Ce parcuri merita sa vezi daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid

Advertorial
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 16:11
36473 citiri
Ce parcuri merita sa vezi daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid

Cand temperaturile sunt cu mult peste 30 de grade Celsius, cele mai cautate locuri din marile capitale europene sunt parcurile sau gradinile de vara ale oraselor, perfecte pentru un moment de odihna sau ragaz.

Daca esti atent, poti sa descoperi un Palat de Cristal, statuia lui Cervantes, un Turn Eiffel in miniatura sau un templu egiptean chiar in inima elegantului oras spaniol Madrid!

Dincolo de avantajul unei scaderi bruste a temperaturii, parcurile madrilene nu sunt doar locuri de relaxare, ci si veritabile spatii de distractie si locuri intesate cu activitati in perioada verii.

Asa ca e bine sa afli mai multe detalii despre cum sa ajungi in cele mai pitoresti dintre ele daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid in vara 2017. Sau in oricare vara! Pentru ca nu e niciodata prea tarziu sa iti planifici urmatoarea vacanta.

Daca ai ales sa calatoresti vara aceasta la Madrid, e bine sa stii ca orasul care gazduieste cele mai importante muzee din Spania are o colectie insemnata de parcuri si gradini cu aer regal unde ai putea sa ajungi in cele cateva zile petrecute la destinatie.

Parcul El Retiro, plamanii verzi ai orasului

E dificil sa gasesti un parc mai frumos in tot orasul si e destul de greu sa ochesti un loc pe masura parcului Retiro cunoscut pentru Palatul de Cristal, statui din marmura, fantani impresionante si o oaza verde unde simti ca te afli intr-o statiune unde tihna e desavarsita.

Locul a fost amenajat in secolul 17 de catre regele Felipe IV si, spre deosebire de majoritatea palatelor si parcurilor regale, acesta a fost deschis publicului inca de la finalul secolului 19.

Daca vrei sa servesti o cafea sau sa iei un aperitiv departe de agitatia din centrul orasului si zgomotului masinilor poti sa te opresti la una dintre numeroasele terase din incinta parcului.

De asemenea, ai putea sa inchiriezi o barca si sa plutesti pret de jumatate de ora. In serile toride de vara, oamenii se aduna la petrecerile in aer liber organizate aici, vin ca sa participe la festivaluri sau sa asculte muzica. Asa ca parcul e un loc perfect unde trebuie numaidecat sa te opresti daca zbori spre Madrid in vara 2017.

Pont de calatorie: Cauta sfinxul Fuente Egipcia din partea sudica a parcului. Legenda spune ca acolo ar fi o comoara ascunsa. Oricum, se spune ca cei care ajung la sfinx sunt norocosi.

Adresa: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid.

Calificativ: Excelent

Peste 30.00 de specii de plante la Gradinile regale

Cu doar 3 euro poti sa te plimbi prin frumoasele gradini de vara din inima capitalei Spaniei pana seara tarziu. Gradinile sunt un loc perfect pentru un picnic alaturi de perechea ta daca rezervi bilete de avion spre Madrid pentru doi, dar si un loc ideal pentru o iesire cu copiii, mai ales in miezul zilei.

Gradinile sunt deschise pana la ora 21:00 in perioada verii, asa ca poti sa te opresti aici chiar si mai tarziu, dupa ce ai vizitat Muzeul Prado, cel mai important muzeu de arta din capitala madrilena.

Pont de calatorie: In centrul gradinilor se afla statuia lui Carlos al III-lea, iar in partea estica sunt expozitii frecvente de arta, asa ca merita sa explorezi putin aleile invadate de flori si arbori de toate dimensiunile.

Adresa: Plaza de Bravo Murillo, numarul 2.

Calificativ: Merita vazut

Casa de Campo, unul dintre cele mai mari parcuri publice din Europa

Poate ca esti norocos si nu mai sunt multe zile pana sa zbori cu avionul spre Madrid. Daca te afli printre turistii fericiti care si-au planificat deja concediul pentru vara 2017, mai pune pe lista ta inca un loc pitoresc unde ai putea sa ajungi in minivacanta la Madrid.

Acest parc public a fost amenajat de regele Felipe al II-lea inca din secolul 16 si e unul dintre parcurile cu traditie din Spania. Parcul a fost declarat padure regala la sfarsitul secolului 20, iar flora si fauna de acolo sunt unice.

In interiorul parcului se afla un parc de distractii, o Gradina zoologica si cateva terase special amenajate. Rezerva-ti doua sau trei ore pentru acest parc si relaxeaza-te pe malul lacului sau petrece cateva ore de distractie alaturi de perechea ta departe de lumea agitata. Parcul e cea mai mare zona verde a orasului.

Adresa: Paseo Puerta del Angel, nr. 1.

