""
Ziare.com

Airbnb se aliniaza standardelor impuse de Comisia Europeana: Nu mai exista taxe surpriza

Joi, 11 Iulie 2019, ora 17:35

   

Airbnb se aliniaza standardelor impuse de Comisia Europeana: Nu mai exista taxe surpriza
Comisia Europeana a anuntat joi ca, in urma negocierilor cu platforma de inchiriere a locuintelor in regim hotelier Airbnb, platforma si-a imbunatatit si a clarificat pe deplin modul in care le prezinta consumatorilor ofertele de cazare, acestea fiind in prezent conforme cu standardele stabilite in legislatia UE privind protectia consumatorilor.

"Aceste rezultate se datoreaza apelului lansat in iulie 2018 de Comisia Europeana si de autoritatile UE pentru protectia consumatorilor", arata un comunicat al Comsiei Europene.

Uniunea Europeana ceruse in 2018 platformei americane sa faca o serie de modificari pentru protectia consumatorilor.

"In aceasta vara, europenii vor beneficia cu adevarat de ceea ce vad pe internet atunci cand isi rezerva vacantele. Consumatorii pot sa compare si sa rezerve online repede si usor camere de hotel sau alt tip de cazare. Iar acum, consumatorii pot si sa aiba incredere ca pretul pe care il vad pe prima pagina va fi cel pe care il vor plati la sfarsit.

Salut faptul ca Airbnb si-a dovedit disponibilitatea de a coopera cu Comisia Europeana si cu autoritatile nationale pentru protectia consumatorilor in vederea imbunatatirii modului de functionare a platformei sale. Sper ca si alte platforme sa ii urmeze exemplul", spune Věra Jourova, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen.

Airbnb a dat curs tuturor cererilor formulate de Comisia Europeana si de autoritatile nationale pentru protectia consumatorilor, sub conducerea Autoritatii pentru Protectia consumatorilor din Norvegia, in vederea alinierii pe deplin a practicilor si a clauzelor sale contractuale la normele UE in materie de protectie a consumatorilor.

Comisia enumera si principalele imbunatatiri si modificari facute de platforma.

Astfel, in cazul cautarilor de oferte de cazare cu date selectionate, utilizatorii vad pretul total pe pagina care afiseaza rezultatele, inclusiv toate taxele si tarifele obligatorii aplicabile, cum ar fi taxele pentru prestarea de servicii, taxele pentru serviciile de curatenie si taxele locale.

"Nu exista alte taxe obligatorii surpriza care pana acum se afisau in etapele ulterioare ale rezervarii", arata comunicatul.

Airbnb precizeaza in mod clar daca oferta de cazare este introdusa pe piata de o persoana fizica sau de o entitate profesionala.

Airbnb pune la dispozitie pe site-ul sau web un link usor accesibil catre platforma de solutionare online a litigiilor si toate informatiile necesare referitoare la solutionarea litigiilor.

"Airbnb si-a revizuit, de asemenea, clauzele de furnizare a serviciilor, astfel incat, in prezent: se clarifica faptul ca utilizatorii pot introduce o actiune impotriva Airbnb in fata instantelor din tara lor de resedinta; se respecta dreptul legal fundamental al utilizatorilor de a actiona in justitie o entitate care a oferit servicii de cazare, in caz de vatamare personala sau de daune; societatea se angajeaza sa nu modifice in mod unilateral clauzele si conditiile fara sa ii informeze in prealabil in mod clar pe consumatori si fara sa le ofere acestora posibilitatea de a rezilia contractul", arata CE.

Reteaua de cooperare pentru protectia consumatorilor a efectuat o evaluare comuna a practicilor si a clauzelor de furnizare a serviciilor ale Airbnb, sub auspiciile Comisiei Europene si sub conducerea Autoritatii pentru Protectia consumatorilor din Norvegia. Actiunea a fost lansata in iulie 2018.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2402 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor