Cazari exotice de ski

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 17:45
15909 citiri
Cazari exotice de ski
Foto: stock.tookapic.com

In vacanta de iarna, multe turisti sunt in cautarea unei experienta speciale la munte, a unei nopti extraordinare. Printre preferate se numara si satele iglu, care pot fi gasite in multe regiuni din Alpi. Dar, se poate si mai neobisnuit! Turoperatorul specializat in vacante de iarna SnowTrex s-a interesat si a alcatuit o selectie din posibilitatile din Alpi.

In butoaie de lemn

Campingul s-a stabilit ca alternativa populara pentru vacantele dedicate sporturilor de iarna. In multe domenii schiabile gasiti posibilitati in acest sens, aproape de instalatiile pe cablu.

Cine nu vine cu rulota proprie este asteptat la "Camping Resort Zugspitze" in Grainau pe Zugspitze cu o cazare deosebita - in camping-ul de 5-stele Werner Wilhelm, turistilor le stau la dispozitie pentru innoptare butoaie de lemn.

In aceste constructii speciale sunt cusete cu pat dublu, masa extensibila, banci si bineinteles curent si incalzire, iar in complex exista si restaurante, SPA, sauna, vinoteca si terasa, pentru o experienta de camping de de lux.

Butoaie de dormit in Grainau © Marcfoto, GAP

In telecabina

Statiunea franceza Corchevel s-a putut mandri iarna trecuta cu una din cele mai neobisnuite posibilitati de cazare: in cadrul initiativei sale "Locuri Uimitoare de Inchiriat", platforma de rezervari Airbnb a amenajat o cabina a instalatiei Saulire ca o camera si a oferit o innoptare aici ca premiu la tombola.

Telecabina, care in mod normal era folosita de schiori pentru a urca pana la cota 2800 la La Saulire, a fost transformata intr-un mic apartament complet mobilat, cu dormitor si sufragerie. De aici de sus, vederea asupra renumitelor 3 vai este absolut remarcabila - si deloc recomandata celor cu frica de inaltime.

Este drept ca motivul pentru modificarea (temporara) a cabinei a fost un concurs, dar este un exemplu excelent pentru imaginatia fara limite in ceea ce priveste petrecerea unei nopti speciale!

Iglu-Lodge in Allgau

"Aventura in aer liber" promit Matthias Lenz si echipajul sau la Igloo Lodge in Oberstdorf. Ei se autodenumesc "Igluiti", deoarece iglu-urile lor incearca sa recreeze stilul clasic de constructie al inuitilor. In aceste case de gheata traditionale au loc pana la 30 de persoane peste noapte. Fiecare sezon de iarna are propriul sau motto, care se regaseste in igluurile sculptate din gheata. Pentru oaspetii peste noapte se ofera pachete diferite pentru grupuri de 4 si cupluri, precum si activitati deosebite, ca Flying Pinguin.

Pat "imperial" in ALPENIGLU Dorf

Alpeniglu Dorf in Brixental

O tendinta in ultimul timp si deja in mai multe statiuni de schi sunt satele-iglu, cu posibilitati de cazare. La Skiwelt Wilder Kaiser Brixental, de exemplu, schiorii pot dormi direct pe partie, in igluuri de 5 stele.

Tot aici pot bea un aperitiv la barul de gheata, inainte de programul de seara cu fondue sau pot face un mic tur pe partie pentru a vizita expozitia de sculpturi de gheata. Marele avantaj al satului iglu: turistii dorm la doar cativa pasi de telecabina Hochbrixen, chiar in domeniul schiabil.

ALPENIGLU Dorf in Hochbrixen

White Lounge Iglu-Hotel in Mayrhofen

Si pe muntele Ahorn, ceva mai sus de Mayrhofen, la in jur de 2000 m deasupra nivelului marii, gasiti una din variantele "deluxe". "White Lounge" este Chill-out-Area oficiala de pe platoul Ahorn, si poate fi accesata doar cu telecabina si apoi o mica drumetie pe drumul (Panoramaweg).

Aici, oaspetii se pot bucura pe langa expozitie si de un pahar si relaxare cateva ore frumoase la soare, in sezlongurile Iglu Bar. Pentru cazare le stau la dispozitie 7 suite-iglu, de la Basic la Romantic, iar cei care se hotarasc pentru aceasta posibilitate de innoptare beneficiaza de programul complet, cu vizita ghidata, cina, drumetii la lumina tortelor si la final o bautura la Snow-Bar.

White Lounge pe Ahorn © Mayrhofner Bergbahnen

Satul de zapada din Hochotz

In domeniul schaibil Hochotz din Otztal, la cota 2000, veti gasi cel mai la altitudine complex de acest tip din Austria. De afara, "satul de zapada" pare un deal acoperit de nea, insa este o adevarata opera de arta din gheata si zapada. Singura sursa de lumina este cea data de lumanari, conferindu-i o atmosfera aproape mistica.

Este compus din 6 igluuri cu cate 4 locuri si opt suite duble, pentru perechi. Niciun pic de lux nu lipseste in idila montana, cu o sala pentru incalzire si o sauna. Complexul ofera si Candlelight Night, seminare pe tema constructiei de igluuri si o lounge cu blani de oaie, pentru schiorii care aleg sa faca aici o mica pauza.

Toate cele de mai sus sunt deschise de altfel si pentru vizitare, astfel incat nu trebuie sa alegeti direct varianta mai extravaganta (si ceva mai scumpa) a innoptarii. Le puteti testa pe fiecare pentru cateva ore, mergand apoi la pensiunile si hotelurile confortabile din statiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#partii ski Austria, #cazari interesante Austria, #cazari exotice ski , #partii ski