Descopera fascinanta Spanie! Ce sa nu ratezi daca ajungi in regat (Galerie foto)

Luni, 11 Martie 2013, ora 18:01
5034 citiri
Descopera fascinanta Spanie! Ce sa nu ratezi daca ajungi in regat (Galerie foto)

Orice tara are o multime de colturi minunate, in care natura se arata in toata splendoarea ei. Daca mergi in Spania si vrei sa petreci mai mult timp in natura, ai la dispozitie mai multe astfel de locuri.

National Geographic Espana te invita sa descoperi lumea printr-o serie de imagini cu un puternic impact vizual.

Coves del Drach

Coves del Drach include patru pesteri imense (Los Franceses, Blanca, Negra si Luis Salvador), inconjurate de legende si amplasate pe coasta estica a insulei Mallorca.

Pesterile se evidentiaza prin marimea lor - 2.400 de metri lungime si 25 de metri adancime - si prin formele lor deosebite, oferind un material bogat pentru imaginatie.

Aceste pesteri au intrat si in atentia scriitorului Jules Verne, care le-a mentionat in romanul sau Clovis Dardentor. Pesterile au galerii cu stalactite si stalagmite care se reflecta in lacul Martel (117 metri lungime si 30 de metri adancime), care poarta numele speologului care l-a descoperit in 1896.

Reflectarea elementelor pesterilor in lacul Martel produce un spectacol de lumini si sunete care scoate in evidenta formele de vis ale rocilor. Calatoria in aceasta zona se incheie prin traversarea lacului cu barca.

El Mirador del Cabo de Gata

Capatul estic al litoralului Almeriei este un teritoriu de recife, plaje cu dune de nisip si sate in care predomina albul, precum San Jose, cel mai mare din capul Gata, care si-a pastrat esenta sa de zona marina.

Mergand dinspre sat pe coasta catre sud, vei vedea la un moment dat paraurile Monsul si Los Genoveses, considerate printre cele mai frumoase din zona. Vei mai parcuge peste zece kilometri pana ajungi aproape de mare, la promontoriul capului Gata.

In partea sa cea mai inalta se afla un far din 1863, la care se ajunge pe jos, mergand pe un drum sinuos. De la inaltime vei vedea insa reciful de roca vulcanica, aflat chiar in fata. Daca vezi acest loc atunci cand se apropie seara te vei bucura de o lumina spectaculoasa.

Turnurile din Costa Blanca

In secolul al XVI-lea, o linie de turnuri apara litoralul de atacurile piratilor, jucand un rol important in orientarea marinarilor.

Astazi, in locul in care strajuieste vechiul turn L'Horta se afla un far, situat intre plajele Sant Joan (nord) si L'Albufereta (sud). In departare se afla golful Alicante.

Capul L'Hort (in fotografie) este inconjurat de o intretaiere de drumuri, peisajul fiind dominat de creste din pietre de nisip si parauri cu ape cristaline, precum La Calita si La Palmera, potrivite pentru scufundari.

Inaltimile din Panticosa

In nordul vaii Tena se gaseste Panticosa, formand impreuna cu imprejurimile sale unul dintre peisajele cele mai diverse din Pirineii aragonezi.

In timpul iernii, populatia de aici castiga bani prin intermediul turistilor care vin sa schieze si din statiunea balneo-climaterica aflata la opt kilometri, ale carei ape termale erau deja celebre de pe timpul romanilor.

De la statiunea balneo-climaterica se pot face calatorii in satele Lanuza si Piedrahita de Jaca, care au conace sculptate din piatra, poduri si biserici medievale. Cei cu mai multa experienta in calatorii pot pleca de aici catre locuri precum lacul Brazato, dominat de varfurile Garmo Negro si Argualas, ambele de 3.000 de metri.

Muntele Gorbeia

Atunci cand muntii Gorbeia sunt acoperiti de zapada, rutele de schi devin foarte importante. Multe persoane invata acest sport in zona de recreere Pagomakurre, unde se poate ajunge cu masina.

De aici pornesc drumuri care mai intai traverseaza zone cu mesteceni si fagi, pentru a se continua cu lunci precum cea din Arraba (in imagine), presarate cu monumente megalitice, colibe de pastori si refugii.

Varful muntelui Gorbeia (1.481 metri) domina aceste peisaje din inima parcului natural, cel mai mare din Tara Bascilor (26.000 de hectare). Aici se afla si Crucea din Gorbeia (18 metri), simbol al acestui munte, care apare in legendele din mitologia basca.

Parcul National din Garajonay

Parcul National din Garajonay se afla in partea central-nordica a insulei La Gomera, una dintre Insulele Canare. Parcul, care are 40 kilometri patrati, este acoperit de paduri de dafini, relicva a erei tertiare si considerata cel mai valoros vestigiu al acestui ecosistem.

Parcul nu a fost afectat de incendiul devastator din vara anului 2012. Din San Sebastian de La Gomera, capitala insulei, drumul TF-713 urca in zigzag pana la intrarea in rezervatie.

Dintre drumurile care ajung in aceasta padure umeda si densa, ruta cea mai accesibila porneste din Laguna Grande, aflata la cinci kilometri.

La inceputul drumului, vei intalni ferigi si trunchiuri pierdute in ceata si captusite cu licheni, care dau un aspect de catifea.

Ulterior, pe masura ce urci catre varful Alto de Garajonay (1.487 metri), vei intalni peisaje incantatoare.

Sierra de O Courel

O Courel este cea mai mare rezervatie naturala din Galicia si unul dintre colturile cu cea mai mare bogatie etnografica. Din O Cebreiro porneste drumul LU-651, care trece prin toate asezarile din acest mic lant muntos. Cea mai populata este Soane, care pastreaza conace si diverse constructii de piatra vechi.

In drumul catre catunul Moreda este unul dintre locurile care merita vizitate: padurea Devesa da Rogueira. Grandoarea acestei paduri consta in faptul ca include peste 800 de specii care traiesc pe numai 800 de hectare.

Traseul care traverseaza padurea presupune un urcus pe o lungime de trei kilometri, iar pe parcurs vei intalni rauri mici, care izvorasc din varful Formigueiros (1.639 metri).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#locuri minunate Spania, #Spania vacanta imagini, #obiective turistice Spania, #parcuri Spania, #rezervatii naturale Spania , #obiective turistice