Cele mai mari statui din lume (Galerie foto)

Vineri, 17 August 2012, ora 17:04
9037 citiri
Cele mai mari statui din lume (Galerie foto)

Inca din vremurile stravechi au fost construite statui extrem de mari, cum ar fi Sfinxul. De-a lungul ultimilor 30 de ani, insa, au fost construite cele mai inalte asemenea monumente.

Iata care sunt acestea, conform Touropia:

Rodina Mat - 102 metri

Localizata in Kiev, Rodina Mat este modelata dupa un simbol al celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru a mobiliza oamenii. Este din titaniu si a fost terminata in 1981, stand pe o baza de 62 de metri, deasupra unui muzeu. In total cantareste 560 de tone.

Imparatii Yan and Huang - 105 metri

Sculptura celor doi imparati a fost cioplita intr-un munte in 20 de ani, fiind incheiata in 2007. Infatiseaza doi dintre primii imparati chinezi, Yan Du si Huag Di. Muntele Rushmore este localizat langa Zhengzhou.

Statuia Guan Yin - 108 metri

Aceasta este situata in sudul Chinei, in insula Hainan. Are 3 fatete, una dintre ele indreptata catre insula, iar celelalte doua privind inspre Marea Sudului. Constructia sa a durat 6 ani si a fost terminata in 2005.

Cristo-Rei - 110 metri

Statuia se afla in Rio de Janeiro si a fost inaugurata in 1959, dupa 10 ani de constructie. Are cam aceeasi inaltime cu faimoasa statuie din Rio, 28 de metri, dar sta pe un suport de 82 de metri, din metal, in forma de poarta. La baza se afla o punte pentru cei care vor sa priveasca panorama orasului Lisabona.

Ushiku Daibutsu - 120 de metri

Ushiku Daibutsu se afla in orasul Ushiku, din Japonia. A fost terminata in 1995, si este cea de-a treia cea mai mare din lume. Vizitatorii statuii budiste pot lua un loift si ajunge pe o platforma unde este o punte de observatie.

Laykyun Setkyar - 130 de metri

Laykyun Setkyar a fost construita deasupra dealurilor Po Kaung, langa orasul Monywa, Myanmar. A fost terminata in 2008, iar la poalele sale se afla cea mai mare statuie a lui Buddha stand culcat, lucrare incheiata in 1991.

Spring Temple Buddha - 153 de metri

Aceasta este cea mai inalta statuie din lume, din care 20 de metri ii are baza si 25 o cladire pe care sta. Constructia sa a fost planificata la scurt timp dupa ce talibanii au facut ravagii in Afganistan, fiind finalizata in 2008. Ea il infatiseaza pe Buddha Vairocana.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#statui inalte lume, #cele mai inalte statui, #statui mari lume, #statui impresionante, #statui gigant , #obiective turistice