosu litoral, #inecati steag rosu salvamari , #litoral