Hai la schi! In Poiana Brasov, partiile au zapada artificiala. Iata preturile si programul

Duminica, 25 Decembrie 2016, ora 10:47
7574 citiri
Hai la schi! In Poiana Brasov, partiile au zapada artificiala. Iata preturile si programul
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Domeniului schiabil din Poiana Brasov a produs pentru amenajarea partiilor 250.000 de metri cubi de zapada artificiala, conditiile fiind foarte bune pentru schiat.

"Grosimea stratului de zapada pe partii este de 70 de cm, iar in Masivul Postavarul de un metru. 90% din zapada de pe partii este zapada artificiala produsa in ultima perioada.

Este vorba de 250.000 de metri cubi de zapada artificiala produsa pentru amenajarea partiilor. Conditiile de schiat sunt excelente, iar transportul pe cablu functioneaza in parametri normali. Este cel mai bun inceput de sezon la Poiana Brasov din ultimii sase ani, de cand s-a dat in folosinta Domeniul schiabil.

De la inceputul lunii decembrie, cand au fost deschise toate partiile, am inregistrat un numar de 200.000 de treceri pe la turnichetii mijloacelor de transport pe cablu, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum la inceput de sezon", a declarat administratorul Domeniului schiabil, Dorin Dragoi.

Se schiaza pe toate cele sapte partii, mai putin partea inferioara a partiilor Lupului si Subteleferic. Partia Bradul este singura care beneficiaza de nocturna.

Potrivit purtatorului de cuvant al Asociatiei de Turism din statiunea montana, Nora Dudita, peste 90% din capacitatea de cazare din Poiana Brasov a fost rezervata pentru Craciun.

Tarifele la instalatiile de transport pe cablu s-au majorat din acest sezon cu 3%, astfel ca o urcare si o coborare cu telecabina, costa pentru adulti 35 de lei, iar pentru copiii cu varste intre 6 si 12 ani - 17 lei.

Cartelele pentru telecabine, telegondola, teleschiuri si telescaune costa, in functie de puncte, intre 30 de lei cartela cu sase puncte si 550 de lei, cartela cu 240 de puncte. Aceleasi cartele costa pentru copii intre 15 si 290 de lei.

Care e situatia in Predeal

Lipsa unui strat consistent de zapada face ca in statiunea Predeal sa se schieze doar pe partia Clabucet, unde stratul de zapada depaseste 50 de cm, in mare parte zapada artificiala. Partia beneficiaza de nocturna care functioneaza pana la ora 22:00.

Mijloacele de transport pe cablu, teleschiul are program pana la ora 22:00, iar telescaunul pana la ora 17:00.

Deschiderea oficiala a sezonului de iarna 2016-2017, care avea loc pana acum a doua zi de Craciun, se amana pentru 6 ianuarie 2017, in speranta ca va ninge, iar stratul de zapada va creste, a precizat primarul orasului Predeal, Liviu Cocos.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#partie schi Poiana Brasov, #schi Poiana Brasov, #partii Poiana Brasov , #partii ski