Cel mai ieftin oraș european pentru un city break. Totul este la jumătate din prețul Parisului

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 15:52
9852 citiri
Cel mai ieftin oraș european pentru un city break. Totul este la jumătate din prețul Parisului
Imagine din Varșovia FOTO Pixabay

Totul se scumpește pentru turiști, de la costul unei mese umflat de penuria globală de alimente, până la șoferii de taxi care țin cont de costul în creștere al benzinei, chiar și o scurtă vacanță în oraș poate costa sute sau chiar mii de euro.

Site-ul de comparare a asigurărilor de călătorie Forbes Advisor a analizat costurile din capitalele europene, inclusiv călătoriile, cazarea și cheltuielile tipice pentru mâncare și băutură pentru a ajuta călătorii să depășească costul în creștere al plecării în străinătate.

S-a descoperit că Varșovia este cea mai ieftină capitală europeană pentru cuplurile care caută o escapadă de weekend în această vară. Orașul din sudul Poloniei a fost destinația cea mai prietenoasă cu bugetul, cu un preț total de 500 de euro pentru o excursie de două zile.

Prin comparație, un weekend în Paris – care a fost al patrulea cel mai scump oraș din cercetările Forbes Advisors – ar costa aproximativ 830 de euro.

Cracovia – renumită pentru orașul său vechi medieval și berea artizanală ieftină – a fost în fruntea listei de city break-uri la chilipiruri, având în vedere excursii de două zile, un taxi și mese, precum și zboruri dus-întors și cazare.

Pe locul doi pentru cel mai ieftin oraș a fost Sofia din Bulgaria, unde alcoolul era mai ieftin decât în ​​Cracovia, dar taxiurile erau mai scumpe (21 de euro pentru o călătorie, spre deosebire de aproape 6 euro în Varșovia).

Cele mai ieftine locuri pentru o evadare

Top 10 sugerează că Europa Centrală și de Est, precum și statele balcanice, sunt cele mai ieftine locuri pentru o evadare.

„Destinații precum Minsk, Praga și Sarajevo au, de asemenea, multe de oferit, de la istorie fascinantă la bucătărie uimitoare și arhitectură frumoasă”, a spus Laura Howard de la Forbes Advisor.

Cu toate acestea, costurile pot varia semnificativ între capitale, ceea ce înseamnă că turiştii ar trebui să se documenteze, mai întâi. Deși cazarea în Saraievo a fost cea mai ieftină, cu 80 de euro pentru un cuplu timp de două nopți, zborurile către capitala Bosniei și Herțegovinei au fost mult mai scumpe, cu 466 de euro.

Studiul a remarcat că un weekend în orașe la prețuri accesibile precum Varșovia, Vilnius și Praga este mai ieftin decât să stai două zile la Londra – unde, deși călătorii vor face economii la zboruri, cazarea scumpă crește costurile totale la 633 de euro, potrivit telegraph.co.uk.

Cel mai scump oraș pentru o vacanță de weekend din Europa

Cel mai scump oraș pentru o vacanță de weekend din Europa, potrivit Forbes Advisor, a fost Berna, în Elveția. La 1328 de euro, a fost de aproape trei ori prețul unei călătorii la Varșovia și chiar mai scumpă decât o vacanță la Paris, Monaco sau Copenhaga, care a costat 1130 de euro, 1050 euro și, respectiv, 960 euro.

Călătorii ar putea totuși să viziteze ieftin aceste destinații populare și de obicei mai scumpe dacă obțin o ofertă de ultimă oră. Chiar și în timpul verii, există economii de făcut pentru călătorii pricepuți, potrivit Skyscanner, site-ul de comparare a zborurilor.

A analizat ofertele de vară disponibile în perioada 13-20 august și a constatat că puteți zbura de la Leeds la Paris pentru doar 54 de euro – o economie de 134 de euro la costul mediu al unei persoane care zboară la Paris, conform studiului Forbes Advisor.

Laura Lindsay, expert în tendințe de călătorie la Skyscanner: „Prețurile pot fluctua ca urmare a schimbării ofertei pentru a satisface cererea, dar încă vedem tarife dus-întors către multe destinații de top pentru mai puțin de 117 euro de persoană.”

Ea a adăugat: „Călătorii care privesc mai departe decât cele mai populare locuri vor primi cele mai bune oferte, cu destinații ceva mai puțin evidente, încă la prețuri extrem de mici.”

Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
#vacanta, #weekend, #city break, #cel mai ieftin, #Varsovia, #preturi, #Europa , #city break