Atentie, turisti! Noi reguli pe plaja la Mamaia

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 11:29
9221 citiri
Atentie, turisti! Noi reguli pe plaja la Mamaia

Consilierii locali din Constanta au aprobat noul regulament al statiunii Mamaia si al Satului de Vacanta, printre reglementarile aduse fiind limitarea nivelului de decibeli, interzicerea prezentei poneilor si a comertului ambulant pe plaje.

Noul regulament privind autorizarea activitatilor economice in Satul de Vacanta si in Mamaia, impreuna cu cel privind autorizarea teraselor amplasate in vecinatatea spatiilor de alimentatie publica, au fost intens dezbatute cu agentii economici din statiune, fiind aprobate dupa ce s-a ajuns la un consens.

"Am avut cinci randuri de intalniri si consultari cu agentii economici din Satul de Vacanta si din statiunea Mamaia. Evident ca au fost controverse, pentru ca fiecare isi apara interesul, business-ului pe care il reprezinta. Ma bucur ca, la sfarsit, am reusit sa facem un regulament care se gandeste in primul rand la turist.

Atentie, turisti! Bulgaria a interzis corturile pe plaja

In al doilea rand, acesta priveste interesul municipiului Constanta, aici incluzand si statiunea Mamaia si Satul de Vacanta, iar in al treilea rand, pune in echilibru activitatile economice din statiunea Mamaia", a precizat primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau.

Potrivit acestuia, in principal s-a pus accent pe limitarea nivelului decibelilor in statiune, pentru ca turistii sa nu mai fie deranjati de zgomote.

"Cu exceptia zonelor dedicate pentru distractie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevazut prin lege (limita maxima admisa este de 75 db - n.r.). Barurile de pe plaja vor trebui sa indrepte boxele spre mare, iar terasele inspre interiorul incintei, nu spre promenada. Politia Locala va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamatii", a precizat el.

O alta prevedere importanta este legata de comertul ambulant, "pentru ca, daca anul trecut erau multe puncte, anul acesta, pentru cateva activitati, de exemplu ochelari de soare, dispar", iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, amplasate echilibrat de-a lungul statiunii.

De asemenea, se reduce numarul punctelor de inchiriere biciclete, iar bicicletele care se vor inchiria vor fi doar de o persoana. "Nu avem spatiu suficient si preferam sa facem lucrurile in echilibru - biciclistii sa poata merge cu bicicleta, pietonii sa se poata plimba pe promenada.

Minicarele sunt acceptate, dar li se va schimba traseul si vor fi acceptate numai cele electrice. Trasurile vor fi in numar limitat, amplasate intr-un singur loc, la punctul de plecare telegondola. Si vor fi monitorizate sa pastreze conditiile de igiena", a mai spus primarul interimar.

El a mai mentionat ca vor disparea poneii de pe plaje si va fi interzis comertul ambulant.

De asemenea, mai dispare autorizarea punctelor cu alta destinatie de pe terase, pentru ca "anul trecut erau terase care se transformasera in bazar", iar pe aleea care traverseaza Satul de Vacanta nu va mai fi autorizata niciun fel de activitate.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii