Peisaje ce par desprinse din alta lume (Galerie foto)

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 07:02
11132 citiri
Peisaje ce par desprinse din alta lume (Galerie foto)

O fotografie iti poate taia rasuflarea si da senzatia ca asa ceva nu poate exista. Este cazul unor locuri de pe Pamant ce par desprinse dintr-un colt indepartat al Universului.

Bing a adunat cateva dintre cele mai surprinzatoare imagini si locuri de pe glob, care merita sa fie cunoscute. Iata care sunt acestea:

Uita de dorinta de a avea de unde sa dai zeci de mii de euro pentru a face o calatorie in spatiu si mergi mai bine in Islanda, in Laguna Albastra, acolo unde vei gasi mici bazine facute de om, pline cu apa numai buna de imbaiat de la izvoarele incalzite de vulcanii din jur. Apa este bogata in minerale si se crede ca are proprietati vindecatoare. In zilele friguroase de iarna, peisajul este de poveste.

Peisajul vulcanic din Haleakala ofera un contrast imens cu imprejurimile din Maui. Mai mult de 1,5 milioane de oameni viziteaza anual parcul, multi pentru a urmari rasaritul si apusul cu adevarat senzationale si pentru a face plimbari prin craterele imense. Numele Haleakala inseamna in limba locala "casa soarelui", legenda spunand ca un semizeu, Maui, a inchis soarele acolo pentru a lungi ziua.

Colinele de ciocolata din Filipine, insula Bohol, sunt in numar de aproape 1.300 si arata precum o spune si numele mai ales in anotimpul secetos, avand o altitudine situata intre 30 si 120 de metri. Legenda spune ca ele sunt de fapt defecarile unui bivol imens care fusese otravit de fermierii razbunatori din jur. Cercetarile stiintifice arata, insa, ca au fost create de depuneri de roci si eruptii vulcanice.

Daca ai tanjit dupa imaginile de la televizor cu Neil Armstong si Buzz Aldrin pe Luna, craterele din parcul national din Idaho te vor multumi. Acestea au fost formate acum 15.000 de ani si lava se extinde pe 1.500 de metri patrati. Eruptiile mai recente, de acum 2.000 de ani, au creat conuri si tuburi de lava.

Racetrack Playa, din Valea Mortii din California, este cunoscuta pentru misterioasele roci care aluneca pe sol si lasa o dara, dar nimeni nu vede cand se intampla asta. Se pare ca in anotimpul ploios se aduna apa si se formeaza un lac de suprafata, iar atunci cand acesta seaca lasa solul alunecos, astfel incat rocile se deplaseaza usor si raman urmele cu pricina.

Regiunea Cappadocia din Turcia este cunoscuta pentru rocile sale in cele mai ciudate forme, numite "cosurile zanelor". Acestea s-au format acum 60 de milioane de ani, ca urmare a eroziunii, a vanturilor si a evenimentelor vulcanice. Cu aproape 2.000 de ani in urma, crestinii si-au cioplit primele biserici in aceste stanci.

Tarmurile de la Marea Moarta reprezinta cel mai jos punct de pe Pamant, aproape 426 de metri sub nivelul marii. Apa este de 10 ori mai sarata decat cea din oceane, asa ca poti pluti la suprafata fara probleme, fiind bun si in scopuri terapeutice. Marea isi micsoreaza in permanenta suprafata.

Pe insula Madagascar exista o padure de baobabi inalti de peste 30 de metri si cu un diametru si de 12 metri. Ei stocheaza apa in trunchiurile lor uriase.

Stancile albe din Pamukkale, Turcia, par sa fie niste cascade inghetate. In realitate, insa, sunt izvoare fierbinti. Par sa existe si niste trepte, dar micile gropite sunt pline de apa bogata in calciu. Grecii antici credeau ca izvoarele au proprietati medicinale date de catre zei, asa ca au construit in apropiere orasul Hierapolis.

In sud-estul Marocului se afla desertul Erg Chebbi, care are dune inalte si de 152 de metri. Turistii vin aici pentru a calatori pe camile, a vedea apusul si rasaritul incredibile si pentru a dormi peste noapte in corturi. Legendele locale spun ca dunele au fost facute de zei pentru a pedepsi localnicii fiindca refuzasera sa ajute un calaret ratacitor.

Turnul diavolului, din Wyoming, pare cu siguranta desprins dintr-un film SF, chiar facand parte din decorul unuia, numit "Close Encounters of the Third Kind". El are mai mult de 1.500 de metri inaltime si este o destinatie foarte cunoscuta pentru cei care adora sa se catere. Reprezinta si un simbol important pentru triburile de acolo, asa ca in luna iunie, cand au loc multe ceremonii sacre, accesul turistilor este interzis in zona.

Masiva formatiune de nisip si piatra Kata Tjuta se ridica din desertul australian in mijlocul izvorului Alice Springs, reprezentand un loc incarcat de o puternica spiritualitate penrtu populatia aborigena. De la rasarit pana la apus lumina se schimba, iar cu aceasta si culorile.

Fosta mina de diamante din Siberia Mirny Diamond Mine este a doua cea mai mare "groapa" sapata de om. Un drum spiralat permitea accesul camioanelor care carau anual 2 milioane de carate. Spatiul aerian de deasupra este inchis, caci s-au intamplat mai multe accidente in care elicopterele au fost atrase inauntrul minei din cauza curentilor de aer formati aici.

Canionul Bryce se afla intr-un parc national din Utah, fiind renumit pentru formatiunile sale geologice. Sedimente aduse de lacuri si diverse izvoare s-au depus in decursul a 40 de milioane de ani, creand niste monoliti cu adevarat unici. Culorile lor variaza de la portocaliu la roz pal, in functie de baza sedimentelor din care sunt formati.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#destinatii vacanta inedite, #peisaje inedite Terra, #peisaje spectaculoase Pamant , #peisaje