Partiile de schi din Valea Jiului isi asteapta turistii

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 11:32
1693 citiri
Partiile de schi din Valea Jiului isi asteapta turistii
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Sute de turisti sunt asteptati in statiunile de munte din Valea Jiului, iar masivul Parang este una dintre atractiile acestora, datorita zapezii care a cazut in ultima vreme ce face din sejurul la munte o adevarata placere.

Cei din administratia locala spun ca au curatat de zapada drumul de acces spre statiune si au amenajat locurile de parcare pentru a evita ambuscadele, iar telescaunul va fi functional.

"Instalatia de transport pe cablu va functiona normal, drumul de acces a fost curatat si largit vineri si partiile sunt numai bune", spune Lucian Dragomir, seful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat.

Cei care deservesc instalatia de transport pe cablu, care este si singura cale de acces in statiune, spun ca aceasta va functiona atat timp cat vremea va fi buna.

"Asteptam un numar mare de turisti. Telescaunul functioneaza normal. Suntem la dispozitia turistilor sa ii ducem sus si sa ii aducem. Numai daca cumva e viscol il oprim, in rest sa vina toti aici", a declarat Gigi Pogan, seful instalatiei de telescaun din Parang.

Si in Straja, Pasul Valcan sau in statiunea de munte de la Vidra sunt asteptati la finele saptamanii mii de oameni pe partiile amenajate pentru turisti.

"La Straja vin mai putini de Craciun, dar in acest weekend credem ca va veni lumea, mai ales ca am inaugurat noua telegondola si partiile sunt pregatite", a declarat Emil Parau, unul dintre administratorii principali din Straja.

Zapada e numai buna, partiile batute, iar turistii trebuie sa mai stie ca in acest weekend temperaturile vor fi placute pentru sportul la munte si va fi soare, asa incat dupa schi se va putea sta la o terasa in munte la un vin fiert sau ceai cald.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#munte Valea Jiului schi, #schi Straja Parang , #partii ski