Cele mai ciudate si extravagante plaje din lume (Galerie foto)

Joi, 15 August 2013, ora 08:27
5432 citiri
Cele mai ciudate si extravagante plaje din lume (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Inca e varf de sezon prin multe parti ale lumii, iar, potrivit tur-operatorilor, amatorii de plaja si mare, blazati de obisnuitele plaje, sunt in permanenta cautare a noutatilor. Acestea exista pentru ca in geografie nu lipseste ineditul, iar acolo unde autor nu e natura, reuseste sa inoveze omul.

Cateva dintre plajele fara egal in lume sunt prezentate de Big Picture, ca marturie ca natura mai are inca multe sa le dezvaluie chiar si celor care au calatorit mult si cred ca au vazut totul.

Plaja Papakolea, cunoscuta si sub numele de Green Sand Beach sau Mahana, este situata in Hawaii, pe insula Kai a acestui arhipelag. Este una dintre singurele doua plaje din lume care are nisip verde, cea de-a doua aflandu-se in insulele Galapagos.

Culoarea nisipului provine de la structura sa, care nu are la baza silicatii, ca toate nisipurile din aproape intreaga lume, ci alte minerale care dau nuanta verde.

Plaja se afla langa craterul unui vechi vulcan stins, care gazduieste astazi numeroase specii rare de pasari, insecte si reptile.

Singura temere a turistilor care se incumeta in zona o reprezinta alunecarile de teren, anuntate de altfel prin tablite anume montate. Cel mai sigur pentru un turist ajuns aici este sa-si angajeze un ghid local, care insa costa destul de mult, intrucat ghizii sunt constienti de valoarea serviciului oferit.

Plaja San Alfonso del Mar, Chile, este situata intre cea mai mare piscina artificiala si cel mai mare ocean de pe planeta. San Alfonso del Mar e parte integranta din statiunea de lux cu acelasi nume.

De piscina era nevoie pentru a asigura turistilor o apa de 26 grade C, intr-o zona unde oceanul nu ofera mai mult de 17 grade. Piscina are peste un km lungime si detine un volum de 66 milioane litri de apa. Depaseste capacitatea multor lacuri naturale de pe planeta.

Este inconjurata cu o plaja de nisip alb, palmieri si docuri pentru barci cu vele de agrement. Fireste, pretul agrementului e pe masura.

Maho Beach, Caraibe. Partea inedita o constituie imediata apropiere a aeroportului, ale carui piste incep chiar de pe linia plajei. Inutrucat in trecut turistii erau tentati sa calce pe pista, aceasta a fost separata de plaja printr-un gard.

Cu tot disconfortul provocat de zgomot si de curenti, principala placere a turistilor este sa asiste la momentul emotionant al aterizarii avioanelor, chiar deasupra capetelor lor. Acesta este unul dintre putinele locuri din lume unde turistii au ocazia sa priveasca in detaliu si de aproape avioanele aflate in zbor.

Pentru a oferi publicului o distractie in plus, un bar din statiune a reusit sa obtina acordul aeroportului sa instaleze in local boxe, la care se pot asculta unele convorbiri dintre piloti si turnul de control in momentul aterizarii.

Senzatia oferita de adrenalina este atat de intensa, incat plaja propriu zisa si baile de soare sau in mare sunt considerate o preocupare de rangul al doilea.

Cupola Oceanului, Japonia. Este vorba de o plaja artificiala, construita in statiunea Sigayya si situata paralel cu autostrada de coasta, in apropierea orasului japonez Myazaki. Sub cupola este alimentat in permanenta un microclimat artificlal, astfel incat ambianta este aceeasi, indiferent de anotimp.

Cupola Oceanului are 300 m lungime si 100 m latime si include un vulcan artificial, care arunca flacari din ora in ora. Deasupra se afla un acoperis glisant, capabil sa ofere un cer totdeauna luminos si senin, chiar daca afara ploua.

Temperatura poate fi asigurata permanent la 30 de grade, iar cea a apei la 28 de grade. Inaugurata in 1993, plaja poate gazdui pana la 10.000 vizitatori.

Plaja Barking Sand din Hawaii. Situata la 27 de kilometri de Parcul National din Hawaii, plaja este cunoscuta in intreaga lume pentru neobisnuiele sale proprietati fonice.

Cand turisutul calca peste nisipul cuartos, acesta "raspunde" printr-un sunet care aminteste mai curand de latratul unei haite de caini decat de obisnuitul scartait.

Fenomenul a starnit multe controverse, dar cercetatorii au stabilit astazi ca boabele de nisip au goluri interioare. Pasii duc la producerea unor sunete amplificate prin rezonanta. Cu cat mai multe boabe de nisip, cu atat mai amplu fenomenul, nemaiintalnit in alte locuri pe planeta.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#plaje extravagante, #plaje unice lume poze, #plaje ciudate imagini, #plaje neconventionale, #plaje nisip colorat , #plaja