Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Plaje care au culori uimitoare (Galerie foto)

Duminica, 14 August 2011, ora 12:24
7424 citiri
Plaje care au culori uimitoare (Galerie foto)
Foto: livescience

Plajele, locuri la care viseaza adesea multi oameni, sau in care ajung din cand in cand, sunt clasice in ce priveste culoarea, in cele mai multe dintre cazuri, avand acea nuanta de cenusiu-auriu.

Insa, in intreaga lume, exista plaje de-a dreptul uimitoare prin culorile si nuantele lor, parand parca desprinse din povesti.

Pentru a te bucura macar virtual de acestea, Live Science a publicat cateva fotografii cu astfel de plaje care ies din comun prin culorile lor.

1. Plaje cu nisip rosiatic

Plaja Cabot, situata langa Malpeque, pe tarmul nordic al Insulei Printului Edward (Canada), incanta printr-un nisip rosiatic. Insula a fost formata pe un pat sedimentar de gresie moale, care face ca solul sa aiba aceasta nuanta.

Iar fotografia de mai jos, care arata tot o plaja cu nisip rosiatic, a fost facuta in Santorini, Grecia, in 4 octombrie 2004. Plaja este situata langa satul si vechiul sit Akrotiri, la baza unor stanci rosii si negre.

2. Nisip portocaliu

Lacul Qinghai, situat in provincia Qinghai, pe platoul de nord-vest al Chinei, are o mica insula cu nisip portocaliu.

3. Nisip de culoarea piersicii

Plaja Monkey de pe insula Tioman, Malaezia, ofera o suprafata intinsa cu un nisip incantator de fin, de culoarea piersicii. Fotografia de mai jos, in care apare acest tarm linistit, a fost facuta in 7 iulie 2009.

4. Verde

Nisipul de un verde-maslina poate fi vazut pe plaja Papakolea, situata langa Marea Insula a Hawaii-ului. Culoarea vine de la mici pietre vulcanice verzi care isi au originea in stancile de lava ce inconjoara micul golf. Micile pietre au fost macinate de vant si ploi, ajungand astfel in nisipul fin de pe tarm.

5. Albastru-marin

Plaja care se vede in fotografie are un nisip inchis la culoare, iar rasaritul face ca nuanta apei sa se reflecte pe acesta, facandu-l de un albastru-marin.

6. Liliachiu

Aceasta fotografie superba a fost facuta pe plaja Pfeiffer in Big Sur, California, in 12 iunie 2010. Nisipul are nuanta de liliachiu de la particulele de granat de magneziu care coboara de pe dealurile din spatele plajei.

7. Grena deschis

Nisipurile de un grena deschis ale plajei Coldbackie sunt situate pe insulele Rabbit. Este vorba de trei mici insule, nelocuite, din zona coastei de nord a Scotiei (Sutherland).

8. Alb

Plaja Siesta din Florida este cunoscuta ca avand cel mai alb nisip din lume. In plus, plaja este atat de pitoreasca incat a fost clasata pe locul intai in topul pe anul acesta al celor mai bune plaje din Statele Unite ale Americii.

9. Gri inchis

Nisipul din imagine, de un gri inchis, poate fi gasit pe plaja Shelter Cove din Humboldt County, California. Culoarea unica a acestuia vine de la stancile din sist situate in apropiere.

10. Negru

Plaja Punaluu este faimoasa pentru nisipul de un negru-carbune. Se afla pe Marea Insula a Hawaii-ului, iar nuanta inedita vine de la particule create de lava care candva a curs in ocean, racindu-se la impactul cu apa. Nisipul este atat de special incat este ilegal sa iei vreun graunte de pe plaja.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#plaje inedite, #plaje culori fascinante, #plaje culori uimitoare, #plaje uimitoare, #plaje fascinante , #plaja