Pont de calatorie: Daca ajungi in parcul Casa de Campo merita sa intri in Palatul Regal ca sa admiri fantana aproape magica. Intr-o zi senina, poti sa te bucuri de o priveliste panoramica deasupra orasului intr-un loc mai putin aglomerat. Calificativ: Merita vazut

Parcul Juan Carlos, un loc mai putin conventional

Parcul regelui nu are o traditie de sute de ani, dar cu toate acestea merita vizitat daca iti plac locurile mai putin conventionale sau daca iti gasesti cazare in Madrid in nord-vestul orasului, unde se afla si aceasta zona verde. O sa te surprinda varietatea de flori si copacii care invadeaza aleile, de la maslini pana la portocali si chiparosi.

Pe langa zonele verzi ademenitoare si relaxante, in parc sunt zeci de sculpturi neconventionale cum ar fi degetele din piatra ale unei maini scufundate in pamant. Daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid si te afli in cautarea unui spatiu inedit, locul e una dintre cele mai inspirate alegeri. Poti sa inchiriezi o bicicleta si sa dai o tura cu bicicleta pe malul raului care strabate proprietatea.

Adresa: Glorieta Sar Don Juan de Borbon y Battermberg.

Pont de calatorie: Daca o iesire romantica inseamna pentru tine sa privesti avioanele cum decoleaza sau aterizeaza poti merge alaturi de partenerul tau aici ca sa urmariti avioanele de pe aeroportul Tryp Alamenda. Privelistile cu Sierra de Guadarrama sunt la fel de speciale. Iar avantajul catorva ore petrecute aici e ca sunt sanse foarte mici sa dai peste zeci de turisti.

Calificativ: Merita vazut

Turnul Eiffel din Parcul Europa

Daca vezi Turnul Eiffel in Spania sa stii ca nu e doar o naluca. Daca zbori spre Madrid si te opresti in parcul Europa o sa admiri un Turn Eiffel in miniatura, dar si alte replici in miniatura cu cele mai cunoscute orase europene. Chiar daca nu ti se indeplineste vreo dorinta secreta, ai putea sa arunci o moneda in Fantana Trevi sau sa iti faci o poza cu Tower Bridge sau Turnul Belem din Lisabona. Toate aceste obiective de top 10 se afla in micutul parc madrilen.

Adresa: Paseo de los Cipreses, Torrejon de Ardoz.

Pont de calatorie: Nu rata teatrul antic de inspiratie greceasca sau morile de vant olandeze care fac din parc un loc de-a dreptul eclectic.

Calificativ: Merita vazut

Templo de Debod, locul unde gasesti un templu egiptean

Acesta e unul dintre cele mai frumoase locuri unde poti sa surprinzi un apus incredibil daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid. Templul egiptean a fost oferit drept cadou de catre guvernul egiptean madrilenilor si face parte dintr-un cvartet, alaturi de alte trei temple care au fost relocate in Leiden, Torino si la Muzeul Metropolitan din New York. Daca iti rezervi bilete de avion accesibile ca pret, poti sa le vizitezi pe oricare dintre ele.

Adresa: Calle Ferraz, 1.

Pont de calatorie: E bine sa ajungi la Templo de Debod spre asfintit cand locul pare de-a dreptul suprarealist datorita locatiei inedite a ruinelor care dateaza din secolul 2 i.Hr. In apropierea templului se afla si statuia lui Cervantes, iar templul e situat chiar in centrul orasului spaniol.

Calificativ: Merita vazut

Gradinile Sabatini, un spatiu al iluziilor

Sabatini e arhitectul care a proiectat Gradinile regale botanice, iar frumoasele gradini Sabatini din fata Palatul regal au fost denumite in cinstea lui. Daca preferi rigoarea gradinilor de vara franceze, atunci ai putea sa te plimbi fie doar si pentru o ora in spatiile verzi construite cu migala si precizie geometrica.

De multe ori ai senzatia ca ai in fata o iluzie optica pentru ca perfectiunea lor e greu de perceput fiind cumva in afara legilor naturii. Iar daca tot esti acolo, poti intra si in interiorul palatului care face parte din Patrimoniul national spaniol. Adresa Calle Bailen.

Pont de calatorie: Incearca sa ajungi la Gradinile Sabatini si Palatul regal in zilele din timpul saptamanii, pentru ca in weekend locul e mult prea aglomerat. E bine sa iti rezervi intrarea dinainte pentru ca in interior pot intra doar un numar limitat de turisti. Opulenta din interior e cu totul coplesitoare chiar si pentru cei mai sceptici vizitatori. Intrarea in Palat costa 11 euro, iar gradinile pot fi vizitate gratuit.

Calificativ: Merita vazut

Daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid primavara atunci cu siguranta o sa iti doresti sa admiri cea mai frumoasa gradina de trandafiri pe care o poti vedea in capitala Spaniei. E suficient sa faci o plimbare prin Parcul del Oeste, o frumoasa gradina englezeasca unde se gasesc cateva soiuri de trandafiri imperiali. Parcul e la fel de frumos si in timpul verii, toamna sau iarna.

Care dintre parcurile madrilene se afla pe lista obiectivelor turistice pe care ti-ai dori sa le vezi daca ti-ai rezervat in acest an unul din zborurile spre Madrid?

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#parcuri Madrid, #zboruri Madrid, #minivacanta Madrid , #parc national