Inexplicabile anomalii geografice

Vineri, 02 Martie 2012, ora 08:45
7688 citiri
Inexplicabile anomalii geografice
Foto: Planet-x

Misterul Bermudelor este clasat drept un paradox geografic, imposibil de explicat si, dupa parerea unora, unic. Dar daca faima acestei anomalii este legata si de publicitatea ei, sunt destule altele, la fel de spectculoase, la fel de enigmatice, nu mai putin ciudate, dar mai putin faimoase.

Uneori, ele ar putea starni aceeasi curiozitate, daca ar fi cunoscute de public, eventual chiar vizitate si prezentate in mass media - noteaza portalul Factroom.

Zona Preyzera, Santa Cruz, California

In acest loc, obisnuitele compasuri functioneaza normal numai de la inaltimea de un metru in sus. Mai jos, acul compasului isi modifica pozitia brusc cu 180 grade. Practic, la nivelul solului, nordul este orientat spre sud, o anomalie magnetica total inexplicabila.

Puturile de argint din orasul Resof, Siria

In orasul Resof din Siria exista trei puturi secate, a caror adancime este controversata, desi s-a calculat ca o piatra aruncata ajunge la fund in timp de 15 secunde. Anomalia consta in faptul ca o galeata cu apa murdara coborata seara in oricare din puturi, dimineata este extrasa cu apa curata, cristalina si buna de baut.

Candva, din aceste puturi, se extragea argintul, iar legende locale pretind ca le-au construit misteriosi "ingeri de argint" - ceea ce sugereaza imediat ideea extraterestrilor.

Sugereaza, dar nu dovedeste nmic. In jurul puturilor, vegheaza toata noaptea turistii sceptici, iar dimineata, se conving ca apa este excelenta.

Pamantul care geme la Jebel Nukug, langa Marea Rosie

Dunele de nisip, situate in apropierea Marii Rosii, emit sunete, ca un fel de geamat, atunci cand mai multe persoane urca spre varful lor. Legende locale sustin ca nisipul a acoperit o veche manastire, care aminteste de prezenta ei in adancuri. Sapaturi arheologice nu s-au putut face, intampinand prejudecatile localnicilor, care se impotrivesc.

Amprente humanoide de acum 4 milioane de ani

O expeditie facuta in 1977 in satul tanzanian Laetolil a descoperit urme umanoide datate acum patru milioane de ani, cand stramosii omului, fiinte bipede, n-ar fi putut exista. Sau poate au existat dar au disparut, reaparand ulterior sub o forma noua. Eventual, noi cei de azi am fi urmasii celor reaparuti. Ipoteze imaginare se pot face, dar nimic nu s-a dovedit. Totusi, se cerceteaza.

Cele doua cercuri de langa Vilnius

Intr-o padure de brazi, aflata la nord de capitala Lituaniei, Vilnius, geografii au identificat doua "pete" circulare ciudate. Fiecare are un diametru nu mai mare decat 3 metri. Cine patrunde pe solul uneia din ele, simte un flux de energie, in timp ce un altul, aflat pe cea de a doua "pata" simte o lipsa de energie, care il preseaza spre pamant. Turistii au simtit-o pe pielea lor, cercetatorii au studiat, dar nimeni n-a gasit inca explicatia fenomenului.

Un Triunghi al Bermudelor rusesc

In apropiere de Volgograd, Rusia, localnicii cunosc o zona denumita "Dealul Albastru", care atrage in directia sa norii de furtuna, inclusiv fulgere si tunete. In timpul acestor fenomene meteo se blocheaza pe neasteptate functionarea motoarelor cu ardere interna. Automobilistii le ocolesc, iar elicopterele sunt cu atat mai mult prudente. Este un fel de mic triunghi al Bermudelor, rusesc.

Locul de unde oamenii dispar in necunoscut

Din valea Heychzhu, situata in provincia chineza Sichuan, dispar in fiecare an, un numar de oameni, care nu mai revin nicodata. In 1976, autoritatile au initiat o cercetare, trimitand echipe bine dotate, pentru a cerceta zona. S-a identificat faptul ca pamantul emana vapori toxici, dar nu au putut fi gasite eventualele ramasite ale unor intoxicati. Disparitiile continua, enigma ramane enigma si singura masura pragmatica este ocolirea zonei.

Portile megalitice Tonga

Pe insula Tonga din Polinezia este instalat un arc de triumf megalitic, in forma literei "pi" grecesti, constituit din trei unitati, fiecare de cate patruzeci de tone si o lungime de cinci metri. S-a stabilit ca dateaza din anii 200. I.Hr. In principiu, n-ar trebui sa ne mire, daca l-am compara cu piramidele sau cu ziguratele.

Numai ca si la unele, si la altele au lucrat sute de mii de sclavi, pe cand micuta insula Toga este locuita de cateva familii si nici in anichitate nu puteau fi mai multe. Cum au reusit cele cateva familii sa ridice megalitii si, mai ales, in ce scop au facut-o ramane un mister.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#anomalii geografice, #Triunghiul Bermudelor, #paradoxuri geografice , #obiective turistice