Peste 50 de hoteluri participa la programul "Litoralul pentru Toti", care incepe la 21 mai. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte

Luni, 17 Mai 2021, ora 16:55
2647 citiri
Peste 50 de hoteluri participa la programul "Litoralul pentru Toti", care incepe la 21 mai. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte
Tarifele sunt cu 65 la suta mai mici decat cele din sezon FOTO Facebook/ANAT

Romanii pot petrece un sejur pe litoralul romanesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte, prin programul "Litoralul pentru Toti", care se desfasoara in perioada 21 mai - 20 iunie. Pana in prezent, 54 de hoteluri din toate statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre vor participa la acest program, punand la dispozitia turistilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, a anuntat luni, 17 mai, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Romanii pot petrece un sejur pe litoralul romanesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte prin programul 'Litoralul pentru Toti', care se desfasoara in perioada 21 mai - 20 iunie 2021, anunta Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Pana in prezent, un numar de 54 de hoteluri din toate statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Neagre vor participa la acest program, punand la dispozitia turistilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte", arata FPTR.

"In ciuda dificultatilor pe care le intampina sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de aparitia virusului Sars-Cov-2, continuam traditia instituita in urma cu 19 ani de a oferi tuturor romanilor posibilitatea de a petrece o vacanta la malul marii la tarife mult reduse. In ultimii noua ani am facut tot posibilul sa mentinem aceleasi tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezinta un efort suplimentar din partea tuturor unitatilor de cazare participante", afirma Dragos Raducan, prim-vicepresedintele executiv FPTR.

Tarifele prin programul "Litoralul pentru Toti" sunt cu pana la 65% mai mici fata de cele din varf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare incepe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fara mic dejun poate fi achizitionat la un hotel de 3 stele din statiunea Neptun si costa 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se afla statiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plati pentru un sejur de minim 5 nopti, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turistii care vor sa se cazeze in statiunea Eforie Nord beneficiaza de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopti.

Programul "Litoralul pentru Toti" se afla la editia cu numarul 38 si este singurul program social din Romania sustinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

La fel ca in anii trecuti, sejururile pot fi achitate si cu vouchere de vacanta de catre cei care nu le-au consumat inca. Detaliile privind hotelurile incluse in programul "Litoralul pentru Toti" se gasesc pe site-ul FPTR. Rezervarile se pot face atat direct, la hotel, cat si prin intermediul agentiilor de turism.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc are in componenta un numar de 5.344 de societati comerciale din turism, care asigura venituri salariale pentru 73.752 de angajati, reprezentand 37% din forta de munca din turism, cu o cifra de afaceri cumulata de peste 5 miliarde de euro si gestionand, intr-o pondere covarsitoare, capital romanesc.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...