Vacanta pe litoralul romanesc: Hotel amendat in mod repetat si declasificat

Marti, 18 August 2015, ora 17:14
4424 citiri
Vacanta pe litoralul romanesc: Hotel amendat in mod repetat si declasificat
Foto: Ziare.com

Un hotel de doua stele din statiunea Saturn a fost amendat de doua ori pentru nereguli si declasificat.

Reprezentantii hotelului Aida au facut rezervari peste capacitatea acestuia, astfel ca hotelul a primit o amenda de 20.000 de lei, la inceputul lunii august, anunta Digi 24. Tot atunci, a fost sanctionat si pentru mizeria din bucatarie.

Turismul pe litoral duduie: Statiunile sunt la capacitate maxima, cu peste 200.000 de turisti

Ulterior, zeci de turisti s-au plans de mizeria si de mirosul de mucegai din camere, iar Autoritatea Nationala pentru Turism i-a retras certificatul de clasificare, hotelul fiind astfel declasificat, iar reprezentantii acestuia fiind nevoiti sa depuna din nou actele necesare incadrarii sale.

In plus, arata Mediafax, s-a aplicat o noua amenda, de 50.000 de lei.

"Am fost aici acum doua saptamani, in urma unor sesizari facute de turisti si de consumatori. Intre timp au mai ajuns cateva reclamatii tot la acelasi hotel. Lucrurile s-au mai remediat in ceea ce priveste bucataria, dar conditiile de cazare sunt inumane din punctul meu de vedere: perne murdare, saltele murdare.

Am intrat intr-o camera, erau conditii improprii, nici nu puteai sa respiri. Degeaba spun dansii ca acea camera este a bucatarului, ca noi avem sesizari referitor la conditiile de cazare pe aceasta camera.

Din punctul de vedere al ANPC trebuie investit, trebuie inchis hotelul si reinvestit si facute conditii de doua stele, daca vor de doua stele, daca vor de o stea sau vor sa faca camin, ramane si asa. Amenda pleaca de la 10.000 de lei", a spus presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Marius Dunca.

La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, a spus ca circa 10 la suta din numarul locurilor de cazare de pe litoral nu respecta criteriile de clasificare, insa a precizat ca anul viitor nu vor mai exista hoteluri care sa nu corespunda clasificarilor.

Presedintele Protectiei Consumatorului, dupa controale pe litoral: E o bataie de joc. Nu mai merge cu amenintari!

Printre plangerile turistilor legate de conditiile de cazare se numara si cea a unui barbat bolnav de astm care a spus ca a fost mutat dupa crizele provocate de mirosul de mucegai.

De asemenea, o turista sustine ca a fost nevoita sa cumpere detergent si sa spele singura lenjeria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#hotel Saturn amendat, #hotel Saturn declasificat, #mizerie hotel litoral, #hotel litoral amendat , #litoral